Πού θα πάνε οι Έλληνες Καθαρή Δευτέρα και 25η Μαρτίου;

ΔΙΕΘΝΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται τα ερχόμενα 3μερα (Καθαρά Δευτέρα & 25η Μαρτίου) με τους Έλληνες να βρίσκουν ευκαιρία για μια σύντομη απόδραση, κυρίως στο εξωτερικό και ειδικότερα σε βόρειο Ευρωπαϊκές και όχι μόνο πόλεις. Όσοι πιστοί των ελληνικών προορισμών, δείχνουν προτίμηση στα ελληνικά νησιά φέρνοντας το καλοκαίρι ολοένα και πιο κοντά. Μάλιστα οι περισσότεροι φαίνεται να επεκτείνουν τα εν λόγω 3μερα κατά 1 ή ακόμα και 2 ημέρες, παρατείνοντας την παραμονή τους στους προορισμούς της επιλογής τους, αφού η κίνηση, κατά μέσο όρο, παρατηρείται από Πέμπτη έως και Τρίτη και στις δύο περιπτώσεις.

Η κίνηση για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου καταγράφεται ικανοποιητική. Η 25η Μαρτίου ευνοείται επίσης από το γεγονός ότι φέτος «πέφτει» Δευτέρα και ενδείκνυται για άλλη μια ανοιξιάτικη απόδραση μέσα στον Μάρτιο. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία των κρατήσεων της AEGEAN:

Καθαρά Δευτέρα

 • Η κίνηση για το 3μερο της Καθαρής Δευτέρας τόσο από τη βάση της Αθήνας, όσο και από τη βάση της Θεσσαλονίκης εμφανίζεται πολύ ικανοποιητική με πληρότητες που φτάνουν και ανά περίπτωση ξεπερνούν το 75% μέχρι στιγμής. Ενώ οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής εξαντλούν και τις τελευταίες διαθέσιμές  θέσεις
 • Οι Έλληνες επιβάτες, που αναχωρούν από την Αθήνα δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στις σύντομες αποδράσεις στο εξωτερικό (περισσότερο από το 80% της συνολικής επιβατικής κίνησης του τριημέρου αφορά σε πτήσεις εξωτερικού), ενώ οι επιβάτες από την Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν ίδια προτίμηση τόσο σε προορισμούς του εξωτερικού, όσο όμως και του εσωτερικού.
 • Η κίνηση προς τους Διεθνείς προορισμούς από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη παρατηρείται κυρίως την Πέμπτη 14/03 και την Παρασκευή 16/03, με επιστροφή κυρίως ανήμερα της Καθαρής Δευτέρας (18/03), αλλά και την Τρίτη (19/03). Όπως φαίνεται το 3μερο της Καθαρής Δευτέρας αποτέλεσε αφορμή για κάποιους είτε να ξεκινήσουν νωρίτερα, είτε να παρατείνουν τις διακοπές τους και να μείνουν παραπάνω από 3 ημέρες στον προορισμό της επιλογής τους.
 • Top προορισμοί εξωτερικού από τις δυο μεγαλύτερες βάσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Από ΑΘΗΝΑ Από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΟΣΛΟ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ
ΜΠΟΛΟΝΙΑ BΕΡΟΛΙΝΟ
ΓΕΝΕΥΗ ΛΑΡΝΑΚΑ
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΜΟΝΑΧΟ
ΛΙΣΑΒΟΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ
 • Τοp προορισμοί εσωτερικού από τις δύο μεγαλύτερες βάσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Από ΑΘΗΝΑ Από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΝΑΞΟΣ ΧΙΟΣ
ΣΚΙΑΘΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΩΣ
ΛΕΡΟΣ HΡΑΚΛΕΙΟ
ΣΗΤΕΙΑ ΛΗΜΝΟΣ
 • Φαίνεται ότι πλέον οι Έλληνες έχουν την τάση να ταξιδεύουν και να εξερευνούν λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς, ακόμα και εντελώς νέους, αλλά και πιο οικονομικούς. Αντί να επιλέξουν το Παρίσι, το Λονδίνο ή τη Ρώμη, προτιμούν για παράδειγμα το Όσλο, την Μπολόνια, το Μόναχο, το Ντίσελντορφ, την Γενεύη κτλ., ενώ στους προορισμούς του εσωτερικού είναι εντυπωσιακό ότι στο top 5 των επιλογών τους εμφανίζονται νησιά, προορισμοί ολοένα και πιο κοντά στο καλοκαίρι.25η Μαρτίου
 • Μέχρι στιγμής, οι πληρότητες για το 3μερο της 25ης Μαρτίου, αγγίζουν το 70% τόσο για τις πτήσεις από τη βάση της Αθήνας, όσο και από τη βάση της Θεσσαλονίκης. Φυσικά αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά όσο πλησιάζουμε προς τις εν λόγω ημερομηνίες.
 • Οι Έλληνες επιβάτες, που αναχωρούν από την Αθήνα δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στις σύντομες αποδράσεις στο εξωτερικό (περισσότερο από τα 2/3 των συνολικών επιβατών μεταβαίνουν σε προορισμούς του εξωτερικού), ενώ οι επιβάτες από την Θεσσαλονίκη φαίνεται να επιλέγουν εξίσου προορισμούς του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού.
 • Για την 25η Μαρτίου η κίνηση ξεκινάει από τη βάση της Αθήνας την Πέμπτη 21/03 και κορυφώνεται την Παρασκευή 22/03 για τους διεθνείς προορισμούς, ενώ για τους προορισμούς εσωτερικού ξεκινάει την Παρασκευή 22/03 έως και το Σάββατο 23/03. Η επιστροφή πραγματοποιείται και στις δύο περιπτώσεις κυρίως την Δευτέρα 25/03 και σε κάποιες περιπτώσεις διεθνών πτήσεων την Τρίτη 26/03
 • Ενώ από τη βάση της Θεσσαλονίκης η κίνηση προς τους Διεθνείς προορισμούς παρατηρείται κυρίως την Τετάρτη 20/3 και την Πέμπτη 21/3, με επιστροφή την Δευτέρα 25/03 και την Τρίτη 26/03 και προς προορισμούς εσωτερικού η κίνηση συγκεντρώνεται την Παρασκευή 22/03, με επιστροφή κυρίως την Δευτέρα 25/03
 • Όπως όλα δείχνουν, οι Έλληνες είτε παρατείνουν, είτε ξεκινούν νωρίτερα το ταξίδι τους, πέραν του τριημέρου

Top προορισμοί εξωτερικού από τις δυο μεγαλύτερες βάσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Από ΑΘΗΝΑ Από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΡΩΜΗ
ΛΙΣΑΒΟΝΑ ΦΡΑNΚΦΟΥΡΤΗ
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΛΑΡΝΑΚΑ
ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
ΒΕΝΕΤΙΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ
 • Τοp προορισμοί εσωτερικού από τις δύο μεγαλύτερες βάσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΒΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΝΑΞΟΣ ΧΙΟΣ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΩΣ
ΚΥΘΗΡΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΣΗΤΕΙΑ ΧΑΝΙΑ
ΠΑΡΟΣ ΡΟΔΟΣ

Γενικά και για τα 2 τριήμερα

 • Εξακολουθούν να παραμένουν δημοφιλείς προορισμοί η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, η Ρόδος και τα Χανιά, σε ό,τι αφορά τους προορισμούς εσωτερικού και λόγω των φοιτητών , στρατιωτικών, εκπαιδευτικών κ.λπ. υπαλλήλων που εργάζονται σε πόλεις άλλες από τον τόπο διαμονής τους, έχοντας όμως την τάση να αγγίζουν υψηλές πληρότητες σε ημερομηνίες ακόμα πιο κοντά στην ημερομηνία αναχώρησης, μέχρι και την τελευταία στιγμή, λόγω της υψηλής συχνότητας πτήσεων και διαθέσιμων θέσεων.
 • Αξιοσημείωτη προτίμηση συγκεντρώνει το Μαρακές, οι πτήσεις από/προς το αεροδρόμιο της πόλης παρουσιάζουν πληρότητα που υπερβαίνει το 95% κατά τις ημέρες υψηλού ενδιαφέροντος.
 • Σε γενικές γραμμές και κυρίως για τα δρομολόγια του εξωτερικού παρατηρούμε ότι οι επιβάτες έχουν την τάση να κλείνουν νωρίτερα. Ενδεικτικά, ένα μήνα πριν τη Καθαρά Δευτέρα οι πτήσεις για τις αντίστοιχες ημέρες είχαν πληρότητα που υπερέβαινε το 50%. Αντίστοιχη εικόνα παρουσίαζε και το peak της 25ης Μαρτίου για το εξωτερικό. Ενώ, οι πτήσεις εσωτερικού τείνουν να παίρνουν τις κρατήσεις αρκετά πιο κοντά στην αναχώρηση.
 • Τόσο στα δρομολόγια εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού παρατηρείται ακόμη η last minute κίνηση με τους παρακάτω προορισμούς να έχουν ακόμη ευκαιρίες διαθεσιμότητας αλλά και ελκυστικών τιμών για τα δυο επόμενα 3μερα είναι οι παρακάτω:
Καθαρά Δευτέρα 25η Μαρτίου
ΣΜΥΡΝΗ ΣΜΥΡΝΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ
ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ ΚΟΛΩΝΙΑ
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΛΑΡΝΑΚΑ
ΓΙΕΡΕΒΑΝ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ
ΚΑΙΡΟ ΡΩΜΗ

ΠΑΛΕΡΜΟ

Έλληνες

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *