Photo by Anna on Unsplash
Photo by Anna on Unsplash

Πρωταγωνιστεί στον Τουρισμό Υγείας η Τουρκία | 400.000 Ευρωπαίοι επισκέπτονται τη χώρα | Πάνω από 1 δισ. τα έσοδα

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε σημαντικό “παίχτη” στον παγκόσμιο Τουρισμό Υγείας εξελίσσεται η Τουρκία, προσελκύοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο, οι περισσότεροι από αυτούς από την Ευρώπη, με έσοδα που φτάνουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η βιομηχανία υπηρεσιών υγείας της Τουρκίας εξυπηρέτησε περισσότερους από 640.000 ανθρώπους από τις χώρες του εξωτερικού, εκ των οποίων οι 400.000 ήταν Ευρωπαίοι, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα θεραπειών, συμπεριλαμβανομένης της πολύ δημοφιλούς πλαστικής χειρουργικής, της μεταμόσχευσης μαλλιών και της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Ενώ, τα έσοδα της βιομηχανίας τουρισμού υγείας ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια πέρυσι. Αλλά το ποσό αυτό είναι πιθανώς πολύ υψηλότερο, περίπου 2,5 έως 3 δισεκατομμύρια δολάρια, εάν συμπεριληφθούν τα μη καταγεγραμμένα έσοδα, σύμφωνα με τον Cihat Alagöz, πρόεδρο του Συμβουλίου Βιομηχανίας Εμπορικών Εκθέσεων της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηριακών Αγορών της Τουρκίας (TOBB).

“Η Τουρκία είναι σε πλεονεκτική θέση στον παγκόσμιο κλάδο του τουρισμού υγείας, όπου η Ινδία, η Νότια Κορέα, οι ΗΠΑ, η Ταϊλάνδη και η Μαλαισία είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες. Με την πρόοδο που έχει σημειώσει, η Τουρκία έχει μετατραπεί σε πρωτοπόρο χώρα στον τομέα του τουρισμού υγείας. Η τοπική βιομηχανία έχει τεράστιες δυνατότητες να γίνει σημαντική “πηγή” σκληρού νομίσματος”, πρόσθεσε ο κ. Alagöz.

“Εκτοξεύεται” η μέση κατά κεφαλή δαπάνη στον τουρισμό Υγείας

Τα στοιχεία του Τουρκικού Στατιστικού Ινστιτούτου (TÜİK) έδειξαν ότι 388.000 ξένοι επισκέφθηκαν την Τουρκία για τουρισμό υγείας και τα έσοδα ανήλθαν σε 550 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, o κ. Alagöz προσθέτει ότι ο αριθμός των επισκεπτών σχεδόν διπλασιάστηκε σε 642.000 άτομα και τα έσοδα ανέβηκαν σε 1,05 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. “Εκτιμάται, ωστόσο, ότι τα έσοδα ήταν στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερα, κάπου μεταξύ 2,5 και 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όταν συμπεριλαμβάνονται και τα μη καταγεγραμμένα έσοδα”, συμπληρώνει.

Πέρυσι, τα συνολικά έσοδα της Τουρκίας από τον τουρισμό ανήλθαν σε 25 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς περίπου 30 εκατομμύρια παραθεριστές επισκέφθηκαν τη χώρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του TOBB, το 2021, η μέση δαπάνη ανά ξένο τουρίστα ήταν 750 δολάρια, αλλά στον τομέα του τουρισμού υγείας η κατά κεφαλήν δαπάνη ήταν περίπου 2.000 δολάρια.

Οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτονται την Τουρκία για πλαστική χειρουργική, μεταμόσχευση μαλλιών, καρδιαγγειακή χειρουργική, οδοντιατρική, ορθοπεδική, θεραπεία καρκίνου και εξωσωματική γονιμοποίηση.

Πρόσφατη έκθεση του Τμήματος Τουρισμού Υγείας της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας ανέφερε ότι οι ασθενείς από τις ΗΠΑ προτιμούν την Τουρκία καθώς τα έξοδα θεραπείας είναι περίπου 35% έως 60% φθηνότερα στην Τουρκία από ό,τι στη χώρα τους. Για παράδειγμα, μια εγχείρηση bypass κοστίζει περίπου 125.000 δολάρια στις ΗΠΑ, ενώ η ίδια εγχείρηση καρδιάς κοστίζει μόνο 25.000 δολάρια στην Τουρκία, σύμφωνα με την έκθεση.

Tagged

1 σχόλιο στο “Πρωταγωνιστεί στον Τουρισμό Υγείας η Τουρκία | 400.000 Ευρωπαίοι επισκέπτονται τη χώρα | Πάνω από 1 δισ. τα έσοδα

  1. Κι εδω μονο εξαγγελιες και οραματα.Αλλα τι να περιμενει κανεις οταν ο Τουρισμος Υγειας εξαντλειται σε μια ΚΥΑ .
    Η Τουρκια εχει Mayo Clinic, o Λιβανος John Hopkins Medicine και η Βουλγαρια Harvard Medical.
    Nα τα βλεπουν οι εδω ξερολες περι Τουρισμου Υγειας που το μονο που ξερουν ειναι να διοργανωνουν φανφαρες με ξενα κολλυβα φυσικα και να βγαζουν δελτια τυπου κενου περιεχομενου.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *