© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Προβλήματα στις διακοπές από τις κινητοποιήσεις των αγροτών που εξαπλώνονται σε όλη την Ευρώπη

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αεροπορική εταιρεία στην Αγγλία προειδοποιεί τους πελάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν  τον Φεβρουάριο να προετοιμαστούν για καθυστερήσεις λόγω των αποκλεισμών των δρόμων από τους Γάλλους αγρότες.

Οι αγρότες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ελλάδα και η Ιταλία, έχουν επίσης συμμετάσχει στις διαμαρτυρίες κατά των αυστηρών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη χρήση της γης και τα λιπάσματα, οι οποίοι, όπως λένε, πλήττουν τα κέρδη τους.

Στην Ισπανία, οι αγρότες έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν επίσης στις διαμαρτυρίες τον επόμενο μήνα.

Οι αγρότες διαδηλώνουν σε όλη τη Γαλλία από τα μέσα Ιανουαρίου, αποκλείοντας μεγάλους δρόμους με τρακτέρ και μπάλες σανού.

Την Τρίτη, περικύκλωσαν το Παρίσι, πνίγοντας μεγάλους δρόμους μέσα και έξω από την πρωτεύουσα. Μπλόκαραν επίσης τους δρόμους που οδηγούν προς και από τη Disneyland Paris.

Στο Βέλγιο, τα ταξίδια από και προς το λιμάνι της Ζεεμπρούγκε ήταν μπλοκαρισμένα την Τρίτη λόγω των διαδηλώσεων των Βέλγων αγροτών.

Οι σκιέρ που ταξίδευαν από και προς τα αεροδρόμια της Γαλλίας, όπως της Λυών, της Γκρενόμπλ, της Τουλούζης, αλλά και της Γενεύης, βρέθηκαν σε κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκλήθηκε από τα τρακτέρ και, σε ορισμένες περιπτώσεις, από καμένες μπάλες σανού που μπλόκαραν τους αυτοκινητόδρομους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ski Line, Angus Kinloch, ανησυχεί ότι οι αγρότες μπορεί να εντείνουν τη δράση τους κατά την έναρξη των διακοπών του Φεβρουαρίου, τον μήνα των εξαμήνων, προκαλώντας πιθανό χάος για τις βρετανικές οικογένειες.

Τα περισσότερα σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο διακόπτουν για μια εβδομάδα την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, οπότε η πλειοψηφία των οικογενειών που κατευθύνονται προς τις Άλπεις θα αναχωρήσουν το Σάββατο 10 ή την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου.

Το βρετανικό εξάμηνο συγκρούεται επίσης με τις διακοπές του μισού εξαμήνου για το ένα τρίτο περίπου των Γάλλων μαθητών. “Αν οι διαδηλωτές σχεδιάζουν κάτι στην περιοχή, η 10η θα είναι ο κύριος στόχος”, δήλωσε ο Angus. “Αυτό θα μεγιστοποιήσει τη δημοσιότητα, καθώς οι οικογένειες του Παρισιού οδηγούν στις Άλπεις εκείνο το Σαββατοκύριακο”.

Είπε ότι ανησυχεί ότι οι στενοί δρόμοι που οδηγούν στα χιονοδρομικά κέντρα αποτελούν εύκολο στόχο για τους διαδηλωτές.

“Τα κουτσομπολιά στις Άλπεις λένε ότι οι τοπικοί αγρότες της περιοχής έχουν ήδη κάνει σχέδια για να στοχεύσουν στην εβδομάδα αιχμής”, είπε. “Τα σούπερ μάρκετ, οι κόμβοι των αυτοκινητοδρόμων και οι διαδρομές προς τα βουνά προς τα χιονοδρομικά κέντρα, είναι προφανείς στόχοι”.

Ενώ ο Angus δήλωσε ότι οι πελάτες δεν πρέπει να αλλάξουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια, είπε ότι προειδοποιεί τους πελάτες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για πιθανές διαταραχές.

“Οι περισσότεροι από τους πελάτες μας που ταξιδεύουν στις 10 και 11 του μήνα είναι οικογένειες, ορισμένοι με πολύ μικρά παιδιά. Οι σκιέρ δεν θα πρέπει να αλλάξουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια (εκτός αν έχουν την οικονομική δυνατότητα για ελικόπτερο), αλλά το να βεβαιωθείτε ότι η ταξιδιωτική σας ασφάλεια καλύπτει τις καθυστερήσεις είναι μάλλον μια καλή ιδέα στη Γαλλία αυτή τη στιγμή.

“Η Ski Line συνιστά να συσκευάσετε επιπλέον ποτά και σνακ, πάνες και βρεφικό γάλα για το ταξίδι και να είστε έτοιμοι για πιθανές μεγάλες καθυστερήσεις. Είναι καλή ιδέα να κατεβάσετε μια ταινία ή να φέρετε παιχνίδια ή βιβλία για να διασκεδάσουν τα παιδιά ή να είστε έτοιμοι για μεγάλα παιχνίδια κατασκοπείας με τα μάτια. Ελπίζουμε οι φόβοι μας να μη βγουν στο κενό”.

Ο Angus επεσήμανε ότι η τοπική αστυνομία έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει τις καθυστερήσεις που προκαλούνται από χιονοστιβάδες, παγωμένους δρόμους και βαρύ χιόνι και είπε ότι ο κλάδος έχει εργαστεί καλά για να κρατήσει τους σκιέρ να ανεβαίνουν στα βουνά κατά τη διάρκεια προηγούμενων διαμαρτυριών.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *