“Φωτιά και Λάβρα” οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων | Υψηλό πενταετίας για τους αεροπορικούς ναύλους στις ΗΠΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη θα υποχρεωθούν να βάλουν οι Αμερικανοί, οι οποίοι προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν αεροπορικό ταξίδι την Ημέρα των Ευχαριστιών ή τα Χριστούγεννα, καθώς τα αεροπορικά εισιτήρια τις εορταστικές περιόδους εφέτος θα είναι τα πιο ακριβά των τελευταίων πέντε ετών, όπως αποκαλύπτουν στοιχεία της εταιρίας παρακολούθησης αεροπορικών ναύλων Hopper.

Η μέση τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων για ταξίδια στο εσωτερικό των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της Ημέρας των Ευχαριστιών, διαμορφώνεται στα 350 δολάρια και για διεθνή ταξίδια μετ’ επιστροφής στα 795 δολάρια, αντιπροσωπεύοντας αύξηση σε ποσοστό 22% και στις δύο περιπτώσεις, σύγκριση με το 2019, πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με την Hopper.

Τα αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού μετ’ επιστροφής κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, ο εορτασμός των οποίων φέτος συμπίπτει με Σαββατοκύριακο, είναι σχεδόν κατά ένα τρίτο ακριβότερα έναντι του 2019, και ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 463 δολάρια, ενώ τα διεθνή είναι αυξημένα κατά 26% στα 1.300 δολάρια.

Τα ταξίδια κατά τη διάρκεια των ημερών αιχμής της ζήτησης, όπως την Τετάρτη πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών ή τις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, έχουν πάντα υψηλότερες τιμές. Γι’ αυτό και οι ταξιδιωτικοί εμπειρογνώμονες συνιστούν ευελιξία και ταξίδια εκτός των ημερών με τη μεγαλύτερη κίνηση.

Όμως ο Brett Snyder, ιδρυτής του ταξιδιωτικού ιστότοπου Cranky Flier και πρώην διευθυντής αεροπορικής εταιρίας, προειδοποιεί ότι οι φτηνές τιμές μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν οποιαδήποτε ημέρα αυτή την περίοδο των εορτών, καθώς οι αεροπορικές εταιρίες έχουν βελτιώσει τον έλεγχό τους σχετικά με το πόσες θέσεις πωλούν.

“Οι αεροπορικές εταιρίες είναι πολύ καλύτερες σε αυτό τώρα”, δήλωσε ο Snyder. “Απλά πραγματοποιούν πολύ λιγότερες πτήσεις την ημέρα των Χριστουγέννων. Αν είναι φθηνότερες, δεν είναι σημαντικά φθηνότερες”, είπε.

Πολλοί από τους παράγοντες που συνέβαλαν σε ένα χαοτικό καλοκαίρι για τα αεροπορικά ταξίδια, όπως η έλλειψη προσωπικού και η υστέρηση στην εκπαίδευση νέων εργαζομένων, δεν φαίνεται να αμβλύνονται άμεσα, γεγονός που θα περιορίσει την πτητική ικανότητα στο μέλλον. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι τιμές είναι πιθανό να παραμείνουν αυξημένες, αν και έχουν ήδη υποχωρήσει από τις μέγιστες τιμές του έτους.

Η επικεφαλής οικονομολόγος της Hopper, Hayley Berg, συνιστά την κράτηση για τα ταξίδια διακοπών το αργότερο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. “Εάν δείτε μια καλή τιμή, ακόμη και μια τιμή που σας φαίνεται λογική, σας συνιστούμε να κάνετε κράτηση”, σημείωσε.

Tagged

1 σχόλιο στο ““Φωτιά και Λάβρα” οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων | Υψηλό πενταετίας για τους αεροπορικούς ναύλους στις ΗΠΑ

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *