© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Λουκέτο” ξανά στον Πύργο του Άιφελ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρολά… κατέβασε σήμερα ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, λόγω της απεργίας των εργαζομένων, οι οποίοι προβαίνουν σε κινητοποίηση για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες, προειδοποιώντας για κακοδιαχείριση.

Η απεργία σε ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα του κόσμου πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο οικονομικής διαχείρισης του μνημείου, και, σύμφωνα με τα συνδικάτο που την κήρυξαν, θα μπορούσε να παραταθεί.

Ο διαχειριστής του πύργου, ο SETE, ανέφερε στην ιστοσελίδα του ότι “οι επισκέψεις στο μνημείο θα διακοπούν τη Δευτέρα”. Και συνέστησε στους κατόχους εισιτηρίων να ελέγξουν την ιστοσελίδα πριν την επίσκεψή τους ή να την αναβάλουν. Στους κατόχους ηλεκτρονικών εισιτηρίων ζητήθηκε να ελέγξουν τα e-mail τους για περαιτέρω πληροφορίες.

Τα δύο μεγάλα συνδικάτα CGT και Force Ouvrière έχουν επικρίνει τον φορέα εκμετάλλευσης του μνημείου για το επιχειρηματικό του μοντέλο, το οποίο, όπως λένε, βασίζεται σε μια διογκωμένη εκτίμηση του μελλοντικού αριθμού των επισκεπτών, ενώ υποεκτιμά το κόστος των εργασιών συντήρησης.

Ο Πύργος του Άιφελ -το πιο διάσημο ορόσημο του Παρισιού- προσελκύει σχεδόν επτά εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, εκ των οποίων τα τρία τέταρτα είναι ξένοι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid οι αριθμοί μειώθηκαν απότομα λόγω των lockdown και των ταξιδιωτικών περιορισμών, αλλά ανέκαμψαν σε 5,9 εκατομμύρια το 2022.

Ο αριθμός των επισκεπτών στο Παρίσι αναμένεται να “εκτιναχθεί” αυτό το καλοκαίρι, καθώς η γαλλική πρωτεύουσα φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα συνδικάτα CGT και FO κάλεσαν την πόλη του Παρισιού “να είναι λογική με τις οικονομικές απαιτήσεις της, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του μνημείου και της εταιρίας που το διαχειρίζεται”.

Ανάμεσα στους απογοητευμένους επισκέπτες σήμερα που βρέθηκαν μπροστά σε ταμεία και πόρτες κλειστές, ήταν και πολλοί γονείς με παιδιά καθότι είναι για την Γαλλία η εβδομάδα των σχολικών διακοπών του Φεβρουαρίου.

Ο Πύργος του Άιφελ είναι ιδιοκτησία της πόλης των Παρισίων μετά το τέλος της Παγκόσμιας Έκθεσης του 1889 για την οποία κατασκευάστηκε.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *