fur

Ρεκόρ συμμετοχών και εμπορικών επισκεπτών από 40 χώρες συγκεντρώνει η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Την ανάκαμψη του κλάδου της γουνοποιίας σηματοδοτεί η 42η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, η οποία ξεκίνησε σήμερα στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Μαΐου.

Η Έκθεση Γούνας, που αποτελεί μία συνδιοργάνωση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς και της ΔΕΘ-Helexpo, συγκεντρώνει 120 εκθεσιακές συμμετοχές και εμπορικούς επισκέπτες από πάνω από 30 χώρες, ενώ έχουν καλυφθεί σε ποσοστό 100% οι διαθέσιμοι χώροι του εκθεσιακού κέντρου.

Το θετικό μήνυμα που εκπέμπεται για την οικονομία και τον κλάδο της γουνοποιίας επισήμανε κατά τη διάρκεια των σημερινών εγκαινίων της έκθεσης, παρουσία πλήθους κόσμου, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε πως από τον κλάδο συντηρούνται 10.000 εργαζόμενοι άμεσα και έμμεσα, αποτελώντας τον βασικό πυλώνα απασχόλησης στην περιοχή. Όπως σημείωσε ο ίδιος, σήμερα διαμορφώνεται ένα νέο αναπτυξιακό και πολλά υποσχόμενο περιβάλλον για την γούνα, έπειτα από μία καταστροφική τριετία συρρίκνωσης και ζημιών, όπου πάνω από το 50% της παραγωγικής ισχύος των επιχειρήσεων του κλάδου έπεσε σε αδράνεια ή χάθηκε.

Από την πλευρά του ο κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, τόνισε πως η έκθεση πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη καμπή για τον κλάδο, ο οποίος οδεύει προς την έξοδο από την δυσπραγία των τελευταίων 2,5 ετών. «Βάζουμε θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη της γούνας φέτος και η έκθεση είναι η ναυαρχίδα όλων των δράσεων μας» είπε ο κ. Κορεντσίδης, ενώ αναφέρθηκε στο κύρος και στην τεχνογνωσία της ΔΕΘ-Helexpo, η οποία αποτελεί πολύτιμο οδηγό για να αναδειχθεί η Καστοριά σε παγκόσμιο κέντρο γούνας.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας έκανε λόγο για στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στην ΔΕΘ-Helexpo και στον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς, δηλώνοντας: “χαιρόμαστε που η παρουσία μας εδώ σηματοδοτεί μία νέα περίοδο ανάπτυξης για την γούνα. Έχουμε πάρει μία στρατηγική απόφαση να υποστηρίξουμε την έκθεση γούνας της Καστοριάς. Η συνεργασία μας δεν είναι ευκαιριακή, αλλά θα έχει βάθος χρόνου. Πιστεύουμε ότι η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς είναι μία Έκθεση με πολλές προοπτικές, γιατί θεωρούμε ότι η γούνα είναι εθνικό προϊόν της Ελλάδας και με αυτή την ιδιότητα νομίζουμε ότι μπορεί να εδραιωθεί ακόμη περισσότερο σε παγκόσμιο  επίπεδο ‘.

«Ευελπιστούμε ότι η έκθεση της Καστοριάς θα είναι η δυνατότερη και η καλύτερη από όλες τις διοργανώσεις που διεξήχθησαν φέτος σε παγκόσμιο επίπεδο στον κλάδο της γούνας, με πολύ καλά αποτελέσματα για τους συμμετέχοντας γουνοποιούς, αλλά και για όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό κλάδους, αφού έχουμε εξασφαλίσει την πολύ μεγάλη επισκεψιμότητά της, γεγονός που θα έχει οφέλη για όλη την περιοχή», δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Μονοπρόσωπης Α.Ε. Συνδέσμου Γουνοποιών, κ. Ιορδάνης Μιχαηλίδης.

Την πεποίθηση του ότι η έκθεση θα γνωρίσει την απόλυτη επιτυχία εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, κ. Σωτήρης Αδαμόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου τόσο στα μέλη του Δ.Σ. όσο και στην ΔΕΘ-Helexpo, για αυτό που διαφαίνεται ότι θα γίνει στην Καστοριά τις επόμενες ημέρες. Αυτή η έκθεση θα είναι μοναδική».

Ο δήμαρχος Καστοριάς, κ. Ανέστης Αγγελής, εξέφρασε την υποστήριξή του στον θεσμό της έκθεσης, αλλά και την ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή του Fashion Gala στο ιστορικό κέντρο της πόλης, γεγονός που καταδεικνύει, όπως είπε, ότι η έννοια της γουνοποιίας είναι ταυτόσημη με την έννοια της Καστοριάς και σε άμεση συνάφεια με την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό.

Εμπορικοί επισκέπτες από 40 χώρες, 100% κάλυψη των διαθέσιμων χώρων του εκθεσιακού κέντρου, ειδικές αεροπορικές πτήσεις τσάρτερ που θα έρθουν από Ρωσία και Ουκρανία με επισκέπτες για την έκθεση και 20μελής επιχειρηματική αποστολή από την Κορέα, συνιστούν ορισμένα μόνο από τα χαρακτηριστικά της διοργάνωσης.

Η έκθεση είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη των τελευταίων ετών, όπως διαβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν σήμερα στην Καστοριά.

Επί της ουσίας η 42η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς σηματοδοτεί με τις εκθεσιακές επιδόσεις της την αρχή του τέλους – όπως όλα δείχνουν – της κρίσης που έπληξε τον κλάδο της γούνας τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Τέλος, το Fashion Gala της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά (σήμερα στις 18:30) στο ιστορικό κέντρο της Καστοριάς, την Πλατεία Ντολτσό.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *