Photo by George Pak on pexels

Σταθερές οι πωλήσεις ταξιδιών στη βρετανική αγορά και τον Φεβρουάριο | Τι λένε οι ειδικοί του κλάδου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σταθερές, αλλά όχι συγκλονιστικές ήταν οι πωλήσεις ταξιδιών στη βρετανική αγορά την περασμένη εβδομάδα και στο ίδιο μοτίβο θα συνεχίσουν και τον Φεβρουάριο, όπως προβλέπουν οι εκπρόσωποι κορυφαίων ταξιδιωτικών πρακτόρων στο Ην. Βασίλειο, καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι καταναλωτές συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στις ταξιδιωτικές δαπάνες. 

Πολλοί πράκτορες περιέγραψαν τον Ιανουάριο ως ένα μείγμα πωλήσεων ρεκόρ και χαλαρών ημερών, αλλά παρόλα αυτά ήταν ένας μήνας με κορυφαίες επιδόσεις.

Ο Colin Burns, αρθρογράφος του βρετανικού Travel Weekly και διευθυντής υποκαταστήματος του Hays Travel στο Gateshead, δήλωσε ότι το πρακτορείο “κατέρριψε τους στόχους” κάποιες ημέρες, αλλά άλλες ημέρες δεν έπιασε τους στόχους.

Με αυτό συμφώνησε και ο διευθυντής του Idle Travel, Tony Mann, λέγοντας: “Η εικόνα του Ιανουαρίου ήταν λίγο ανάμικτη, αλλά εξακολουθήσαμε να έχουμε ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο λίρες σε πωλήσεις, πάνω από τον Ιανουάριο του 2023 και το διπλάσιο από το 2019. Η προηγούμενη εβδομάδα εξελίχθηκε ικανοποιητικά, αλλά δεν ήταν συγκλονιστική”.

Προέβλεψε έναν “αξιοπρεπή” Φεβρουάριο, προσθέτοντας: “Δεν νομίζω ότι ο Φεβρουάριος θα είναι πιο “ζωηρός” από τον Ιανουάριο, αλλά αυτό δεν είναι αρνητικό. Οι πωλήσεις θα πρέπει να μειωθούν απότομα για να είναι τραγικές. Έχουμε συνηθίσει σε πιο σταθερά επίπεδα εργασιών κάθε μήνα τα τελευταία δύο χρόνια”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deben Travel, Lee Hunt, είπε ότι το ποσοστό μετατροπής των κρατήσεων του πρακτορείου είχε μειωθεί τον Ιανουάριο από 64% σε 50%. Υπογράμμισε δε, τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τα επιτόκια. “Ενδεχομένως οι άνθρωποι ρωτούν και στη συνέχεια κάνουν κράτηση μέσω διαδικτύου”, είπε, προσθέτοντας: “Ήταν μάλλον σταθερός παρά πολυάσχολος, αλλά εξακολουθεί να είναι ο δεύτερος καλύτερος Ιανουάριος για εμάς μετά το 2023”.

Από την πλευρά της η γενική διευθύντρια της Arrange My Escape, Jennifer Lynch, συμφώνησε ότι, ήταν λίγο μεικτή η εικόνα. Εξέφρασε, ωστόσο, την αισιοδοξία ότι όσο περνάει ο καιρός η κίνηση θα αυξάνεται.

Ωστόσο, η ιδιοκτήτρια του Tivoli Travel, Jo Richards, δήλωσε ότι οι πωλήσεις “δεν διακόπηκαν” από την αρχή της κορύφωσης, με εννέα στις δέκα πωλήσεις να ολοκληρώνονται και οι πωλήσεις του Ιανουαρίου να είναι πολύ υψηλότερες από τις αντίστοιχες του προηγούμενου έτους. Το πρακτορείο, σύμφωνα με την ίδια, έχει επίσης προσελκύσει πελάτες προσφέροντας την αντιστοίχιση με τις online τιμές της Jet2 και της TUI.

Η διευθύντρια της Brilliant Travel, Linda Pyle, δήλωσε ότι ορισμένα μέλη της απόλαυσαν επίσης τις καλύτερες ημέρες πωλήσεων όλων των εποχών, χάρη στις κρατήσεις για τη bucket list, ενώ η μεγάλη ζήτηση ενισχύει την αυτοπεποίθηση για το επόμενο έτος.

“Το βασικό οικογενειακό προϊόν εξελίσσεται ικανοποιητικά για όλους, αλλά σημειώνεται επίσης μεγάλη επιτυχία στις κρατήσεις μεγάλης αξίας για ταξίδια μακρινών αποστάσεων και κρουαζιέρες μεταξύ μελών μιας οικογένειας. Νομίζω ότι ο Φεβρουάριος θα είναι άλλος ένας επιτυχημένος μήνας για τα μέλη μας. Πλησιάζουμε επίσης στις διακοπές του εξαμήνου και το Πάσχα, που εκτιμώ ότι θα οδηγήσουν σε έναν καταιγισμό κρατήσεων της τελευταίας στιγμής”, πρόσθεσε.

Η Kelly Cookes, εμπορική διευθύντρια της The Advantage Travel Partnership, δήλωσε ότι οι πωλήσεις συμβαδίζουν με τα στοιχεία ερευνών για τις προθέσεις των Βρετανών παραθεριστών.

“Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι καταναλωτές συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στα ταξίδια, έναντι άλλων δαπανών και αυτό υποστηρίζεται από τα διαθέσιμα στοιχεία”, δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας: “Όπως συνέβη σε όλη τη διάρκεια του 2024 μέχρι στιγμής, ήταν άλλη μια ισχυρή εβδομάδα για τους συνεργάτες των πρακτορείων μας όσον αφορά, τόσο τις κρατήσεις, όσο και τα έσοδα”.

Σύμφωνα με την ίδια, το καλοκαίρι του 2024 συνεχίζει να καταλαμβάνει τη “μερίδα του λέοντος” στις κρατήσεις, όμως, παρατηρείται μεγάλη ζήτηση για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και αύξηση των αναχωρήσεων για το 2025, καθώς οι ταξιδιώτες αρχίζουν ήδη να προγραμματίζουν μελλοντικά.

“Υπάρχει υψηλή ζήτηση σε όλους τους τομείς”, είπε χαρακτηριστικά.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *