Στ. Αρναουτάκης: «Στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας Κρήτης η ανάδειξη της ταυτότητας του νησιού»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Το νέο φωτογραφικό λεύκωμα της Περιφέρειας Κρήτης με την ονομασία «CRETE» που περιέχει πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Μέγαρον» με μεγάλη συμμετοχή του κοινού και εκπροσώπων φορέων του τουρισμού και της αυτοδιοίκησης.  

«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στη Στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας, η οποία ενδυναμώνει την προσπάθεια των φορέων του τουρισμού, αφού στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη εποχή δεν μπορείς να έχεις αληθινή ανάπτυξη, αν δεν εξυπηρετήσεις, αν δεν αναδείξεις την ταυτότητά σου», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση.

Το φωτογραφικό λεύκωμα, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, έχει ήδη ταξιδέψει σε πολλά σημεία της γης. Μεταφέρεται με αυτόν τον τρόπο, το ονειρικό αλλά αυθεντικό τοπίο του νησιού, στο οποίο κυριαρχεί το βαθύ μπλε της θάλασσας με τα χρώματα των αντιθέσεων της ενδοχώρας.  Οι αυθεντικές εμπειρίες και συναισθήματα, χρώματα, αρώματα, γεύσεις και δραστηριότητες αναψυχής και ξεκούρασης σε κάθε εποχή.

Καλλιτεχνικά φέρει την σφραγίδα της βραβευμένης φωτογράφου Μαρίνας Βερνίκου και αποτυπώνει ομορφιές και τοπόσημα του νησιού με την φωτογραφική της ματιά. «Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια – λόγω και της πανδημίας – και αρκετές φωτογραφήσεις για να αποτυπώσω όλο το υλικό από κάθε περιοχή της Κρήτης», επεσήμανε η δημιουργός. «Η Κρήτη με προκάλεσε για δημιουργική φωτογραφική δράση με έντονες τις αισθήσεις μου, ώστε να αποτυπώσω με το φακό μου τις ομορφιές και την απεραντοσύνη του τοπίου και τους χώρους εκείνους που βασιλεύει το Θείο και το αιώνιο, πάντοτε όμως στα ανθρώπινα μέτρα», ανέφερε η διακεκριμένη φωτογράφος, εκφράζοντας την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Κρήτης για την εμπιστοσύνη ν’ αναδείξει με τις φωτογραφίες της τη μοναδική γη της Κρήτης.

Στην εκδήλωση μίλησε η Πρόξενος της Αυστρίας στην Κρήτη, Επιχειρηματίας Μαρίτα Καράτζη απονέμοντας εύσημα στην φωτογράφο για την καλλιτεχνική της προσέγγιση, το έργο που παρουσίασε καθώς και στην Περιφέρεια Κρήτης για την πρωτοβουλία στήριξης του εγχειρήματος.

Την εκδήλωση συντόνισε η επιχειρηματίας Εύα Σημαιάκη, η οποία αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο της φωτογράφου. Η Μαρίνα Βερνίκου έχει προταθεί για «Φωτογράφος της Χρονιάς 2018» από το National Geographic, ενώ της έχει απονεμηθεί το πρώτο βραβείο στα Global Art Awards στο Ντουμπάι, καθώς επίσης τα βραβεία “Sandro Botticelli” στο Palazzo Giucciardi Bongianni, στη Φλωρεντία και στη Γαλλία το “La Grand Exposition Universelle” στον Πύργο του Άιφελ. Έχει δημοσιεύσει έξι βιβλία. Από το 2001 έχει παρουσιάσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε γνωστές γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο, όπως το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Ελλάδα, Museum of Louvre and Eiffel Tower στο Παρίσι, Hangaram Art Museum στην Κορέα, Λονδίνο, Μονακό και Νέα Υόρκη.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *