Σταθερή ανάπτυξη παρουσιάζει η αμερικανική αγορά επαγγελματικών ταξιδιών

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σταθερή ανάπτυξη θα συνεχίσει να παρουσιάζει ο κλάδος των επαγγελματικών ταξιδιών στις ΗΠΑ τα επόμενα ένα-δύο χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματικών Ταξιδιών (Global Business Travel Association-GBTA).
Σύμφωνα με αυτή, τα επαγγελματικά ταξίδια στις ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα επόμενα δύο χρόνια με ρυθμό άνω του 3%, παρ’ όλη την αβεβαιότητα που επικρατεί σε διεθνές επίπεδο.
Η GBTA υποστηρίζει επίσης, ότι η προβλεπόμενη αύξηση των επαγγελματικών ταξιδιών στις ΗΠΑ υποβοηθείται από την επιστροφή της χώρας στον παλιό, «καλό της εαυτό», πριν από τη μεγάλη ύφεση του 2008. Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 3,2% και στο 3,5% το 2016 και το 2017 αντίστοιχα, φθάνοντας σε $ 299,9 δισ. και $310, 4 δισ.. Ωστόσο, η έκθεση προβλέπει ότι οι ακόλουθοι δύο παράγοντες θα περιορίσουν περαιτέρω ανάπτυξη κατά τη διάρκεια αυτής της διετίας:
– Η συνεχιζόμενη ενίσχυση του δολαρίου και η μείωση των τιμών του πετρελαίου.
– Τα επαγγελματικά ταξίδια στις ΗΠΑ θα συνεχίσουν να επηρεάζονται από τα φτωχά βασικά μακροοικονομικά μεγέθη που παρατηρούνται στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία-Ειρηνικό.
Το βέβαιο είναι ότι, τόσο τα ατομικά επιχειρηματικά ταξίδια, όσο και τα ομαδικά θα συνεχίσουν να αυξάνονται το 2016 και το 2017, γεγονός που αποτελεί προφανώς μια καλή είδηση για το σύνολο των επαγγελματικών ταξιδιών.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *