Στην πρόσληψη εργαζομένων για κάλυψη 1.100 θέσεων εργασίας προχωράει η TUI

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού νεοεισερχόμενων εργαζόμενων στην TUI, με στόχο την αντιμετώπιση της έλλειψης εξειδικευμένων εργαζομένων στον τουρισμό, πριν αυτή πλήξει τις διάφορες οντότητες του Ομίλου, συμφώνησαν το Εκτελεστικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο Εργασίας του Ομίλου TUI.

Σε σχετικό έγγραφο που υπέγραψαν οι δύο πλευρές συμφωνήθηκε, στο μέλλον, περισσότεροι νεοεισερχόμενοι να εργάζονται σε τομείς με πελατειακό προσανατολισμό, όπως τα ταξιδιωτικά γραφεία ή τα τηλεφωνικά κέντρα. Αλλά και για τις θέσεις εργασίας στα ευρωπαϊκά κεντρικά γραφεία της TUI, θα προσληφθούν περισσότεροι υποψήφιοι που δεν έχουν κλασική εκπαίδευση στον τουρισμό, από ότι στο παρελθόν, για τη στελέχωση, μεταξύ άλλων, τμημάτων οικονομικών και τεχνολογίας.

Επίσης, οι επαγγελματίες που αλλάζουν καριέρα θα υποστηριχθούν στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην εταιρία, με στοχευμένες προσφορές προσόντων, ώστε να διασφαλιστούν τα ποιοτικά πρότυπα της TUI. Μέχρι το 2030, το ένα τέταρτο όλων των προκηρυσσόμμενων θέσεων εργασίας στη Γερμανία και σε ολόκληρο τον Όμιλο θα καλυφθούν από την πρωτοβουλία του Ομίλου της TUI, που σήμερα έχει 1.100 κενές θέσεις εργασίας παγκοσμίως.

Στη συμφωνία μεταξύ της εταιρίας και του Συμβουλίου Εργασίας του Ομίλου, συμφωνήθηκαν συγκεκριμένα μέτρα για την προσέλκυση περισσότερων νεοεισερχομένων στην TUI. Σε αυτά περιλαμβάνονται στοχευμένα προγράμματα προσόντων, ειδικές εκστρατείες προσλήψεων, η ενίσχυση των υφιστάμενων προγραμμάτων καθοδήγησης για τη διευκόλυνση της εισόδου στην TUI και η εντατικότερη συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα, πανεπιστήμια και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης στη Γερμανία. Οι μετανάστες επαγγελματίες θα αποτελέσουν στόχο της πρωτοβουλίας, ενώ και τα άτομα με ειδικές ανάγκες ή αναπηρίες θα ενθαρρυνθούν επίσης να ενταχθούν στην TUI σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι στο παρελθόν.

“Η TUI προσφέρει ποικίλα πεδία σταδιοδρομίας. Με την πρωτοβουλία της πλευρικής εισόδου, ανοιγόμαστε στην TUI σε υποψηφίους που μοιράζονται τον ενθουσιασμό μας για τον τουρισμό, φέρνουν μαζί τους νέες δεξιότητες και έτσι προσφέρουν νέες προοπτικές στην εταιρεία μας. Ταυτόχρονα, υποστηρίζουμε ενεργά εκείνους τους εργαζόμενους που θέλουν να ακολουθήσουν νέα μονοπάτια καριέρας στην TUI”, λέει ο Frank Jakobi, πρόεδρος του Συμβουλίου Εργασίας του Ομίλου της TUI.

Από την πλευρά της η Sybille Reiss, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου TUI, σημειώνει: “Η πρωτοβουλία αυτή θα καταστήσει την TUI έναν ενδιαφέροντα εργοδότη για τους υποψηφίους που μέχρι σήμερα δεν μας είχαν σκεφτεί σχεδόν καθόλου για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Για εμάς, οι δεξιότητες, τα κίνητρα και η προθυμία για μάθηση είναι πιο σημαντικά από ένα πτυχίο που κάποιος απέκτησε πριν από πολλά χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο, προετοιμαζόμαστε για ένα μέλλον της αγοράς εργασίας στο οποίο η εξατομικευμένη κατάρτιση και η τεχνολογική υποστήριξη συμπληρώνουν ιδανικά τον επιτυχημένο συνδυασμό τουριστικής κατάρτισης και βιωματικής γνώσης”.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *