Στην υψηλότερη κορυφή της Ωκεανίας οι Βανέσα Αρχοντίδου και Χριστίνα Φλαμπούρη

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ

Την υψηλότερη κορυφή της Ωκεανίας κατάφεραν να πατήσουν πριν λίγες μέρες, για πρώτη φορά, δύο Ελληνίδες, που στόχο έχουν να κατακτήσουν τις 7 υψηλότερες κορυφές των ηπείρων του κόσμου (7 Summits challenge).

H Βανέσα Αρχοντίδου (μέλος του ΑΟΣ) και η Χριστίνα Φλαμπούρη (μέλος του ΕΟΣ Αχαρνών), στο πλαίσιο της δράσης A Woman Can Be, που βρίσκεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), οργάνωσαν αποστολή στο όρος Carstenzs Pyramid, στην Παπούα της Ινδονησίας.

Με δύσκολες καιρικές συνθήκες χαμηλής ορατότητας και έντονης βροχόπτωσης, οι δύο Ελληνίδες κατάφεραν στις 29 Αυγούστου να κατακτήσουν την 5η κορυφή του στόχου τους, του 7 Summits challenge, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ορειβατικές προκλήσεις παγκοσμίως.

Υπενθυμίζεται ότι, το όρος Carstenzs Pyramid ή αλλιώς Punchak Jaya (Πούντσακ Τζάγια) με υψόμετρο 4.884 μέτρα, είναι η υψηλότερη κορυφή της ηπείρου της Ωκεανίας, αλλά και η υψηλότερη νησιωτική κορυφή του κόσμου.

Την αποστολή στην Ωκεανία στήριξαν εταιρίες που πίστεψαν και εμπνεύστηκαν από το όραμα των δύο κοριτσιών. Έτσι, Gold Supporter είναι οι Samsung Electronics Hellas με το Quick Drive, Silver Supporters οι Gerolymatos International με το Sinomarin, Herbalife International Greece και Supporters οι Aktina Travel Group, Alpamayo Pro, The North Face.

Μετά την Ωκεανία, σειρά θα πάρουν οι αποστολές με στόχο την κατάκτηση της κορυφής του Έβερεστ (8.848μ), στην Ασία και της κορυφής Vinson Massif (4.892μ), στην Ανταρκτική, ώστε να ολοκληρωθεί το project των 7 Summits. Στο πλαίσιο αυτό, από την 1η Οκτωβρίου ξεκινά η οργάνωση της επόμενης αποστολής και η διαδικασία εξεύρεσης ομάδας υποστηρικτών.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *