Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου: Ημερίδα για τη διαχείριση πιστοποιήσεων και τροφίμων αποβλήτων

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

H Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Κατάρτισης του Υπουργείου Τουρισμού και το Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Ν. Αιγαίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου και με την υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων και Σύλλογο Εστιατόρων Ρόδου, πραγματοποίησε ημερίδα-σεμινάριο με Θέμα: “Αειφορία 2024+, νέα εργαλεία διαχείρισης πιστοποιήσεων και τροφίμων αποβλήτων”.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο ΙΕΚ Τουρισμού (Θέρμαι), την Παρασκευή 15/03/2024 και εισηγητής ήταν ο κ. Σωτήρης Μυλωνάς, σύμβουλος αειφορίας και επιθεωρητής Travelife.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης έκανε παρέμβαση ο Γεν. Διευθυντής του Φορέα Διαχείρισης στερεών αποβλήτων Χρήστος Γαμβρούδης, αλλά και ο εκπρόσωπος της TUI και υπεύθυνος για τέτοια ζητήματα Βαγγέλης Γεωργίου.

Οι εισηγητές ανέλυσαν πλήθος δεδομένων σχετικά με την επικαιροποιημένη νομοθεσία αλλά και τις πρακτικές που ήδη εφαρμόζονται σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας, επιδεικνύοντας στατιστικούς πίνακες με την οικονομία που επιτυγχάνεται στη διαχείριση και αποφυγή της σπατάλη των τροφίμων (Food waste).

Η εκδήλωση ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη καθώς την παρακολούθησαν μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων, στελέχη ξενοδοχείων, Σεφ και εστιάτορες και κατά την διάρκεια της, υπήρξαν πολλές ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους παριστάμενους.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *