Elounda Beach Hotel

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: “Θέλουν να υφαρπάξουν δόλια τα ξενοδοχεία μας” | Ανακοίνωση καταπέλτης του ομίλου Μαντωνανάκη

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με μια ανακοίνωση καταπέλτη ο όμιλος Μαντωνανάκη τοποθετείται στην εξέλιξη για το  πλειστηριασμό των δύο εμβληματικών του ξενοδοχείων στην Ελούντα. Στην πλήρως τεκμηριωμένη και σε αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης ανακοίνωση, ο όμιλος Μαντωνανανάκη προχωρά σε πολύ σοβαρές καταγγελίες τόσο εναντίον των δανειστών, όσο και κατά όσων μεθόδευσαν τις εξελίξεις αυτές.

Μεταξύ άλλων ο όμιλος Μαντωνανάκη αναφέρει ότι η ΕΤΑΔ έχει ήδη σχηματίσει πρόβλεψη 329 εκατομμυρίων € , αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο μέρος της οφειλής προς τον όμιλο, ενώ υπογραμμίζει ότι το ομολογιακό δάνειο το οποίο διεκδικούν οι τράπεζες έχει ήδη πουληθεί σε fund, με έκπτωση της τάξης του 72 τοις 10.

Και βέβαια είναι άξιο απορίας πως με απαιτήσεις 750 εκατομμυρίων € από την ΕΤΑΔ, οι οποίες έχουν ήδη εκχωρηθεί στους ομολογιούχους δανειστές του ομίλου, επιχειρείται ο πλειστηριασμός δύο εμβληματικών ξενοδοχειακών μονάδων, από τις πλέον πολυτελείς του ελληνικού τουρισμού.

Επιπροσθέτως o όμιλος καταγγέλλει ψευδείς και δόλιες αποτιμήσεις των ξενοδοχείων, οι οποίες μάλιστα όπως επισημαίνει έχουν συνταχθεί εντός 48 ωρών, από μεσίτες πλειστηριασμών.
Διαβεβαιώνει δε ότι τα ξενοδοχεία του ομίλου θα λειτουργήσουν κανονικά στην επερχόμενη τουριστική περίοδο

Η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση του ομίλου Μαντωνανάκη, έχει ως ακολούθως:

“Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν πλειστηριασμό που έχει ανακοινωθεί εις βάρος δύο ξενοδοχείων της εταιρείας ΗΛΙΟΣ ΑΕ, η διοίκηση του Ομίλου Μαντωνανάκη που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων τα ξενοδοχεία ELOUNDA BEACH HOTEL, ELOUNDA BAY PALACE και GRAND RESORT LAGONISSI δηλώνει τα εξής:
1. Όπως είναι γνωστό, με τελεσίδικες αποφάσεις των αρμόδιων Δικαστηρίων έχει επιδικασθεί υπέρ των εταιρειών μας ποσό που υπερβαίνει τα 750 εκ. ευρώ σε βάρος της θυγατρικής εταιρείας του Υπερταμείου, ΕΤΑΔ Α.Ε.. Οι απαιτήσεις αυτές έχουν από το έτος 2014 εκχωρηθεί στους Ομολογιούχους Δανειστές, υπερκαλύπτουν δε την απαίτηση των ομολογιούχων, έστω κι αν η απαίτηση αυτή επιτηδείως εμφανίζεται διογκωμένη, με τον παράνομο συνυπολογισμό υποτιθέμενων τόκων υπερημερίας ύψους άνω των 100 εκ. ευρώ, λόγω της πρόωρης καταγγελίας του ομολογιακού μας δανείου, παρότι η καταγγελία αυτή έχει ήδη κριθεί παράνομη και καταχρηστική.
2. Οι ορκωτοί ελεγκτές της ΕΤΑΔ Α.Ε. και του Υπερταμείου, στις πρόσφατα δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του έτους 2022, έχουν σχηματίσει πρόβλεψη 329 εκ.€, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο επισήμως μέρος της οφειλής τους. Μάλιστα, η αναγνώριση αυτή (που ακολούθησε χρονικά την αμετάκλητη παραπομπή του τ. Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ Α.Ε. για κακουργηματική απιστία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου άνω των 170εκ.ευρώ, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση Αττικός Ήλιος Α.Ε. σε διαπιστωμένη συνεργασία – συμπαιγνία με τους εκπροσώπους των ομολογιούχων δανειστών μας, όπως έχει γίνει δεκτό με περισσότερες δικαιοδοτικές κρίσεις), αφορά λιγότερες από τις μισές επιδικασθείσες απαιτήσεις μας κατά της ΕΤΑΔ Α.Ε..
3. Είναι, εξάλλου, γνωστό ότι το ομολογιακό δάνειό μας έχει πωληθεί από τους ομολογιούχους δανειστές προς funds, με έκπτωση της τάξης του 72%, δηλαδή έναντι ποσού λιγότερου από το μισό της φερόμενης απαίτησης για την οποία επισπεύδεται ο πλειστηριασμός.
4. Καθίσταται προφανές εκ των ανωτέρω, ότι επιδίωξη του υπόψιν πλειστηριασμού δεν είναι, δήθεν, η αποπληρωμή κάποιας δανειακής απαίτησης, αλλά η υφαρπαγή των ξενοδοχείων του Ομίλου μας και η παραχώρησή τους σε ανταγωνιστικά συμφέροντα. Είναι χαρακτηριστικό της μεθόδευσης αυτής, το γεγονός ότι ο υπόψιν πλειστηριασμός βασίζεται σε παράνομες, ψευδείς κατά περιεχόμενο, κατευθυνόμενες «εκθέσεις αποτίμησης», συνταγμένες εντός 48 ωρών από μεσίτες πλειστηριασμών, οι οποίες δολίως υποτιμούν την αξία των ξενοδοχείων μας σε βαθμό κραυγαλέο. Η νομιμότητα του πλειστηριασμού αυτού, όπως και συνολικά η νομιμότητα των ενεργειών του εκπροσώπου των ομολογιούχων δανειστών και κάθε άλλου εμπλεκομένου στην υπόθεση, σε βάρος μας, θα κριθεί από τα αρμόδια Δικαστήρια, στα οποία έχουμε προσφύγει και τα οποία ήδη κατά το παρελθόν μάς έχουν δικαιώσει, κηρύσσοντας τελεσιδίκως καταχρηστική και άκυρη την προηγούμενη απόπειρα πλειστηριασμού από τους ομολογιούχους δανειστές, γεγονός άριστα γνωστό και στους ομολογιούχους δανειστές και στους συντάκτες των επίμαχων δημοσιευμάτων.
5. Ο χρόνος ανάρτησης των συγκεκριμένων υποβολιμαίων δημοσιευμάτων, προφανώς, δεν είναι τυχαίος, αλλά συνδέεται με την πρόσφατη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων της ΕΤΑΔ και του μετόχου της Υπερταμείου και με την αίσθηση που αυτές προκάλεσαν στην κοινή γνώμη. Επελέγη δε σκοπίμως, με υφέρποντα στόχο να πλήξει τη λειτουργία των ξενοδοχειακών μας επιχειρήσεων, να πλήξει τις 1.500 οικογένειες εργαζομένων που στηρίζονται εισοδηματικά από τον Όμιλό μας, να καταβαραθρώσει τη φήμη ενός τουριστικού Ομίλου, που από την ίδρυσή του από τον αείμνηστο Κ. Μαντωνανάκη έως και σήμερα, για περισσότερα από 50 χρόνια, προσφέρει αφειδώς στον Ποιοτικό Ελληνικό Τουρισμό και εκτελεί τις δυο μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στη Χώρα επ’ ωφελεία του τουρισμού και του Ελληνικού Δημοσίου, σε Λαγονήσι και Ναύπλιο. Απέναντι και στη νέα αυτή παράνομη και δόλια επίθεση, διαβεβαιώνουμε τους εργαζομένους μας και τις οικογένειές τους, ότι τα ξενοδοχεία της εταιρείας ΗΛΙΟΣ Α.Ε. θα λειτουργήσουν κανονικά, όπως κάθε χρόνο”.

Μαντωνανάκη

Tagged

1 σχόλιο στο “ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: “Θέλουν να υφαρπάξουν δόλια τα ξενοδοχεία μας” | Ανακοίνωση καταπέλτης του ομίλου Μαντωνανάκη

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *