boot

Συνάντηση Χατζηλαζάρου – Κουρουμπλή στην Boot

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η αξιοποίηση του θαλάσσιου πλούτου της Ρόδου με τη δημιουργία θαλασσίων πάρκων και η στήριξη της πολιτείας στη βελτίωση και περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών υποδοχής σκαφών αναψυχής στη Ρόδο, αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της συνεργασίας που είχε η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στο περιθώριο της διεθνούς  τουριστικής έκθεσης Boot Duesseldorf 2018.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη έκθεση θαλάσσιου τουρισμού και θαλάσσιων σπορ, που πραγματοποιήθηκε για 49η φορά, από τις 20 έως τις 28 Ιανουαρίου 2018, στο Ντύσελντορφ. Η Boot Duesseldorf 2018  είχε 250.000 επισκέπτες και  1.800 εκθέτες από 65 χώρες, που παρουσίασαν  ενδιαφέρουσες καινοτομίες, ελκυστικές εξελίξεις στον τομέα των θαλασσίων σπορ, του γιώτινγκ και τον ναυτιλιακό εξοπλισμό.

Στην έκθεση συμμετείχε ο Δήμος της Ρόδου μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού,  στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ήταν η πρώτη φορά που νησιά από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα συμμετείχαν στην έκθεση, γεγονός που κατενθουσίασε τον υπουργό κ. Κουρουμπλή, αλλά ήταν επίσης και η πρώτη φορά που υπουργός Ναυτιλίας της χώρας μας επισκέπτεται τη Boot Duesseldorf .

Η αντιδήμαρχος κα Χατζηλαζάρου, παρουσία εμπλεκομένων φορέων και επιχειρηματιών της Ρόδου στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, έθεσε στον κ. Κουρουμπλή σειρά ζητημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργού, με κυρίαρχα:

  • Τη διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για τη δημιουργία θαλασσίων πάρκων στη Ρόδο, την προστασία και ανάδειξη του θαλασσίου πλούτου της Ρόδου, της υψηλής θαλάσσιας βιοποικιλότητας που διαθέτει το νησί. Ζητήθηκε από τον υπουργό να διευκολύνει τις διαδικασίες και να επισπευσθεί η ίδρυση θαλασσίων πάρκων στη Ρόδο μέσω της νομοθεσίας, θέμα που έτυχε της θετικής ανταπόκρισης από πλευράς κου Κουρουμπλή. Αναμένεται μάλιστα εντός του Φεβρουαρίου, συνάντηση του υπουργού με αντιπροσωπεία επιχειρηματιών της Ρόδου εμπλεκομένων στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, προκειμένου να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις.
  • Την έγκαιρη παραχώρηση στο Δήμο Ρόδου των παραλιών του νησιού πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου
  • Την ενίσχυση και βελτίωση των υποδομών υποδοχής σκαφών αναψυχής στη Ρόδο, όπως η μαρίνα Μανδρακίου, η νέα μαρίνα και το καρνάγιο.

«Είναι σημαντικό να προάγουμε τον θαλάσσιο τουρισμό και να ενισχύσουμε τις υφιστάμενες υποδομές και θαλάσσιες εγκαταστάσεις που διαθέτει η Ρόδος. Προς αυτή την κατεύθυνση εξάλλου στρέφονται όλες οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής Ρόδου στο πλαίσιο της στρατηγικής προώθησης και ανάπτυξης του τουρισμού» υπογραμμίζει η αντιδήμαρχος κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου.

boot Το ενδιαφέρον των χιλιάδων επισκεπτών της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Boot Duesseldorf 2018, προσέλκυσε η Ρόδος, καθώς αποτελεί  δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις των θαλασσίων σπορ και των καταδύσεων ανά τον κόσμο. Είναι ένα νησί που προσφέρεται για πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες: ιστιοπλοϊα, windsurfing, kitesurfing, θαλάσσιο σκι, wakeboard και καταδύσεις, θεωρείται παράδεισος για σέρφερς και άλλα θαλάσσια σπορ, διαθέτει δε σύγχρονες και οργανωμένες  εγκαταστάσεις για όλα τα θαλάσσια αθλήματα. Η θάλασσα της Ρόδου είναι επίσης ιδανική για καταδύσεις γιατί διαθέτει εξαιρετική ορατότητα και διαύγεια νερού, υψηλή βιοποικιλότητα και εντυπωσιακούς υποθαλάσσιους γεωλογικούς σχηματισμούς.

Η παρουσία της Ρόδου

bootΕξαιρετική ήταν κατά γενική ομολογία, από την πρώτη κιόλας ημέρα της έκθεσης, η παρουσία της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου σε δικό της χώρο, στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Σημαντικός αριθμός τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων και αντιπροσώπων υπηρεσιών του τουρισμού, επισκέφθηκε όλες τις ημέρες το stand της Ρόδου.

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κ. Κώστας Χατζίκος και το στέλεχος της Διεύθυνσης Τουρισμού κα Σέβα Τσίμπλη υποδέχονταν τους επισκέπτες, παρέχοντας πληροφορίες και διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό του Δήμου Ρόδου. Προσέφεραν δε στους επισκέπτες, όπως σε όλες τις εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει η Διεύθυνση Τουρισμού,  τοπικά προϊόντα του νησιού, όπως το παραδοσιακό μελεκούνι και παραδοσιακά γλυκίσματα, προσφορά της εταιρίας  «Ποντικάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. – Pane Di Capo».

Πολλοί επιχειρηματίες θαλασσίων σπορ της Ρόδου και ιδιαίτερα του καταδυτικού τουρισμού, συμμετείχαν και στήριξαν το περίπτερο της Ρόδου.

Τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ρόδος και μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού, για την ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού ανέλυσε η αντιδήμαρχος κα Χατζηλαζάρου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εγνωσμένου κύρους Ελληνίδα δημοσιογράφο της Deutsche Welle κα Ειρήνη Αναστασοπούλου, ενώ συζήτησαν και τις προοπτικές της Ρόδου στην γερμανική αγορά. Η αντιδήμαρχος είχε συνεργασία και με τη δημοσιογράφο κα Δήμητρα Κυρανούδη.

Το περίπτερο της Ρόδου επισκέφθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού κ. Γιώργος Τζιάλλας, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ κα Μαρία Παπακωνσταντίνου, η υπεύθυνη του Οικονομικού και Εμπορικού Τμήματος του προξενείου κα Μαρία Βασιλάκη, καθώς και πλήθος άλλων επισκεπτών, ανάμεσα τους και παγκόσμιοι πρωταθλητές ελεύθερης κατάδυσης.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *