auri

Τα 60 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στη Ρόδο γιορτάζει φέτος ο μεγαλύτερος tour operator της Φινλανδίας AURINKOMATKAT

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την επί 60 χρόνια αδιάλειπτη παρουσίας γιορτάζει φέτος στη Ρόδο ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός  της Φινλανδίας, AURINKOMATKAT. Η πρώτη άφιξη του AURINKOMATKAT για την φετινή σεζόν έγινε την προηγούμενη Πέμπτη 06/04/2023 και η επόμενη προγραμματισμένη άφιξη είναι σήμερα 08/04/2023.

Το AURINKOMATKAT που είναι θυγατρική της αεροπορικής εταιρείας FINNAIR το 2022 διακίνησε 187.011 τουρίστες σε όλο τον κόσμο με μερίδιο αγοράς 36,1% στην Φινλανδική αγορά που στο σύνολό της εξυπηρέτησε 518.052 τουρίστες παγκοσμίως. Προ covid εποχές, το 2019 διακίνησε 260.346 τουρίστες με μερίδιο αγοράς 29,5%.

Το AURINKOMATKAT αντιπροσωπεύεται από το πρακτορείο εισερχόμενου τουρισμού TOP EURO TRAVEL του κ. Ηλία Κωτιάδη.

Ο κ. Ηλίας Κωτιάδης | ©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Για την ιστορία,το AURINKOMATKAT ως τότε Suntours πραγματοποιήσε το 1963 την πρώτη του πτήση από τη Φινλανδία στη Ρόδο  με την εταιρεία «Caravel planes» για την διαδρομή Ελσίνκι-Ντίσελντορφ-Αθήνα και από εκεί με την Ολυμπιακή στη Ρόδο.  Τα ξενοδοχεία με τα οποία πρωτοσυνεργάστηκαν το 1963 ήταν το “Grand Hotel des Roses, το “Chevalier” και το “Spartalis”.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ξεκίνησε το πρόγραμμα τους στη Ρόδο αρκετά χρόνια πριν απο τις εταιρείες που συγχωνεύτηκαν και δημιούργησαν την TUI. Απο το 1963 εως και σήμερα αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν ορισμένοι ίδιοι συνεργάτες απο εκείνη την περίοδο που μέσα στο πέρας του χρόνου έχουν εξασφαλίσει μια επιτυχημένη πορεία κοινών συμφερόντων, όπως το Mediterranean απο το 1965.

Το AURINKOMATKAT έχει πολλούς επαναλαμβανόμενους πελάτες που επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά την ιδιαίτερη αγάπη που έχουν στο νησί μας.
Ως tour operator χαρακτηρίζεται για την αξιοπιστία, την αμεσότητα και την ευθύτητά του με τους συνεργάτες του. Οι Φινλανδοί είναι καλοί πελάτες, δεν δημιουργούν προβλήματα και σέβονται τους κανόνες. Επίσης, είναι πολύ ευχαριστημένοι από τη διαμονή τους στη Ρόδο καθώς θεωρούν ότι η όλη φιλοξενία στο νησί βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Είναι γεγονός  εξάλλου ότι η Ρόδος και οι ομορφιές της πολλές δεκαετίες τώρα έχουν αποτελέσει πόλο έλξης και έμπνευσης για πολλούς επισκέπτες από όλα τα  μέρη του κόσμου, οι οποίοι επισκέπτονται το νησί πολλές φορές, το αγαπούν και το θεωρούν δεύτερη πατρίδα τους.

Η Φινλανδική αγορά διακρίνεται για την μεγάλη διάρκεια των προγραμμάτων της και την παραδοσιακή τους προτίμηση ως προς την πόλη της Ρόδου μιας και είναι απο τους πρώτους που καλωσορίζουν και αποχαιρετούν την κάθε σεζόν.
Τα τελευταία χρόνια ωστόσο το προγραμμά τους έχει επεκταθεί στη Νότια Ρόδο με μεγάλη επιτυχία.

Απο την επόμενη εβδομάδα εώς τέλος Απριλίου είναι προγραμματισμένες πέντε πτήσεις την εβδομάδα όπως και τον Οκτώμβρη, ενώ στο διάστημα Μαΐου με Σεπτεμβρίου εφτά πτήσεις την εβδομάδα. Αναμένεται να προστεθούν επιπλεόν θέσεις λόγω ζήτησης και συζητιέται σοβαρά η επέκταση της  σεζόν για τις δυο πρώτες εβδομάδες του Νοέμβρη.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το AURINKOMATKAT για την σεζόν 2023 έχει συνεργασία με 60 ξενοδοχεία στη Ρόδο που καλύπτουν σχεδόν όλες τις περιοχές του νησιού με έντονη παρουσία στην πόλη.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *