Τρία top stories στην ITB

ΔΙΕΘΝΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Οι Μαλδίβες, οι οποίες επενδύουν στο τουριστικό τους μέλλον, το  World Travel Monitor® της IPK International για τις τάσεις στον παγκόσμιο τουρισμό και η παρουσίαση των World Legacy Awards, συνιστούν τα τρία σημαντικότερα γεγονότα στην ITB Berlin, για την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016.

Η χώρα εταίρος της ΙΤΒ, Μαλδίβες, επενδύουν στο μέλλον του τουρισμού.
Τα σχέδια για την επέκταση του διεθνούς αεροδρομίου Ibrahim Nasir της χώρα, έργο το οποίο θα δημιουργήσει πρόσθετες δυνατότητες διαμονής, ενισχύοντας τον εγχώριο και διεθνή τουρισμό, βρίσκονται σε εξέλιξη. Σημαντική προσπάθεια καταβάλλεται και για την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου της ITB Berlin, ο υπουργός τουρισμού των Μαλδίβων, Moosa Zameer, ανέλυσε την ιστορία του τουρισμού από το 1972 μέχρι σήμερα.

IPK International: προοπτικές για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.
Παρά την τρομοκρατική απειλή, οι Ευρωπαίοι παραμένουν πρόθυμοι να ταξιδέψουν. Το ινστιτούτο τουρισμού IPK International προβλέπει μία μέτρια θετική τάση για το τρέχον έτος. Σύμφωνα με τον Rolf Freitag, Διευθύνων Σύμβουλο της IPK International, η ζήτηση είναι πιθανό να αυξηθεί για την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία και τη Γερμανία. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το ινστιτούτο προβλέπει αύξηση κατά 3% για ταξίδια στο εξωτερικό το 2016. Χωρίς την τρομοκρατική απειλή η πρόβλεψη θα έφτανε το 4,5%.

Παρουσίαση των World Legacy Awards
Για δεύτερη φορά, η έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου και το περιοδικό National Geographic Traveler παρουσίασε τα National Geographic World Legacy Awards. Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε εταιρίες για έργα που έχουν υλοποιηθεί και παρέχουν εξαιρετική δέσμευση για τον αειφόρο τουρισμό. Παρουσιάζονται πέντε κατηγορίες. Μεταξύ των νικητών ήταν ο eco-operator από τo Μαορί, ένα κινεζικό θέρετρο στο οποίο κυκλοφορούν αμαξάκια του γκολφ, που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια και μια πεδιάδα θάμνων στη Ζάμπια, η οποία έχει δεσμευτεί για την προστασία της άγριας ζωής και την προώθηση της εκπαίδευσης και της υγειονομικής περίθαλψης.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *