©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Θεσσαλονίκη στους 15 αδικημένους ευρωπαϊκούς προορισμούς για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στους 15 υποτιμημένους προορισμούς στην Ευρώπη για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες, που αξίζουν, ωστόσο, της προσοχής τους περιλαμβάνεται η Θεσσαλονίκη, όπως αποκαλύπτει σε έρευνά του ο αμερικανικός, τουριστικός και ταξιδιωτικός ιστότοπος Τravelpulse.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι 15 προορισμοί (13 πόλεις και δύο χώρες) δεν είναι εντελώς ανεξερεύνητοι, αλλά είναι όλοι υποτιμημένοι και αξίζουν πολύ περισσότερη προσοχή από όση λαμβάνουν σήμερα από τους ταξιδιώτες.

Αναφερόμενο στη Θεσσαλονίκη, το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως η πόλη δεν φιλοξενεί δεκάδες ηλιόλουστα λευκά κτίρια με μπλε θολωτές στέγες και δεν έχει τόσο ισχυρή ιστορική αξία όσο η Αθήνα. Αλλά αυτή ακριβώς η διαφορά είναι που καθιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας τόσο ξεχωριστή.

“Φωλιασμένη κατά μήκος του Αιγαίου Πελάγους στη βορειοανατολική Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη έχει μια μοναδική παράκτια ατμόσφαιρα και μια μοναδική γοητεία που θα ανταμείψει τους ταξιδιώτες”, επισημαίνεται.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους δεσμούς με τον Μέγα Αλέξανδρο, σημειώνοντας πως η Θεσσαλονίκη διαθέτει μια συναρπαστική, πολυεπίπεδη πολυπολιτισμική κληρονομιά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ταξιδιώτες που θα επισκεφθούν την πόλη μπορούν να απολαύσουν τις βόλτες στο λιμάνι, ανακαλύπτοντας το αγαπημένο τους λιτό εστιατόριο με θαλασσινά και το μόνο σίγουρο είναι ότι, φεύγοντας θα αναρωτηθούν γιατί δεν είχαν κοιτάξει ποτέ πριν αυτή τη γωνιά της Ελλάδας.

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τους Αμερικανούς να επισκεφθούν έναν ή δύο από τους 15 αδικημένους προορισμούς στο επόμενο ταξίδι τους στην Ευρώπη και υπόσχεται πως θα απολαύσουν μια μοναδική, ταξιδιωτική εμπειρία.

Οι 15 υποτιμημένοι προορισμοί στην Ευρώπη για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες

1. Σαλαμάνκα, Ισπανία

2. Κορκ, Ιρλανδία

3. Ζάγκρεμπ, Κροατία

4. Θεσσαλονίκη

5. Όλομουτς, Τσεχία

6. Λωζάνη, Ελβετία

7. Τορίνο, Ιταλία

8. Ουαλία

9. Ερφούρτη, Γερμανία

10. Κοΐμπρα, Πορτογαλία

11. Πλόβντιβ, Βουλγαρία

12. Μονπελιέ, Γαλλία,

13. Ρίγα, Λετονία

14. Αμβέρσα, Βέλγιο

15. Σλοβακία

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *