Thomas Cook Airlines
Thomas Cook Airlines

Την πώληση της Thomas Cook συζητά η Fosun | Πολωνικός OTA ο “μνηστήρας”

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε προχωρημένες συνομιλίες για την πώληση της Thomas Cook στον πολωνικό διαδικτυακό ταξιδιωτικό πράκτορα (OTA) eSky βρίσκεται ο κινεζικός τουριστικός όμιλος Fosun, σύμφωνα με δημοσίευμα του Sky News.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η συμφωνία με την eSky, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στην εταιρία ιδιωτικών κεφαλαίων MCI Capital, θα μπορούσε να επιτευχθεί τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό.

“Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε διάφορες εταιρίες και διεξάγουμε συνεχώς συζητήσεις και αναλύουμε τις δραστηριότητές τους”, ανέφερε εκπρόσωπος της eSky σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Reuters.

Εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία, η Thomas Cook θα αλλάξει χέρια για δεύτερη φορά, μετά την κατάρρευσή της το φθινόπωρο του 2019. Υπενθυμίζεται ότι, η εταιρία οδηγήθηκε σε πτώχευση, αφού απέτυχε να ολοκληρώσει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, αφήνοντας χιλιάδες ανθρώπους άνεργους και πολύ περισσότερους ταξιδιώτες μετέωρους, οι οποίοι έπρεπε να επαναπατριστούν από τις διακοπές στο εξωτερικό πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη βρετανική κυβέρνηση.

Η Thomas Cook ιδρύθηκε το 1841 και έγινε συνώνυμο της εκρηκτικής αύξησης της ζήτησης για οργανωμένες διακοπές και για χρόνια είχε παρουσία στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους στο Ην. Βασίλειο.

Η Fosun, η οποία είναι μέρος του ίδιου ομίλου που κατέχει την Wolverhampton Wanderers FC, την Premier League, και απέκτησε μεγάλο μερίδιο μετοχών στην Thomas Cook όταν ήταν εισηγμένη εταιρία στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, αγόρασε την επιχείρηση για 11 εκατομμύρια λίρες μετά την κατάρρευσή της.

Στη συνέχεια, ένα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων της Thomas Cook πωλήθηκε στον ανεξάρτητο όμιλο Hays Travel.

Σε μια ετήσια ενημέρωση που δημοσιεύθηκε για το 2022, ο όμιλος Fosun Tourism Group δήλωσε ότι οι κρατήσεις στις δραστηριότητες της Thomas Cook στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασαν ετήσια αύξηση 340%, που ισοδυναμεί με 80.000 επιπλέον κρατήσεις διακοπών.

“Ο όμιλος σύναψε συμφωνία μεταβίβασης μετοχών με τον όμιλο Goldman Sachs τον Μάιο του 2023 για την πώληση των εμπορικών σημάτων Casa Cook και Cook’s Club και συναφών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, με στόχο τη βελτιστοποίηση του επιχειρηματικού χαρτοφυλακίου του και την επικέντρωση των πόρων στην ανάπτυξη των βασικών δραστηριοτήτων του ομίλου”, αναφέρεται στην έκθεση της Fosun για το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Στην έκθεση προστίθεται: “Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, επωφελούμενη από την οργανική δύναμη του εμπορικού σήματος και την υψηλή ζήτηση για ταξίδια μετά το Covid, πραγματοποίησε βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους σε ετήσια βάση κατά την περίοδο αναφοράς. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, η Thomas Cook πέτυχε τη βελτίωση της κερδοφορίας μέσω της βελτιστοποίησης της λειτουργικής αποτελεσματικότητας”.

“Η ισχυρή δυναμική των καλοκαιρινών κρατήσεων συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουλίου, καθώς οι οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο έκλεισαν ταξίδια της τελευταίας στιγμής σε παραλίες και πόλεις, παρά το οικονομικό σκηνικό του υψηλού πληθωρισμού. Η επιχείρηση της Thomas Cook στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και οι δραστηριότητές της στην Ευρώπη, συνέχισαν να επενδύουν στην ψηφιακή τους πλατφόρμα με μεγαλύτερη εστίαση σε ξενοδοχεία υψηλότερου περιθωρίου κέρδους και διακοπές μεγάλων αποστάσεων”, συνεχίζει η έκθεση.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *