©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το 76% των Βρετανών θα ταξιδέψουν το 2023 | ΕΡΕΥΝΑ | Το 60% θα κάνει κράτηση έγκαιρα | Σε υψηλά επίπεδα η ζήτηση για το 2023

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καμία “έκπτωση” στα ταξίδια και τις διακοπές του 2023 δεν φαίνεται να κάνουν οι Βρετανοί, οι οποίοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να ταξιδέψουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Ειδικότερα, στη συντριπτική πλειοψηφία του 76% οι Βρετανοί πελάτες της εταιρίας ταξιδιωτικών συμβούλων Travel Counsellors δήλωσαν ότι, σκοπεύουν να ταξιδέψουν όπως είχαν προγραμματίσει το επόμενο έτος.

Όπως προκύπτει από την έρευνα που διενεργήθηκε τον Σεπτέμβριο, σε δείγμα 2.500 ταξιδιωτών στο Ην. Βασίλειο, σχεδόν το 60% των πελατών της Travel Counsellors προγραμματίζουν να κάνουν κράτηση των διακοπών τους για το 2023 τη συνήθη χρονική περίοδο, ενώ το 24% επιθυμεί να να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις ealry bookings προσφορέw. Την ίδια στιγμή, το 18% προτίθεται να κάνει κράτηση την τελευταία στιγμή, εντός δύο μηνών από την ημερομηνία αναχώρησης.

Στην ίδια έρευνα αναδείχθηκε επίσης η ανάγκη των ταξιδιωτών για ευελιξία κατά τη λήψη της απόφασης για κράτηση, με πάνω από το 60% των συμμετεχόντων να ενδιαφέρονται για χαμηλές προκαταβολές ή ευέλικτους όρους πληρωμών.

Ωστόσο, η έρευνα διαπίστωσε ότι δεν είναι ο προϋπολογισμός του ταξιδιού ο σημαντικότερος παράγοντας που επηρεάζει το μέρος πού θα επιλέξουν να κάνουν διακοπές οι Βρετανοί το επόμενο έτος. Σχεδόν το 50% δήλωσε ότι ο προορισμός είναι πιο σημαντικός από τον προϋπολογισμό των διακοπών, ενώ το 30% εμφανίστηκε διατεθειμένο να κάνει κράτηση all-inclusive διακοπών, ώστε να μην χρειαστεί να επιβαρυνθεί με επιπλέον χρήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία πωλήσεων της Travel Counsellors , οι μεσογειακοί προορισμοί, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία,η Νέα Ζηλανδία και η Καραϊβική παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση στη βρετανική αγορά.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, ο Dave Callan, διευθυντής πελατών της Travel Counsellors, δήλωσε: “Όλοι αισθανόμαστε τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης αυτή τη στιγμή -περίπου το 64% των πελατών μας δήλωσαν ότι η κρίση του κόστους ζωής επηρεάζει τη ζωή τους, αλλά οι διακοπές εξακολουθούν να αποτελούν προτεραιότητα για πολλούς”.

Tagged

1 σχόλιο στο “Το 76% των Βρετανών θα ταξιδέψουν το 2023 | ΕΡΕΥΝΑ | Το 60% θα κάνει κράτηση έγκαιρα | Σε υψηλά επίπεδα η ζήτηση για το 2023

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *