Το πιστοποιητικό εμβολιασμού, η πανδημία και η εφετινή σεζόν

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

του Κωνσταντίνου Στ. Δεριζιώτη (*)
Σίγουρα η μεγάλη είδηση των ημερών, είναι η υιοθέτηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ως μέσου και για την διευκόλυνση των ταξιδιών.

Πρόκειται για μια υπόθεση που ξεκίνησε στις αρχές Ιανουαρίου με την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία ευθύς εξαρχής, έτυχε πολύ θετικής αποδοχής και σχολίων.

Ωστόσο αντέδρασαν, τότε, για τους δικούς τους λόγους, η Γερμανία κυρίως και η Γαλλία δευτερευόντως.

Τελικά οι εξελίξεις δικαίωσαν τον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς στην τελευταία Ευρωπαϊκή Σύνοδο, η πρόταση υιοθετήθηκε, με την ίδια την καγκελάριο Μέρκελ να κάνει την ανακοίνωση και να εξηγεί ότι η υλοποίηση θα γίνει εντός τριμήνου και δύο ημέρες μετά η κα von der Leyen να ανακοινώνει ότι η Κομισιόν θα ετοιμάσει την σχετική πρόταση εντός του Μαρτίου.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Λύθηκαν όλα τα προβλήματα με το πιστοποιητικό και επανεκκινεί ο Τουρισμός;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Ξεκάθαρα όχι.

ksd PRIMAGEL εμβολιασμού
adv

Το ΚΟΙΝΟ πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι θετικό γιατί ανοίγει τον δρόμο των κοινά αποδεκτών διαδικασιών για το άνοιγμα του Τουρισμού, που δεν επιτεύχθηκε πέρυσι και τόσο στοίχισε στις χώρες που βασίζουν την Οικονομία τους στον Τουρισμό.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού όμως είναι ΕΝΑ από τα μέτρα – όπλα που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να επανεκκινήσει τον κρίσιμο τομέα του Τουρισμού.

Από κει και πέρα και ανάλογα και με την πορεία του εμβολιασμού, τα test PCR, τα rapid test και δευτερευόντως τα μέτρα καραντίνας, πρέπει να χρησιμοποιηθούν και θα χρησιμοποιηθούν, όπως έχουν δηλώσει οι αρμόδιοι, μαζί με εμβόλια, μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, κ.λπ., κλπ..

Προφανώς δεν χρειάζονται ιδιαίτερα σχόλια, απόψεις του στυλ, «όποιος δεν έχει πιστοποιητικό δεν θα ταξιδεύει…».

Από εκεί και πέρα βέβαια, δύο μεγάλοι όμιλοι, τα ξενοδοχεία allsun γερμανικής ιδιοκτησίας στη Μεσόγειο και η Crystal Cruises, ανακοίνωσαν ότι θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους πελάτες, ενώ και η Royal Caribbean ανακοίνωσε την πρώτη κρουαζιέρα αποκλειστικά με εμβολιασμένους επιβάτες και πλήρωμα. Τέτοιου είδους πιστοποιητικά δε έχουν εξαγγείλει η IATA, ενώ η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν προσλάβει εταιρίες, που θα δημιουργήσουν την υποδομή για μια τέτοια εφαρμογή.

Ας ευχηθούμε να παρέλθει η κατάρα του κορονοϊού και να έχουμε μια καλή σεζόν, που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι!!!

(*) Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ και γράφτηκε στο τρίτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *