©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Τουρκία σπάει το φράγμα του 1,5 εκατ. επιβατών κρουαζιέρας πριν από το τέλος του έτους

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Τουρκία κατέγραψε ρεκόρ αριθμού κρουαζιερόπλοιων και επιβατών κατά τους έντεκα μήνες του τρέχοντος έτους, καταρρίπτοντας τον στόχο για τον αριθμό των επιβατών του 2023, ακόμη και πριν από την ολοκλήρωση του έτους, σύμφωνα με τα όσα είπε ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος.

“Ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που επισκέφθηκαν τα λιμάνια μας έφτασε τα 1.167, σημειώνοντας αύξηση 19,4%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι και ο αριθμός των επιβατών κρουαζιερόπλοιων έφτασε το 1,5 εκατομμύριο, σημειώνοντας αύξηση 51,6%”, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας, Abdulkadir Uraloğlu.

Κάνοντας λόγο για μια ζωντανή χρονιά στον τουρισμό κρουαζιέρας, ο κ. Uraloğlu είπε: “Η Τουρκία έχει γίνει περιζήτητος προορισμός στον τουρισμό. Η αύξηση του τουρισμού κρουαζιέρας είναι η μεγαλύτερη ένδειξη αυτού. Υπήρξε αύξηση ρεκόρ στον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων και των επιβατών που έφτασαν στα λιμάνια μας σε σύγκριση με πέρυσι”.

Είπε ότι ο στόχος του 2023 για 1,5 εκατομμύριο επιβάτες κρουαζιέρας έχει ήδη επιτευχθεί από τον Νοέμβριο, προσθέτοντας ότι αναμένεται να κλείσει η χρονιά με 1.200 κρουαζιερόπλοια να επισκέπτονται τα τουρκικά λιμάνια.

Μόνο τον Νοέμβριο, 95 κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν στα λιμάνια της Τουρκίας, αριθμός αυξημένος κατά 39,7%, σε σχέση με πέρυσι, όπως είπε ο κ. υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πρωτεία κατέλαβε το Κουσάντασι, το οποίο φιλοξένησε 523 πλοία κατά τη διάρκεια των 11 μηνών, με περίπου 774.884 επιβάτες κρουαζιέρας.

Ακολούθησαν τα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης, τα οποία προτιμήθηκαν από 219 κρουαζιερόπλοια και 392.382 επιβάτες κρουαζιέρας, ενώ το λιμάνι του Μπόντρουμ στην ομώνυμη πόλη-θέρετρο της νοτιοδυτικής Τουρκίας επισκέφθηκαν 97 κρουαζιερόπλοια και 101.159 επιβάτες κρουαζιέρας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *