money tourism copyright
money tourism copyright photo

TUI UK: Κανονικά οι πτήσεις προς Ελλάδα στα 5 “πράσινα” νησιά | Διάψευση για δημοσίευμα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Οι πτήσεις της TUI UK από την Βρετανία προς τα 5 ελληνικά “πράσινα νησιά” -σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών (FCDO)-, συνεχίζονται κανονικά και ουδεμία απόφαση για αναστολή των πτήσεων από Βρετανία προς τους ελληνικούς αυτούς προορισμούς, υπάρχει”.

Την δήλωση αυτή έκανε ανώτερη πηγή της TUI που διαχειρίζεται τις πτήσεις αυτές, στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, με αφορμή δημοσίευμα ελληνικής ιστοσελίδας που αναφέρει “Στοπ στις διακοπές των Βρετανών στους πορτοκαλί προορισμούς”, στο οποίο ονοματίζει ως εξαίρεση μόνο τη Ρόδο.

Όπως έχει γράψει το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, η TUI UK πετάει κανονικά στα 5 αυτά ελληνικά νησιά, ενώ η πηγή της TUI διευκρίνισε ότι “έχει πάει λίγο πίσω το πρόγραμμα της Ζακύνθου, λόγω χαμηλής ζήτησης”, ενώ διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι ισχύουν όσα ανακοίνωσε η εταιρία στις 12 Μαΐου και ουδεμία αλλαγή υπάρχει.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι στην κρίσιμη αυτή περίοδο, πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή σε όσα μεταδίδονται, καθώς δημιουργούν επιπρόσθετη και αχρείαστη αναταραχή…

Η λίστα

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Απριλίου το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ αποκάλυψε ότι “Στην “πράσινη λίστα” του υφιστάμενου συστήματος ταξιδιών στην Βρετανία, τοποθέτησε χθες στην τελευταία αναθεώρηση το Foreign, Commonwealth & Development Office (FCDO), τα ελληνικά νησιά Κρήτη, Ρόδος, Κως, Κέρκυρα και Ζάκυνθος.

Με το σύστημα αυτό έγινε η διαχείριση των ταξιδιών των Άγγλων στην τουριστική περίοδο του 2020, με “κορυφαία” στιγμή στις 7 Σεπτεμβρίου 2020, όταν θεσπίστηκε καραντίνα στην επιστροφή των Άγγλων τουριστών από την Κρήτη, την Λέσβο, την Τήνο, την Σέριφο, την Μύκονο, την Σαντορίνη και την Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με την χθεσινοβραδινή αναθεώρηση, το FCDO “δεν συμβουλεύει ενάντια στα ταξίδια στα νησιά Ρόδος, Κως, Ζάκυνθος, Κέρκυρα και Κρήτη” –  “The FCDO is not advising against travel to the islands of Rhodes, Kos, Zakynthos, Corfu and Crete””.

Η TUI

Από την άλλη πλευρά η TUI UK, όπως έγραψε το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 12 Μαϊου, “…επιβεβαίωσε τον πλήρη κατάλογο των 19 προορισμών στους οποίους θα πετάξει από τις 17 Μαΐου, οι οποίοι βρίσκονται σε χώρες της πράσινης και της πορτοκαλί λίστας του συστήματος φωτεινού σηματοδότη. Μεταξύ αυτών και 5 ελληνικά νησιά τα οποία όπως αποκάλυψε το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 20 Απριλίου, μπήκαν στην πράσινη λίστα του FCDO.

ksd PRIMAGEL
adv

Πιο αναλυτικά η TUI UK, επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις πτήσεις και τα πακέτα διακοπών σε 19 προορισμούς από τις 17 Μαΐου, όταν θα γίνει επανεκκίνηση μη απαραίτητων ταξιδιών από την Βρετανία.

Ο μεγαλύτερος tour operator στη Βρετανία, θα προσφέρει πακέτα τόσο στους προορισμούς της πράσινης όσο και της πορτοκαλί λίστας, αλλά δεν θα εκτελεί δρομολόγια προς “κόκκινες” χώρες και σε όσες χώρες απαιτείται καραντίνα κατά την επιστροφή σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Παράλληλα, έχει ακυρώσει όλα τα πακέτα διακοπών έως τις 6 Ιουνίου σε όλους τους κόκκινους ή πορτοκαλί προορισμούς, για τους οποίους το FCDO, συμβουλεύει ενάντια σε όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια. Σε όσους τουρίστες επηρεάζονται, η εταιρία θα προσφέρει επιλογές όπως πλήρη επιστροφή χρημάτων ή κράτηση εκ νέου με κίνητρο κράτησης.

Αρχικά, η TUI, όπως έγραψε το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,  θα προσφέρει πτήσεις μόνο από 4 αεροδρόμια της Αγγλίας, Γκάτγουικ, Μάντσεστερ, Μπέρμιγχαμ και Μπρίστολ – μεταξύ 17 Μαΐου και 27 Μαΐου.

Η πλήρης λίστα των 19 προορισμών της TUI στις  “πράσινες” και “πορτοκαλί”, χώρες έχει ως ακολούθως:

Προορισμοί πράσινης λίστας

Αλγκάρβε
Μαδέρα
Πόρτο Σάντο

Κατά την επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο τουρίστας θα χρειαστεί να κάνει ένα τεστ πριν από την αναχώρηση από τον προορισμό και ένα τεστ PCR τη δεύτερη ημέρα μετά την επιστροφή στην Αγγλία.

Προορισμοί πορτοκαλί λίστας

Αντίγκουα
Μπαρμπάντος
Κρήτη
Κέρκυρα
Κούβα
Φουερτεβεντούρα
Γκραν Κανάρια
Γρενάδα
Κως
Λανζαρότε
Λα Πάλμα
Μάλτα
Ρόδος
Αγία Λουκία
Τενερίφη
Ζάκυνθος

Κατά την επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο τουρίστας θα πρέπει να κάνει τεστ πριν από την αναχώρηση από τον προορισμό. Στη συνέχεια, θα πρέπει να απομονωθεί στο σπίτι του για 10 ημέρες με δοκιμές PCR τις ημέρες δύο και οκτώ. Ωστόσο, μπορεί επίσης να επιλέξει να κάνει μια δοκιμή την πέμπτη ημέρα και εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, να καταργηθεί άμεσα η καραντίνα.

Σύμφωνα με την TUI UK, εάν ένας προορισμός μπει στη πορτοκαλί λίστα (όπου υπόκειται σε καραντίνα στο σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο), μπορεί ο τουρίστας να τροποποιήσει την κράτηση δωρεάν. Αυτό ισχύει επίσης εάν γίνει κράτηση για έναν προορισμό πράσινης λίστας, αλλά μεταφερθεί αργότερα σε μια πράσινη λίστα παρακολούθησης / πορτοκαλί λίστα.

Η εταιρεία επέκτεινε επίσης τη δωρεάν πολιτική τροποποιήσεων ώστε να περιλαμβάνει κρατήσεις έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Για αναχωρήσεις έως τις 31 Αυγούστου, μπορεί να αλλάξει η κράτηση έως και 14 ημέρες πριν από το ταξίδι. Για αναχωρήσεις μεταξύ 1 Σεπτεμβρίου και 31 Οκτωβρίου, μπορεί να αλλάξει η κράτηση, έως και 28 ημέρες πριν από το ταξίδι.

Είτε ταξιδεύετε σε έναν πράσινο, είτε σε πορτοκαλί προορισμό,είναι υποχρεωτικό το τεστ PCR, στην επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *