Βασίλης Κικίλιας: «Η επιτυχία του τουρισμού συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη κοινωνική συνοχή»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Για την καθοριστική σημασία της βιωσιμότητας στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας μίλησε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε δημόσια συζήτηση για την πράσινη επιχειρηματικότητα και την κυκλική οικονομία που διοργάνωσε το νεοσύστατο δίκτυο «ΣΥΜΒΑΛΛΩ» σήμερα το μεσημέρι.

Το «ΣΥΜΒΑΛΛΩ» αποτελεί μια προσπάθεια δεκάδων επιχειρήσεων από τον χώρο της της πράσινης επιχειρηματικότητας και της ανακύκλωσης, με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την επίτευξη αειφορίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι πρωτοβουλίες, όπως η συγκεκριμένη, ανοίγουν το δρόμο για μια νέα περίοδο στην Ελλάδα, όπου οι επιχειρήσεις δείχνουν το δρόμο της συνεργασίας με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος προς όφελος της κοινωνίας, των ανθρώπων και της χώρας.

«Ο δρόμος αυτός αφορά το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας. Δεν είναι μόνο μια συσπείρωση, μια συνεργασία, αλλά αποτελεί και μια πρόταση πολιτισμού, καινοτομίας και αλλαγής των συνειδήσεων, την οποία βλέπουμε και στον Τουρισμό» δήλωσε, σημειώνοντας ότι όλο και περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν τη χώρα που θα κάνουν διακοπές με βάση το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που έχει κάθε τόπος.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού διαθέτει ένα πολύ σημαντικό μέρος της χρηματοδότησης από το RRF για έργα υποδομών, διαχείρισης στερεών αποβλήτων, ανακύκλωσης, διαχείρισης υδάτινων πόρων κ.α.

«Στόχος μας είναι αυτό που ονομάζουμε βιώσιμο τουριστικό προϊόν. Πριν 5 μέρες ήμουν στη Ρόδο για το μεγάλο έργο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της TUI ώστε να γίνει η Ρόδος ο 1ος παγκοσμίως βιώσιμος προορισμός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Τουρισμού είπε, επίσης, ότι το 2022 ο Τουρισμός ξεπέρασε κάθε προσδοκία και οι επιδόσεις του 2023 θα είναι ακόμα υψηλότερες, επισημαίνοντας ότι αυτή η επιτυχία είναι η βάση, ώστε μια σειρά από επιχειρηματικές δραστηριότητες να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *