Η 50η επέτειος της EHMA (Ευρωπαϊκού Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων) στη Βενετία

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

-Η επίτευξη αυτού του σημαντικού ορόσημου συνέπεσε με την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Excelsior Venice Lido Resort.

Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με επίκεντρο το ανθρώπινο κεφάλαιο και την πρόκληση της συμμετοχής νέων επαγγελματιών στη φιλοξενία οργανώθηκε,  καλωσορίζοντας Γενικούς Διευθυντές από τα πιο διάσημα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία που συγκεντρώθηκαν στο εμβληματικό Hotel Excelsior Lido Resort στη Βενετία από τις 12 έως τις 14 Απριλίου για την Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΗΜΑ και τα 50 χρόνια του Συλλόγου.

«Με εξαιρετική επιτυχία γιορτάστηκε το Χρυσό Ιωβηλαίο μας που πραγματοποιήθηκε στη μαγευτική πόλη της Βενετίας”, σχολίασε ο Πρόεδρος της EHMA Πάνος Αλμυράντης, και Chief Development Officer των Ella Resorts στην Αθήνα. «Αυτή η συγκέντρωση ορόσημο όχι μόνο απέδειξε τη δέσμευσή μας στην εκπαίδευση και τη βιομηχανία, αλλά επίσης τόνισε το πνεύμα του συλλόγου μας τα τελευταία πενήντα χρόνια. Η Βενετία προσέφερε ένα συναρπαστικό σκηνικό για αυτή την περίσταση, ενισχύοντας τη συνολική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες , τους υποστηρικτές και τους συνεργάτες που συνέβαλαν στην επιτυχία της.   Εκφράζω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες σε όλους όσους συμμετείχαν στο να γίνει αξέχαστη αυτή η εκδήλωση, από την οργανωτική ομάδα μέχρι τους διακεκριμένους ομιλητές και τους συμμετέχοντες.  Έχουμε δημιουργήσει ένα αξιοσημείωτο προηγούμενο για μελλοντικές προσπάθειες.

Το κοινό μας όραμα για την αριστεία στη διαχείριση της φιλοξενίας σε όλη την Ευρώπη είναι η συνεχής επιτυχία και η καινοτομία για τα επόμενα πενήντα χρόνια.

Τρία βραβεία απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια του υπέροχου εορταστικού δείπνου λήξης στην εντυπωσιακή σάλα Louis XIV “Sala degli Stucchi” του Hotel Excelsior: Ο Alessio Lazazzera, Γενικός Διευθυντής του Hotel Excelsior Venice Lido Resort εξελέγη Ευρωπαϊκός Διευθυντής Ξενοδοχείου της Χρονιάς 2024. Ο Pedro Pinto, Γενικός Διευθυντής του Corpo Santo Lisbon Historical Hotel κέρδισε το EHMA Sustainability Award by Diversey 2024 και ο Michael Gray, πρώην Γενικός Διευθυντής του 5-Star Hyatt Regency London – The Churchill και Αντιπρόεδρος του Ηνωμένου Βασιλείου για το Hyatt International, έλαβε το Βραβείο Lifetime Achievement Award Hans Koch 2024.

Το πρόγραμμα

Η επίσημη συνεδρίαση την Παρασκευή 12 Απριλίου άνοιξε με το βίντεο «EHMA – Γιορτάζοντας τα 50 χρόνια αριστείας», σε παραγωγή Gianni Buonsante της Ingenia Direct, με αναμνήσεις από μια συνεχή σειρά έκτακτων Ετήσιων Γενικών Συνελεύσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη.

Μεταξύ άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν, ο Πρόεδρος της ΕΗΜΑ Πάνος Αλμυράντης αναφέρθηκε στην παρούσα κατάσταση του Συλλόγου.

Για να επιβραβεύσει τις προσπάθειες των μελών για την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάταση των κοινοτήτων και την επίδειξη καλής επιχειρηματικής συμπεριφοράς, η EHMA έχει συλλάβει το Βραβείο Καλύτερων Πρακτικών, το οποίο φέτος με θέμα ESG, απονεμήθηκε στον André Cheminade, Γενικό Διευθυντή Hotel des Horlogers, Vallée de Joux, στο Ελβετικό καντόνι Vaud, για την τήρηση των πιο απαιτητικών οικολογικών προτύπων που λειτουργούν σε αρμονία με το περιβάλλον του ξενοδοχείου. Ακολούθησε η παρουσίαση των πόλεων που θα φιλοξενήσουν τις επόμενες ετήσιες εκδηλώσεις: Η Βαρσοβία το 2025 και το Λονδίνο το 2026.

Ο Πρόεδρος της HOTREC, Αλέξανδρος Βασιλικός, αναφέρθηκε στις νέες εξελίξεις σε όλη την Ευρώπη που σχετίζονται με βασικά ζητήματα όπως η έλλειψη ταλέντων και η βιωσιμότητα ενώ  η Executive Vice President Europe Preferred Travel Goup, Brenda Collin, εξήγησε τα οφέλη της συνεργασίας που δημιουργήθηκε πρόσφατα μεταξύ των δύο οργανισμών όσον αφορά τις αμοιβαίες ευκαιρίες στον ξενοδοχειακό κλάδο υψηλών προδιαγραφών, τη δικτύωση, την προβολή, την προώθηση και την επικοινωνία.

Η ΕΗΜΑ εν συντομία

Η EHMA – European Hotel Managers Association ιδρύθηκε στη Ρώμη το 1974 από εξέχοντες Γενικούς Διευθυντές ξενοδοχείων αδιαμφισβήτητης επαγγελματικής δεοντολογίας με στόχο τη διατήρηση και την ενίσχυση της εικόνας της ξενοδοχειακής βιομηχανίας. Αποτελείται από γενικούς διευθυντές ξενοδοχείων υψηλού επιπέδου που οραματίζονται να είναι η προτιμώμενη Ένωση Διευθυντών Ξενοδοχείων, αντιπροσωπεύοντας τα πιο διάσημα και μοναδικά ξενοδοχεία στην Ευρώπη. Η υποστήριξη ενός περιεκτικού και ενθαρρυντικού περιβάλλοντος δικτύωσης, η ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και υποστήριξης και η αποτελεσματική επικοινωνία εντός του ξενοδοχειακού κλάδου, με ακεραιότητα, πίστη και εμπιστοσύνη περικλείουν τις βασικές αξίες του Συνδέσμου. Ο Σύνδεσμος έχει σήμερα πάνω από 440 μέλη που εκπροσωπούν 23 ευρωπαϊκές χώρες, 400 ξενοδοχεία, 86.000 δωμάτια και 66.000 υπαλλήλους.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *