Δεύτερο κέντρο θεωρήσεων visa ΜΟΝΟ ΓΙΑ TOUR OPERATORS άνοιξε η Ισπανία στη Μόσχα

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ένα δεύτερο κέντρο θεωρήσεων άνοιξε η Ισπανία στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, το οποίο θα εξυπηρετεί μόνο tour operators και ταξιδιωτικά γραφεία.

«Με την εισαγωγή του βιομετρικού συστήματος θεωρήσεων Σένγκεν, από τον Σεπτέμβριο του 2015, προκαλείται μια μικρή επιβράδυνση της διαδικασίας της έκδοσης θεωρήσεων. Για να περιορισθεί αυτό το φαινόμενο, το Γενικό Προξενείο της Ισπανίας, στη Μόσχα, αποφάσισε να ανοίξει ένα νέο κέντρο αίτησης θεώρησης, αποκλειστικά για τουριστικές εταιρίες», είπε ο Γενικός Πρόξενος της Ισπανίας στη Μόσχα, Miguel Bauza More.

Το νέο κέντρο θεωρήσεων απευθύνεται μόνο σε τουριστικούς πράκτορες και ταξιδιωτικά γραφεία διαπιστευμένα στο Γενικό Προξενείο της Ισπανίας στη Μόσχα.

«Αναμένουμε ότι ο αριθμός των τουριστών από τη Ρωσία στην Ισπανία δεν θα μειωθεί και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προχωρήσαμε στη λειτουργία ενός δεύτερου κέντρου θεωρήσεων. Το 2015 εκδώσαμε 458.000 ισπανικές θεωρήσεις, αριθμός ο οποίος συνιστά το καλύτερο αποτέλεσμα μεταξύ των προξενείων των χωρών Σένγκεν», συμπλήρωσε ο Πρόξενος.

Είπε, επίσης, ότι στις 20 Απριλίου, το ισπανικό κέντρο θεωρήσεων θα ανοίξει στο Voronezh. Μετά από αυτό, ο αριθμός των ισπανικών κέντρων θεωρήσεων στη Ρωσία θα φθάσει τα 30.

«Ελπίζουμε ότι ένα τόσο μεγάλο δίκτυο θα συμβάλλει στην άμεση εξυπηρετήσει των αιτούντων», είπε ο διπλωμάτης, υπενθυμίζοντας ότι το 2017 θα είναι το έτος τουρισμού Ρωσίας και Ισπανίας.

Το ισπανικό προξενείο εκδίδει θεωρήσεις πολλαπλών εισόδων, που ισχύουν για έξι μήνες ή περισσότερο.

Κατά τη διάρκεια του 2015 ο αριθμός των θεωρήσεων που εκδόθηκαν από το ισπανικό προξενείο μειώθηκε κατά 40% σε σύγκριση με το 2014.

Σύμφωνα με τη ρωσική Στατιστική Υπηρεσία, ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Ισπανία μειώθηκε κατά 41% το 2015, φθάνοντας τα 580.800 ταξίδια. Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Ισπανίας, ο αριθμός των Ρώσων τουριστών την ίδια περίοδο ανήλθε σε 956.000, μειωμένος κατά 33% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *