adlon

Τρίτος προορισμός στην Ευρώπη το Βερολίνο

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Για άλλη μια φορά το Βερολίνο είναι στις κορυφαίες θέσεις στον κατάλογο των ευρωπαίων επισκεπτών.

Σχεδόν οι μισοί τουρίστες προέρχονταν από χώρες, όπως τη Βρετανία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ολλανδία, αλλά και από τις ΗΠΑ.

Με συνολικά 13,5 εκατομμύρια επισκέπτες με 33 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, το Βερολίνο για άλλη μια φορά κατάφερε να εδραιώσει τη θέση του ως τον τρίτο προορισμό στην Ευρώπη.

Από το 1992 έως το 2017 ο αριθμός των τουριστών διπλασιάστηκε.

Εκπληκτικά, το κράτος της Σαξονίας σημείωσε υψηλό επίπεδο ξένων τουριστών. Για πρώτη φορά, υποδέχθηκε πάνω από ένα εκατομμύριο διεθνείς επισκέπτες, οι οποίοι πραγματοποίησαν κράτηση για 2,2 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις.

Ο κ. Hans-Jürgen Goller, διευθύνων σύμβουλος του τουριστικού μάρκετινγκ στη Σαξονία, δήλωσε:

«Η Σαξονία είχε και πάλι την υψηλότερη αύξηση στον αριθμό  των διανυκτερεύσεων από ότι η Γερμανία στο σύνολό της.

Το εξαιρετικά ζεστό έδωσε ιδανικές συνθήκες. Με τις ζεστές θερμοκρασίες και τον τέλειο κολυμβητικό καιρό, πολλοί Γερμανοί εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για παραμονή και διακοπές στη χώρα τους, στις ακτές της Βόρειας και της Βαλτικής Θάλασσας.

Ακόμη, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων μεταξύ της Συλτ και των Άλπεων ανήλθε σε περίπου 477 εκατομμύρια, αύξηση 4%, όπου είναι και το πιο υψηλό όλων των εποχών.

Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών ανήλθε στους 87,7 εκατομμύρια στις διανυκτερεύσεις. Αυτό ήταν 3,8 εκατομμύρια περισσότεροι από ό, τι το 2017.

ΠΗΓΗ

Tagged

1 σχόλιο στο “Τρίτος προορισμός στην Ευρώπη το Βερολίνο

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *