-Leisu

Σημαντική εξαγορά στην ευρωπαϊκή αγορά ενοικίασης κατοικιών για διακοπές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H ινδική OYO, το ταχέως αναπτυσσόμενο ινδικό ξενοδοχειακό συγκρότημα, θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αγορά των ευρωπαϊκών κατοικιών διακοπών με την εξαγορά των 369,5 εκατομμυρίων ευρώ του γερμανικού ομίλου @ Leisure Group που είναι ιδιοκτήτης πολλών brands.

Τα στοιχεία

Το επικερδές Leisure Group είναι μία από τις κορυφαίες online πλατφόρμες για εξοχικές κατοικίες στην Ευρώπη. Περιλαμβάνει μάρκες διακοπών όπως Belvilla, Dancenter και Danland, οι οποίες διαχειρίζονται περίπου 30.000 ακίνητα, καθώς και τη γερμανική πύλη κρατήσεων Traum-Ferienwohnungen, η οποία προσφέρει περισσότερα από 85.000 σπίτια σε 50 χώρες.

Ο ειδικός του χώρου διακοπών με έδρα το Άμστερνταμ ανήκει, σήμερα στην πλειοψηφία του (51%), στον γερμανικό όμιλο μέσων ενημέρωσης Axel Springer.

Η OYO Hotels & Homes θα πληρώσει συνολικά 369,5 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση της leisure, συμπεριλαμβανομένων των 180 εκατομμυρίων ευρώ για τον Axel Springer. Η συμφωνία, που αναμένεται να κλείσει τον επόμενο μήνα, θα καταστήσει την OYO έναν σημαντικό παράγοντα στην Ευρώπη και θα την φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει παγκόσμιο εμπορικό σήμα.

Το OYO Hotels & Homes, που ιδρύθηκε το 2013 από τον Ritesh Agarwal στην ηλικία των 19 ετών, είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη ινδική εταιρεία η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η «6η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων, σπιτιών και κατοικιών στον κόσμο» και η οποία έχει προσελκύσει χρηματοδότηση από την Ιαπωνική SoftBank Airbnb.

Έχει αυξηθεί σε πάνω από 18.000 ξενοδοχεία franchised και μισθωμένα σπίτια παγκοσμίως, σε δέκα χώρες και σε περισσότερες από 500 πόλεις. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών βρίσκεται στην Ινδία, αλλά περιλαμβάνει επίσης την Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τον ινδικό όμιλο, τα ενοίκια των  διακοπών προσφέρουν μια «τεράστια ευκαιρία» παγκοσμίως, με την Ευρώπη ως τη μεγαλύτερη αγορά και αντιπροσωπεύει περίπου το 30-40% της αγοράς.

Ο Tobias Wann, Διευθύνων Σύμβουλος της @Leisure, θα ενταχθεί στην ομάδα διαχείρισης της OYO ως CEO Vacation Homes και σχολίασε:

«Τα τελευταια τεσσερα χρονια, το @Leisure εχει καταστείένα από τους κυριους προμηθευτλές στην αγορα ενοικιασεων ευρωπαικων διακοπων. Με τον Axel Springer, η ομάδα μου και εγώ είχαμε έναν ισχυρό στρατηγικό εταίρο από την πλευρά μας που μας υποστήριζε πάντα στην πορεία ανάπτυξής μας. Με την OYO Hotels & Homes, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες φιλοξενίας στον κόσμο, βρήκαμε τώρα έναν νέο ιδιοκτήτη που μας ταιριάζει πολύ καλά στην επόμενη φάση ανάπτυξης. Μαζί θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας για τους ιδιοκτήτες σπιτιών διακοπών και να προσφέρουμε στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία διακοπών».

Ο Ritesh Agarwal, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της OYO Hotels & Homes, εξήγησε:

«Βλέπουμε τα σπίτια διακοπών ως μια μοναδική ευκαιρία με 115.000  σπίτια τώρα να προστείθενται στην ήδη αυξανόμενη καταμέτρηση των σπιτιών μας.

Το @Leisure Group είναι ένας πολύ καλός συνεργάτης και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα διευρύνουμε τις προσφορές τους».

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *