money tourism copyright photo
© money tourism copyright photo

Βρετανία: Νομικές κινήσεις για το θέμα των αποζημιώσεων

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών στη Βρετανία απειλεί να κινηθεί νομικά σε περίπτωση που οι εταιρίες δεν καταβάλλουν στους πελάτες τους αποζημιώσεις, για τις κρατήσεις που ακυρώθηκαν, λόγω του Κορωνοϊού.

Το καταναλωτικό παρατηρητήριο εκφράζει τις ανησυχίες του σχετικά με τις επιχειρήσεις που δεν καταβάλουν αποζημιώσεις και ασκούν πιέσεις για την αποδοχή των voucher, τα οποία ωστόσο μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια περίοδο που οι τιμές θα είναι πιο υψηλές.

Ο τομέας των διακοπών μαζί με τους γάμους, τις εκδηλώσεις, τους παιδικούς σταθμούς και τις ιδιωτικές εκδηλώσεις επιδέχονται σημαντικής έρευνας. Αξιοσημείωτο είναι, ότι το 80% των παραπόνων σχετικά με τον Κορωνοϊό αφορούν ακυρώσεις και αποζημιώσεις.

Ο επικεφαλής του VIVID Travel και ιθύνων νους της εκστρατείας Right to Refund , Kane Pirie, δήλωσε ότι η αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών εισάκουσε τις “κραυγές” χιλιάδων καταναλωτών, στους οποίους προωθήθηκε η λύση των voucher από του μεγάλους tour operators. Προσθέτει, επίσης, ότι η στάση τους σε μερικές περιπτώσεις παρέβη το νόμο. Ο Kane Pirie στρέφει τα πυρά του προς τον ABTA λόγω της απόπειράς του να καθυστερήσουν οι πληρωμές  αποζημιώσεων κατά ένα χρόνο.

Παρά το γεγονός ότι η έρευνα της αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών δεν επικεντρώνει αποκλειστικά στις αποζημιώσεις για πτήσεις, ο επικεφαλής της καταναλωτικής προστασίας της βρετανικής ΥΠΑ, Matt Buffey, με ανακοίνωσή του αναγνώρισε και καλωσόρισε την έρευνα αυτή και τόνισε ότι οι αεροπορικές θα πρέπει να καταβάλουν τις αποζημιώσεις το συντομότερο δυνατόν.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *