money tourism copyright photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Guesty: Στα “ύψη” οι κρατήσεις στο Ην. Βασίλειο από εγχώριους ταξιδιώτες|Στο +700% για το 3μηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου

ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατακόρυφη αύξηση καταγράφουν οι κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για το εσωτερικό, από κατοίκους της χώρας, για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, ενώ αυξημένες διαμορφώνονται και οι μέσες τιμές ανά διανυκτέρευση, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η Guesty, η οποία παρέχει λογισμικό για βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις.

Οι εγχώριοι ταξιδιώτες τέθηκαν στο επίκεντρο των επαγγελματιών της Φιλοξενίας στο Ηνωμένο Βασίλειο εφέτος εξαιτίας της καθυστερημένης απελευθέρωσης των διεθνών ταξιδιών στη χώρα, που έχει σαν συνέπεια την πτώση των εισερχόμενων τουριστών. Μάλιστα, λόγω της χαμηλής εξάρτησής τους από την εγχώρια ταξιδιωτική αγορά, οι επαγγελματίες “οικοδεσπότες”, αλλά και οι διαχειριστές ακινήτων τύπου Airbnb, έπρεπε να αναπροσαρμόσουν τις στρατηγικές τους marketing, προκειμένου να προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό εσωτερικού τουρισμού.

Σύμφωνα με την Guesty, οι επαγγελματίες του κλάδου της Φιλοξενίας στο Ηνωμένο Βασίλειο στράφηκαν σε  εγχώριους ταξιδιώτες, με αποτέλεσμα το μερίδιο των εσωτερικών ταξιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδόν να διπλασιαστεί φέτος, σε σύγκριση με την προ-Covid περίοδο, αυξημένο κατά 76%. Ενώ, κατακόρυφη αύξηση καταγράφει ο όγκος των κρατήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, δηλαδή το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, οπότε εμφανίζεται υψηλότερος κατά 700%, σε σύγκριση με το 2020 και 22% υψηλότερος από το 2019.

Οι κρατήσεις ανά διανυκτέρευση κοστίζουν 30% περισσότερα εφέτος, σε σύγκριση με το 2020 (171 £, έναντι 132 £) και σχεδόν 22% περισσότερα, σε σύγκριση με τις τιμές του 2019, κάτι που θα βοηθήσει την αγορά να αντισταθμίσει ορισμένες από τις απώλειές της, από το 2020.

Για τον Ιούλιο του 2021, οι μέσες τιμές ανά διανυκτέρευση στο Ην. Βασίλειο είναι 41% υψηλότερες από τον Ιούλιο του 2020 και 13% υψηλότερες από τις μέσες τιμές διανυκτέρευσης της περιόδου του Ιουλίου του 2019. Αντίστοιχα, για τον Αύγουστο του 2021, οι μέσες τιμές διανυκτέρευσης είναι 13% υψηλότερες από το 2020 και 25% υψηλότερες από τις μέσες τιμές διανυκτέρευσης του 2019. Όσον αφορά τον Σεπτέμβριο 2021, οι μέσες τιμές ανά διανυκτέρευση είναι 33% υψηλότερες από το 2020 και 54% υψηλότερες από τις μέσες τιμές διανυκτέρευσης του 2019.

Κατά μέσο όρο, οι ταξιδιώτες θα πληρώσουν 160 £ ανά διανυκτέρευση τον Ιούλιο, 177 £ τον Αύγουστο και 178 £ τον Σεπτέμβριο.

ksd PRIMAGEL
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *