Photo by Alexandr Podvalny on Pexels

GlobalData: Πόσο θα αυξηθούν τα ταξίδια με σκοπό επίσκεψη σε φίλους και συγγενείς έως το 2024

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά δέκα εκατομμύρια εκτιμάται ότι θα αυξηθούν τα ταξίδια για επίσκεψη σε φίλους και συγγενείς (VFR) έως το 2024, από το Ηνωμένο Βασίλειο, αποτελώντας στο άμεσο μέλλον καθοδηγητή στη ζήτηση, σύμφωνα με νέα έρευνα της GlobalData.

Με βάση τα ευρήματα της κορυφαίας εταιρίας δεδομένων και ανάλυσης, ο αριθμός των ατόμων που ταξιδεύουν εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου για να επισκεφτούν φίλους και συγγενείς αναμένεται να αυξηθεί από 10,6 εκατομμύρια το 2021 σε 20,5 εκατομμύρια έως το 2024, παρουσιάζοντας εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 24,8%. Αυτά είναι μόνο καλά νέα για τον τουρισμό των ΗΠΑ, ο οποίος θα ωφεληθεί από την εισροή τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχολιάζοντας τα δεδομένα της GlobalData, ο Jia Haider, συνεργάτης αναλυτής ταξιδιών και τουρισμού στην εταιρία, σχολίασε: “Τα ταξίδια VFR είναι πιθανό να καθοδηγήσουν τη ζήτηση στο άμεσο μέλλον, καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί αρχίζουν να μειώνονται και η συσσωρευμένη ζήτηση ‘ξεκλειδώνει’. Στην πραγματικότητα, τα ταξίδια VFR αναμένεται να αυξηθούν με μεγαλύτερο ρυθμό, σε σύγκριση με τα ταξίδια αναψυχής, κάτι που είναι ασυνήθιστο μέχρι τώρα, καθώς τα ταξίδια αναψυχής πριν τον κορωνοϊό ήταν σημαντικά υψηλότερα από πλευράς ζήτησης έναντι των ταξιδιών VFR. Η εστίαση στη ζήτηση ταξιδιιών VFR θα ήταν μια έξυπνη κίνηση, τόσο για τις βρετανικές, όσο και για τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες, καθώς οι ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου προσπαθούν να επανασυνδεθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, μετά από μήνες χωρισμού”.

Σε μια δημοσκόπηση της GlobalData, το 58% των ερωτηθέντων παγκοσμίως αποκάλυψε ότι οι απαιτήσεις καραντίνας ήταν ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας για τα διεθνή ταξίδια, ενώ ένα επιπλέον 55% δήλωσε ότι θα αποτρεπόταν από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

“Η διστακτικότητα απέναντι στα ταξίδια είναι πιθανό να αλλάξει με την χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών και των απαιτήσεων καραντίνας. Από τις αρχές Νοεμβρίου, οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούν να παρακάμπτουν τις απαιτήσεις καραντίνας και να αντιμετωπίζουν λιγότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς κατά την είσοδό τους στις ΗΠΑ. Ωστόσο, θα πρέπει ακόμα να προσκομίζουν απόδειξη αρνητικού αποτελέσματος τεστ Covid, το οποίο να έχει διενεργηθεί όχι περισσότερο από τρεις ημέρες πριν από το ταξίδι ή αποδεικτικό ανάρρωσης από τον κορωνοϊό τους τελευταίους τρεις μήνες. Αυτή η χαλάρωση είναι καλό για όσους είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Οι ΗΠΑ ήταν από καιρό δημοφιλής προορισμός για τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο και η ανάλυση της GlobalData δείχνει ότι οι ΗΠΑ ήταν ο πέμπτος πιο δημοφιλής διεθνής προορισμός το 2019. Με την ελάφρυνση των περιορισμών, είναι πιθανό να απελευθερωθεί η συσσωρευμένη ζήτηση και να εξασφαλιστούν τα αναγκαία έσοδα για τις ταξιδιωτικές εταιρίες”, προσθέτει ο Haider.

Οι απευθείας πτήσεις θα μπορούσαν επίσης να διαδραματίσουν ρόλο στη δημιουργία των απαραίτητων εσόδων και στην αύξηση της συχνότητας των πτήσεων.

Σύμφωνα με τον Haider, οι αεροπορικές εταιρίες με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, που έχουν ισχυρά δρομολόγια πτήσεων στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των British Airways και Virgin Atlantic, ανέφεραν αύξηση της ζήτησης για πτήσεις προς τις ΗΠΑ. GlobalData

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *