Unsplash
Photo by Erik Odiin on Unsplash

53 εκατ. Αμερικανοί αναμένεται να ταξιδέψουν φέτος για την Ημέρα των Ευχαριστιών

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στα 53 εκατομμύρια εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί ο αριθμός των Αμερικανών που θα ταξιδέψουν φέτος για να περάσουν με αγαπημένα τους πρόσωπα την Ημέρα των Ευχαριστιών, την προσεχή Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, αριθμός αυξημένος κατά 13%, σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτων.

Από τον συνολικό αριθμό των 53 εκατομμυρίων, περίπου 48,8 εκατομμύρια αναμένεται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, από την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου έως την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, εκτιμά η εταιρία δεδομένων τοποθεσίας Arrivalist. Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει αύξηση 9,6% από το 2020, αλλά παραμένει 2,3% χαμηλότερος από τα προ-πανδημικά επίπεδα.

“Τα ταξίδια έχουν φτάσει στα επίπεδα του 2019. Η Ημέρα των Ευχαριστιών θα είναι μια δοκιμασία για την ανθεκτικότητα των οικογενειακών ταξιδιών”, δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Arrivalist, Cree Lawson.

Η αύξηση των αναμενόμενων ταξιδιών για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών έρχεται καθώς ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Ασθενειών, Άντονι Φάουτσι, είπε ότι τα εμβολιασμένα μέλη της οικογένειας μπορούν να γιορτάσουν χωρίς να φορούν μάσκες. Σχεδόν 196 εκατομμύρια Αμερικανοί -το 59% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ- είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη Παρασκευή, από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Μεγάλος αριθμός ανθρώπων αναμένεται, επίσης, να ταξιδέψουν αεροπορικώς για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι την ημέρα προβλέπεται να πετούν από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 28 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ, με ορισμένες ημέρες να υπερβαίνουν αυτόν τον μέσο όρο. Συνολική άνοδο κατά 80,7% προβλέπεται για τους ταξιδιώτες που θα μετακινηθούν αεροπορικώς, σε σχέση με πέρυσι.

Από την πλευρά των αερομεταφορέων, η United Airlines δήλωσε ότι αναμένει να προσελκύσει περισσότερους από 4,5 εκατομμύρια επιβάτες κατά την περίοδο εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 88% του όγκου της για το 2019.

Εν τω μεταξύ, η Delta Air Lines δήλωσε ότι αναμένει έως και 5,6 εκατομμύρια επιβάτες, από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου, σχεδόν 300% αύξηση, έναντι των 2,2 εκατομμυρίων επιβατών που μετέφερε η αεροπορική εταιρία την ίδια περίοδο πέρυσι, αλλά εξακολουθεί να είναι κάτω από τον αριθμό των 6,3 εκατ. επιβατών που κατέγραψε την ίδια περίοδο το 2019.

“Ο μεγάλος αριθμός Αμερικανών που αναμένεται να ταξιδέψουν για την Ημέρα των Ευχαριστιών είναι άλλο ένα σημάδι της αναζωπύρωσης των ταξιδιών, αλλά θα αποτελέσει σημαντική πρόκληση για μια αεροπορική βιομηχανία που ακρωτηριάζεται από  ελλείψεις προσωπικού. Εάν οι αεροπορικές εταιρίες -και οι χιλιάδες νέες προσλήψεις τους- δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την αύξηση των ταξιδιωτών, θα μπορούσε να είναι άλλο ένα πλήγμα για τη βιομηχανία που αναζητά γρήγορη ανάκαμψη”, επισήμανε ο αρθρογράφος, Rashaad Jorden.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *