Χιλιάδες προσλήψεις ανακοίνωσε η Turkish Airlines για το 2023

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε 3.800 νέες προσλήψεις αναμένεται να προχωρήσεις η Turkish Airlines (THY) τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του τουρκικού αερομεταφορέα, Bilal Ekşi.

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Ekşi μιλώντας στο Φόρουμ για το Εθνικό Branding, η αεροπορική εταιρία πρόκειται να προσλάβει 2.600 νέους αεροσυνοδούς και 1.200 νέους πιλότους το 2023.

Μιλώντας στο Φόρουμ, που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της Προεδρίας της Τουρκίας, ο κ. Ekşi αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της THY, υποστηρίζοντας ότι η εταιρία θα συνεχίσει να “πετάει ψηλά”.

Το 2003, ο αριθμός του πληρώματος καμπίνας της THY ήταν μόλις 1.579, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρίας, σημειώνοντας πως σήμερα η εταιρία διαθέτει 12.841 μέλη πληρώματος καμπίνας, αριθμός αυξημένος κατά οκτώ φορές από τότε. Και ενώ το 2003 η εταιρία απασχολούσε 651 πιλότους, ο αριθμός αυτός έχει επίσης αυξηθεί κατά περίπου εννέα φορές και φτάνει σήμερα τους 5.793.

Υπογραμμίζοντας ότι ο αερομεταφορέας ανέβηκε στην τρίτη θέση παγκοσμίως, ενώ πετάει σε 129 διαφορετικές χώρες και 340 διαφορετικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, ο κ. Ekşi σημείωσε ότι η THY προσβλέπει σε ανάπτυξη άνω του 10% το 2023.

Επίσης, ο διευθυντής της εταιρίας πρόσθεσε ότι, ενώ το 2003 η THY διέθετε μόνο 65 αεροσκάφη στον στόλο της, ο αριθμός αυτός ανέρχεται σήμερα σε 390. “Αυτό είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής μας για τη μετάβαση από την τοπική στην παγκόσμια αγορά και την ύπαρξη ενός ισχυρού δικτύου και ενός ισχυρού στόλου”, υπογράμμισε ο κ. Ekşi.

Επισημαίνοντας ότι η THY έχει σημειώσει αύξηση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες κάθε χρόνο, από το 2003 και ότι είναι η δεύτερη πιο γνωστή αεροπορική μάρκα παγκοσμίως, ο Ekşi σημείωσε ότι ο αερομεταφορέας προβλέπεται να κλείσει το έτος εξυπηρετώντας περίπου 74 εκατομμύρια επιβάτες.

Εν τω μεταξύ, ο εθνικός αερομεταφορέας στοχεύει στη φιλοξενία 80 εκατομμυρίων επιβατών για το 2023.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι, οι μετοχές της Turkish Airlines “εκτινάχθηκαν” κατά περισσότερο από 592% φέτος, με αποτέλεσμα η αγοραστική αξία του αερομεταφορέα να φτάνει τα 191,4 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (10,26 δισεκατομμύρια δολάρια), ξεπερνώντας εκείνη της Lufthansa, που ανέρχεται σε 9,28 δισεκατομμύρια ευρώ (9,73 δισεκατομμύρια δολάρια).

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *