Photo by Yan Krukov on Pexels

ΕΡΕΥΝΑ: Προορισμός bleisure η Ευρώπη | Εκτός λίστας η Ελλάδα

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αρκτικόλεξο των λέξεων business και leisure, το bleisure συνιστά μία σχετικά “φρέσκια” ταξιδιωτική τάση, με σύντομο παρελθόν και παρόν, αλλά ευοίωνο μέλλον, με την Ευρώπη να αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την εργασία με την αναψυχή. Αυτό διαπιστώνει σε πρόσφατη έρευνά της η μάρκα Carl Friedrik, στην οποία παρουσιάζονται οι κορυφαίες πόλεις στον κόσμο για όσους θέλουν να κάνουν bleisure ταξίδια.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από την Airbnb, το TripAdvisor και άλλες πηγές, ο Carl Friedrik συνέταξε έναν οδηγό για τους καλύτερους προορισμούς bleisure στον κόσμο, από τον οποίο απουσιάζει η Ελλάδα, ενώ περιλαμβάνονται μια σειρά ευρωπαϊκοί προορισμοί, με πρώτη την Πορτογαλία.

Η Λισαβόνα είναι η καλύτερη πόλη για bleisure ταξίδια, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία 1.078 από 2.150 στον δείκτη -σπουδαία νέα για όσους υποβάλλουν αίτηση για τη νέα ψηφιακή βίζα της Πορτογαλίας.

Η Ρώμη παρέχει τα καλύτερα πολυτελή καταλύματα για bleisure διακοπές με 329 καταχωρήσεις Airbnb Plus και πάνω από 1.000 διαθέσιμες καταχωρήσεις Airbnb.

Η Βαρκελώνη, με τη σειρά της είναι η πόλη με τους καλύτερους εργασιακούς χώρους με το 93,86% αυτών να έχουν βαθμολογηθεί με 4*+.

Από την άλλη, η Ρώμη είναι η κορυφαία πόλη για γαστρονομικές απολαύσεις με το 99,5% των 11.306 εστιατορίων να έχουν βαθμολογηθεί με 4*+.

Όσοι αναζητούν μια χαλαρωτική εμπειρία σπα θα πρέπει να κατευθυνθούν στο Πουκέτ με το 84,88% των 496 κέντρων σπα και ευεξίας να έχουν βαθμολογηθεί με 4*+.

Ενώ η πόλη με τα καλύτερα αξιοθέατα και σημεία θέας είναι η Κρακοβία, με το 87,31% των 268 αξιοθέατων που αναλύθηκαν να έχουν βαθμολογηθεί με 4*+.

Πέντε από τις 10 κορυφαίες πόλεις για bleisure προσφέρουν, επί του παρόντος, βίζα για ψηφιακούς νομάδες -η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Αυστραλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ η Ιταλία αναμένεται να ακολουθήσει σύντομα το παράδειγμά τους.

Οι 10 καλύτερες πόλεις για bleisure στον κόσμο
Κατάταξη Πόλη Βαθμολογία με κορυφή το 2150 (rounded)
1 Λισαβόνα, Πορτογαλία 1,077.5
2 Λονδίνο, Αγγλία 982.2
3 Ρώμη, Ιταλία 982.0
4 Βαρκελώνη, Ισπανία 933.7
5 Νίκαια, Γαλλία 916.2
6 Μελβούρνη, Αυστραλία 892.9
7 Ντουμπάι, ΗΑΕ 885.1
8 Βαρσοβία, Πολωνία 880.3
9 Παρίσι, Γαλλία 855.9
10 Πόρτο, Πορτογαλία 845.8

Για τη δημιουργία του δείκτη με τους καλύτερους προορισμούς πολυτελούς αναψυχής η μελέτη ανέλυσε:

-Πόλεις με τα περισσότερα διαθέσιμα πολυτελή καταλύματα
-Πόλεις με χώρους εργασίας με την υψηλότερη βαθμολογία
-Μέση βαθμολογία για τους διάφορους τύπους δραστηριοτήτων σε κάθε πόλη
-Μέση ποιότητα WiFi σε κάθε πόλη
-Αξιολόγηση του δείκτη ασφάλειας για κάθε πόλη

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *