Η MTR εγκαινιάζει τα Διεθνή Τουριστικά Βραβεία Τουαλέτας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εν όψει της Διεθνούς Ημέρας Τουαλέτας, στις 19 Νοεμβρίου, η MyTravelResearch.com ανακοινώνει τα “Τουριστικά Βραβεία Τουαλέτας” για να υπογραμμίσει τη στενή σχέση μεταξύ τουαλετών και επιτυχημένου τουρισμού.

Τουαλέτες στην Ινδία
Τουαλέτες στην Ινδία

Η MyTravelResearch.com θα εγκαινιάσει τα “Τουριστικά Βραβεία Τουαλέτας” στις 19 Νοεμβρίου, που σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας.
Στόχος των βραβείων είναι να δείξουν τη σχέση μεταξύ κατάλληλης πρόβλεψης για καλές τουαλέτες και της επιτυχίας σε μια επισκεπτόμενη οικονομία που εξαρτάται από τους τουρίστες, καθώς και η ευαισθητοποίηση για την υγιεινή και την πρόβλεψη τουαλέτας, ειδικά στις αναπτυσσόμενες οικονομίες.

asiandevelopmentbank2-copyΟ Ο.Η.Ε. αναφέρει ότι οι ακατάλληλες εγκαταστάσεις τουαλέτας προκαλούν ασθένειες, δυσκολίες στην περιβαλλοντική υγεία, αυξημένη θνησιμότητα, έλλειψη παραγωγικότητας στην εργασία και κινδύνους ασφάλειας για τις γυναίκες. Ένας στους δέκα ανθρώπους εξακολουθεί να καταφεύγει σε υπαίθρια αφόδευση καθημερινά. Ο Ο.Η.Ε. επιδιώκει να δημιουργήσει επαρκή πρόβλεψη τουαλέτας για όλους μέχρι το 2030.

 

 

happy-canΗ διαθεσιμότητα και η ποιότητα των τουαλετών επηρεάζει τον τουρισμό στις ανεπτυγμένες και λιγότερο ανεπτυγμένες οικονομίες, λέει η MyTravelResearch.com, ερευνητικός σύμβουλος της τουριστικής βιομηχανίας.
“Επικεντρωνόμαστε αυστηρά στην αλληλουχία μεταξύ τουαλετών και τουρισμού. Εκεί είναι που μπορούμε να συμβάλουμε θετικά”, λέει ο Bronwyn White, συν-ιδρυτής της MTR.

Τα “Τουριστικά Βραβεία Τουαλέτας” θα αναδείξουν νικητές σε έξι κατηγορίες:
Τελικός Νικητής,
Καλύτερη Συνεισφορά στην Τουριστική Οικονομία (όταν οι άνθρωποι σταματούν σε μια τουαλέτα σε έναν προορισμό και παραμένουν για να ξοδέψουν περισσότερο από ένα κέρμα του ενός λεπτού),
Καλύτερη Τοποθεσία (όπου οι τουαλέτες έχουν θέα και ίσως μπορούν να θεωρηθούν ένα αξιοθέατο από μόνες τους), Καλύτερο Design (αρχιτεκτονική ευφυία στις τουαλέτες, οπτικός σχεδιασμός και δημιουργικότητα),
Καλύτερα Προσβάσιμη Τουαλέτα,
Η πιο Ιδιόρρυθμη Εμπειρία Τουαλέτας (σε σχέση με την τοπική κληρονομιά, με κάτι αστείο, ή για άλλο αξιοσημείωτο λόγο).

bigstock-wooden-toilet-hutsΑπό τις 19 Νοεμβρίου, οι ιδιοκτήτες τουαλετών σε τουριστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τα βραβεία εδώ και η MTR θα τούς στείλει τις αιτήσεις. Η υποβολή συμμετοχών θα ολοκληρωθεί ως την 1η Απριλίου του 2017.
Οι νικητές θα ανακοινωθούν στο διεθνές συνέδριο του Συλλόγου Έρευνας Ταξιδιών και Τουρισμού στο Κεμπέκ του Καναδά στις 22 Ιουνίου 2017.

Ο τελικός νικητής θα λάβει μια ονομαστική δωρεά 2.000 δολαρίων για την Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας και από ένα αντίγραφο κάθε δημοσιευμένης έρευνας της MTR εντός του 2017 (αξίας 8.000 δολαρίων ) καθώς και ελεύθερη είσοδο σε εκδηλώσεις τουριστικών ερευνών.
Οι νικητές στις υπόλοιπες κατηγορίες θα λάβουν τα ίδια τιμητικά προνόμια, εκτός από την ονομαστική δωρεά για την Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας.

colorful_toilet“Αυτή είναι η ευκαιρία για τους ιδιοκτήτες τουαλετών στον τουρισμό να σαρώσουν τον ανταγωνισμό”, λέει ο White και καταλήγει με χιούμορ: “Θέλω να βλέπω τα ‘Τουριστικά Βραβεία Τουαλέτας’ ως το ‘Game of Thrones’ της τουριστικής βιομηχανίας”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *