© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ABTA: Διακοπές μέσω τουριστικών πρακτόρων επιλέγουν οι οικογένειες με παιδιά στο Ην. Βασίλειο

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Οι οικογένειες με παιδιά στο Ην. Βασίλειο στρέφονται όλο και περισσότερο σε τουριστικούς πράκτορες και ταξιδιωτικά γραφεία για τις κρατήσεις διακοπών σε αυτή την πρώιμη μετά-πανδημική περίοδο, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Βρετανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA).

Η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών στο Ηνωμένο Βασίλειο από σήμερα (Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου) θα οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανούς να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αυτό το εξάμηνο του έτους, ανέφερε η ένωση.

Η κατάργηση όλων των εξετάσεων ανίχνευσης του κορωνοϊού για πλήρως εμβολιασμένους ενήλικες και κάτω των 18 ετών κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο διευκολύνει πολύ τα ταξίδια στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής εξοικονόμησης κόστους των εξετάσεων.

Η ABTA θεωρεί αυτό ως ένα σημαντικό επόμενο βήμα για την ανάκαμψη του κλάδου.

Μάλιστα, οι δυσκολίες και οι περιορισμοί στο να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό έχει αυξήσει την “όρεξη” των βρετανικών οικογενειών για ταξίδια, σύμφωνα με νέα στοιχεία της ένωσης.

Σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) των οικογενειών με παιδιά κάτω των 16 ετών υποστηρίζουν σήμερα ότι οι διακοπές έχουν μεγαλύτερη σημασία απ’ ότι στο παρελθόν, εξαιτίας των περιορισμένων ευκαιριών για ταξίδια -επίπτωση της πανδημίας-, συγκεντρώνοντας το υψηλότερο ποσοστό από οιαδήποτε άλλη κατηγορία ταξιδιωτών, συμπεριλαμβανομένων των νέων και των άνω των 45 ετών χωρίς παιδιά στο σπίτι.

Ταυτόχρονα, οι οικογένειες επιθυμούν όλο και περισσότερο να ζητήσουν τη βοήθεια ενός τουριστικού πράκτορα ή ταξιδιωτικού γραφείου.

Όσοι έχουν παιδιά κάτω των 16 ετών έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να κάνουν κράτηση με έναν επαγγελματία ταξιδιού τώρα από ό,τι πριν από την πανδημία, σε σύγκριση με 30% περισσότερες πιθανότητες για τον πληθυσμό συνολικά. Αυτό έχει ως βασικό παράγοντας την ασφάλεια των οργανωμένων διακοπών (43%), ακολουθούμενη από την καθοδήγηση σχετικά με τις ταξιδιωτικές απαιτήσεις για τον κορωνοϊό (35%).

Οι σχολικές διακοπές του Φεβρουαρίου είναι η πρώτη ευκαιρία που έχουν οι οικογένειες στο Ην. Βασίλειο, από την έναρξη της πανδημίας, να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με ελάχιστους κανόνες και περιορισμούς από την πλευρά της βρετανικής κυβέρνησης για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, αν και άλλες χώρες εξακολουθούν να έχουν τις δικές τους απαιτήσεις εισόδου και τοπικά μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19.

Η Τουρκία, τα Κανάρια Νησιά, η Αίγυπτος και η Πορτογαλία είναι δημοφιλείς για ταξίδια μικρών αποστάσεων τη δεδομένη στιγμή, ενώ το Ντουμπάι, οι Φλόριντα, το Μεξικό και η Καραϊβική έχουν πουλήσει καλά για διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας, σύμφωνα με την ABTA. Από την άλλη, τα θέρετρα στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελβετία είναι επίσης δημοφιλή για όσους κάνουν διακοπές για σκι.

“Απογειώνονται” οι αναχωρήσεις από τα βρετανικά αεροδρόμιο από σήμερα

Όπως προκύπτει με βάση τα στοιχεία αεροδρομίων του Ηνωμένου Βασιλείου, 200.000 επιβάτες πρόκειται να αναχωρήσουν από το Στάνστεντ μεταξύ 11 και 18 Φεβρουαρίου, 186.000 από το Γκάτγουικ, 160.000 από το Μάντσεστερ, 90.000 από το Λούτον, 57.000 από το Μπρίστολ και 17.000 από το αεροδρόμιο Ιστ Μίντλαντς.

Περισσότεροι από 125.000 ταξιδιώτες έχουν κάνει κράτηση για να ταξιδέψουν με το Eurostar μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης, κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία αυτά ο διευθυντής επικοινωνίας της ABTA, Graeme Buck, είπε: “Οι σημερινές αλλαγές στους ταξιδιωτικούς κανόνες είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου για την ανάκαμψη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Τα τεστ ανίχνευσης του ιού ήταν ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στα ταξίδια, επομένως είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο το γεγονός ότι η διαδικασία του ταξιδιού στο εξωτερικό είναι πλέον πολύ φθηνότερη και ευκολότερη για εκατομμύρια παραθεριστές από το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι υπέροχο να βλέπεις τόσες πολλές οικογένειες να περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί, ενώ τώρα που οι περιορισμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν χαλαρώσει, αναμένουμε ότι πολλές άλλες θα αισθανθούν σίγουρες να ταξιδέψουν και θα αρχίσουν να προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές”.

“Αναμένουμε να δούμε αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων να στρέφονται σε επαγγελματίες του ταξιδιού για να τους βοηθήσουν να προγραμματίσουν τα ταξίδια τους, καθώς αναγνωρίζουν την ανεκτίμητη γνώση τους για τις πιο πρόσφατες ταξιδιωτικές απαιτήσεις και την τεχνογνωσία τους να βρίσκουν τις καλύτερες διακοπές για αυτούς σε ανταγωνιστικές τιμές”, πρόσθεσε ο Graeme Buck.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *