lesvos

Αδυνατούμε να πληρώσουμε λένε οι ξενοδόχοι της Λέσβου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο και αρκετούς υπουργούς της κυβέρνησης, οι ξενοδόχοι της Λέσβου δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά «Αδυνατούμε να πληρώσουμε, διότι αδυνατούμε να… εισπράξουμε, με την Πολιτεία να στρέφεται εναντίον μας, «ανίσχυρη» ν’ ανταποκριθεί, ως Κράτος Δικαίου, στις αυτονόητες υποχρεώσεις της, για την εξυγίανση της Αγοράς κι υποστήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας».

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριοι Υπουργοί,

1.Συνεπείς, μέχρι πρότινος επιχειρηματίες (Ξενοδόχοι, ΄Εμποροι, Βιοτέχνες κ.ά.) ή και Φυσικά Πρόσωπα (Εργαζόμενοι, Νοικοκυριά, ιδιοκτήτες γης ή δομημένης επιφάνειας κ.ά.), απειλούνται με προσωπική κράτηση ή και πλειστηριασμούς περιουσιακών τους στοιχείων, διότι αδυνατούν ν’ ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Τράπεζες κ.ά., καθ’ όσον η είσπραξη ποσών που δικαιούνται – π.χ. από παροχή υπηρεσιών, πώληση αγαθών, αποδοχών, μισθωμάτων κλπ, κλπ, τα οποία τους οφείλονται από τρίτους (έχοντες και κατέχοντες) Ιδιώτες, Επιχειρήσεις, Πρακτορεία  είναι αδύνατη, προφασιζόμενοι (οι Τρίτοι) την……..Κρίση, όπως αδύνατη είναι και η προσφυγή τους («των αδικημένων») στη Δικαιοσύνη, αφού, με τις σημερινές κρατούσες συνθήκες, μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης, απαιτούνται χρόνια ολόκληρα και υψηλά χρηματικά ποσά, για νομική τους υποστήριξη, συχνά ακόμα και υψηλότερα απ’ τις οφειλές τους (π.χ. προς Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ κ.ά.), που αυτονόητα δεν διαθέτουν λόγω της κατάστασής τους στην οποία έχουν περιέλθει ή ακόμα και λόγω προχωρημένης ηλικίας (ορισμένων), μη ελπίζοντας να προλάβουν «εν ζωή» να τελεσιδικήσουν!

2.Aποτέλεσμα των παραπάνω, είναι, να συρρικνώνεται  δραματικά, μέρα με τη μέρα, ο αριθμός των συνεπών, οι οφειλές (προς Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Ασφαλιστικά Ταμεία, Τράπεζες) να διογκώνονται, οι ασυνεπείς – έχοντες και κατέχοντες – κατά σύστημα «μπαταχτσήδες» ν’ αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, καθιστάμενοι ολοένα και πιο προκλητικοί, με την Πολιτεία…. «ανήμπορη ; αδιάφορη ;» αναποφάσιστη ; ν’ αντιμετωπίσει την αφερεγγυότητά τους, «φεσώνοντας» συχνότερα όλο και περισσότερους, μ’ όλο και μεγαλύτερα ποσά, απολαμβάνοντας (οι κακοπληρωτές κι οι μπαταχτσήδες ιδιαίτερα προς τον Ιδιωτικό Τομέα) ιδιότυπης ασυλίας και προνομιακής μεταχείρισης, με τις συχνές ευεργετικές φορολογικές / ασφαλιστικές ρυθμίσεις να τους ευνοούν σε βάρος των συνεπών καλοπληρωτών (που η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν απήλαυσε ποτέ), γεγονός που επιμηκύνει το βίο, αυξάνοντας τα φέσια τους και τον αριθμό των «θυμάτων» τους, επισωρεύοντας δι’ εαυτούς τεράστιο πλούτο, που τον στερούν απ\’ τους δικαιούχους τους, στρεβλώνοντας την Αγορά, κόντρα στην υγιή Επιχειρηματικότητα, Απασχόληση, Ιδιωτικές και Δημόσιες Επενδύσεις, προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, εισροή εσόδων στα Δημόσια κι Ασφαλιστικά Ταμεία, Ποιότητα Ζωής όλων μας κλπ, κλπ.

Κύριοι Υπουργοί,

 3.Σύγχρονος εφιάλτης μας σήμερα, είναι οι καταιγιστικές αυξήσεις, αναντίστοιχες με την πλουτοδοτική μας φέρουσα ικανότητα κι ακόμα χειρότερος εφιάλτης ‘να μη μας «δαγκώσουν» / «φεσώσουν» και δε μπορούμε να πληρώσουμε, ανταποκρινόμενοι έστω στις «επαχθείς» υποχρεώσεις μας.

4.Διέξοδος στα σημερινά αδιέξοδα, – παθογένειες 10ετιών – που δεν περιποιούν ιδιαίτερη τιμή για τη Χώρα μας, μέλους της Ε.Ε. (στον 21ο αιώνα) η από μέρους σας συνεκτίμηση της πρότασής μας (στις όποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες σας) :

4.1.Σύσταση 3 (ή 5μελούς) Επιτροπής, αποτελούμενης από 1 (ή 2) Δικαστικούς, 1 (ή 2) Εφοριακούς κι 1 εκπρόσωπο του Τουρισμού, στην οποία Επιτροπή θα προσφεύγει ο «αδικούμενος» επιχειρηματίας ή Φυσικό Πρόσωπο (στην περίπτωση π.χ. οφειλών από ανείσπρακτες αποδοχές / ημερομίσθια, μισθώματα, αποζημιώσεις κλπ), υποβάλλοντας όλα τ’ απαραίτητα προς τούτο αποδεικτικά παραστατικά π.χ. για οφειλές Πρακτορείου σε Ξενοδοχείο, υποβάλλονται τα VOUCHER του Πρακτορείου, το εκδοθέν Τιμολόγιο και στοιχεία πόρτας του Ξενοδοχείου, τυχόν αλληλογραφία τους (Ξενοδοχείου / Πρακτορείου) κλπ και στην περίπτωση δικαίωσης του Ξενοδοχείου, να εκχωρούνται τα δικαιώματά του – ισόποσα με τις προς είσπραξη οφειλές – προς την Πολιτεία (Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Ασφαλιστικά Ταμεία, Τράπεζες), με την υποχρέωσή της (τους) να στραφεί  (στραφούν), κατά προτεραιότητα, εναντίον των μπαταχτσήδων, με τις συνακόλουθες σε βάρος τους ευθύνες και συνέπειες «περί μη καταβολής / είσπραξης δημοσίων εσόδων».

4.2.Το υπό θέσπιση νομοθετικό πλαίσιο που πρόκειται να ισχύσει για τις οφειλές Νομικών και Φυσικών Προσώπων προς το Δημόσιο και Τράπεζες, να ισχύσει κι αντίστροφα και για όλους δηλ. και για οφειλές των Ιδιωτικών Εταιρειών (ή της Πολιτείας) προς Επιχειρήσεις, Εργαζόμενους, Νοικοκυριά κ.ά., διαχρονικό άλλωστε αίτημά μας, για θέσπιση ρήτρας ίσης μεταχείρισης αμφίδρομης ισχύος, σε όλα και για όλους, μεταξύ Δημοσίου, Αυτοδιοικητικού και Ιδιωτικού Τομέα!!

5.Προσβλέποντας στην ευαισθησία σας, παρακαλούμε για τις δικές σας παραπέρα ενέργειες, τουλάχιστον για το καθεστώς,  που διέπει τις σχέσεις Ξενοδοχείων- Πρακτορείων (ταλανίζοντας αμφοτέρους), συνεκτιμώντας το λογικό, πρακτικό και δίκαιο της πρότασής μας, προκειμένου ν’ αποκατασταθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, που μ’ αφορμή και πρόσχημα για πολλούς αφερέγγυους την ΄Υφεση, έχει βάναυσα πληγεί και μαζί του η Απασχόληση, η Ζήτηση / Κατανάλωση, η Αγορά, οι Τζίροι, η Ρευστότητα κ.ά., ελπίζοντας όχι ανεπανόρθωτα……..με την παρέμβασή σας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡ. Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ  

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΚΕΣ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *