Αυτές είναι οι 5 τάσεις στις διακοπές πολυτελείας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τις πέντε κυρίαρχες τάσεις στις διακοπές πολυτελείας για το 2017 αποκαλύπτει η Immidia, μια νέα πλατφόρμα πολυτελείας για κρατήσεις με ένα… κλικ και άμεση παροχή υπηρεσιών όπως ιδιωτικά τζετ, υπερπολυτελή γιώτ, αποκλειστικές κατοικίες και πολυτελή αυτοκίνητα.

Σύμφωνα, λοιπόν με την Immidia, οι ταξιδιώτες της Α class ζητούν:

luxury-holidays-people-011. Εξατομίκευση

Οι εποχές που ο ξεναγός κουνούσε μια ομπρέλα για να τον εντοπίζει το γκρουπ του σε ένα ταξίδι-κονσέρβα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι V.I.P. ταξιδιώτες της κατηγορίας πολυτελείας θέλουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο του ταξιδιού τους και τη δυνατότητα να συνθέτουν τα δικά τους δρομολόγια. Για παράδειγμα, φανταστείτε έναν CEO που θέλει να ευχαριστήσει πελάτες και κορυφαία στελέχη, προσκαλώντας τους για μια μέρα σε ένα γιώτ όπου θα παραδίδονται μαθήματα μαγειρικής και γευσιγνωσίας κρασιού. Μια προκαθορισμένη εκδρομή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των στελεχών αυτού του επιπέδου -θέλουν εξατομικευμένες εμπειρίες που να ανταποκρίνονται στις ατομικές τους ανάγκες και επιθυμίες.

choris-titlo2. Εξωτισμός

Οι σύγχρονοι ταξιδιώτες πολυτελείας δεν έχουν κανένα άλλο όριο πέρα από τη… φαντασία τους. Ξεκινούν για πιο εξωτικούς προορισμούς, όπου η προσβασιμότητα ενδέχεται να μην είναι δεδομένη. Απόμερα νησιωτικά καταφύγια, απομονωμένες πολυτελείς βίλες με θέα στον ωκεανό και πανύψηλα αστικά lofts με πρόσβαση σε business facilities, αποτελούν ιδανικές προτάσεις για αυτή την εκλεκτή κατηγορία ταξιδιωτών.

luxury-holidays-people-023. Άνεση

Οι πιο επιτυχημένες και αξέχαστες εμπειρίες διακοπών είναι απρόσκοπτες από την αρχή ως το τέλος. Οι high-end ταξιδιώτες δεν θέλουν να εξαρτώνται από τα δρομολόγια των πτήσεων ή τους χρόνους check-in. Θέλουν να προσέρχονται όποτε θέλουν και να αναχωρούν όταν εκείνοι είναι έτοιμοι. Αυτή είναι η έννοια του κατά παραγγελία ταξιδιού (on-demand), με υπηρεσίες που παρέχονται και διατίθενται 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

 

 

luxury-holidays-034. Υπηρεσίες

Οι ταξιδιώτες πολυτελείας δεν θέλουν να ακολουθούν τις λίστες με τους top 10 προορισμούς. Αναζητούν αυθεντικές και μοναδικές τοπικές εμπειρίες. Μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν τα αληθινά κατατόπια μια πόλης. Οι ντόπιοι υπάλληλοι υποδοχής (concierges) που μπορούν να εκμεταλλευτούν τις διασυνδέσεις τους για να εξασφαλίσουν εισιτήρια για μια sold-out συναυλία στους πελάτες τους ή να καταφέρουν ό,τι κανονικά μπορεί και να μην επιτρέπεται, είναι οι άνθρωποι -και κατ’ επέκταση οι υπηρεσίες- που αναζητά αυτή η ξεχωριστή κατηγορία ταξιδιωτών. Κάτι σαν τον προσωπικό τους βοηθό, που θα αναλαμβάνει να φροντίζει όλες τις λεπτομέρειες ανά πάσα ώρα και στιγμή.

luxury-holidays-people-035. Τεχνολογία

Οι ταξιδιώτες πολυτελείας χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο την κινητή τεχνολογία για να παρακολουθούν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια, να πραγματοποιούν κρατήσεις και να αλλάζουν δρομολόγια, ενώ βρίσκονται εν κινήσει. Οι ξενοδόχοι χρειάζεται να διαθέτουν μια ψηφιακή πλατφόρμα για να παρέχουν γρήγορη online πρόσβαση, εύκολη και απολύτως αξιόπιστη, καθώς επίσης και προσβάσιμη από τα smart phones.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *