Photo by Bob Ward on Pexels

Air Charter Service: Στις κορυφαίες επιλογές για πολυτελή ταξίδια με private jet το 2022 τα ελληνικά νησιά

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα νέα πρότυπα και συνήθειες των ταξιδιωτών υψηλών εισοδημάτων παρουσιάζει η Air Charter Service (ACS), ο παγκόσμιος πάροχος πτήσεων τσάρτερ, με περισσότερες από 23.000 πτήσεις ετησίως, κατατάσσοντας τα ελληνικά νησιά στις επιλογές για πολυτελείς διακοπές το 2022.

Μετά την “έκρηξη” των ιδιωτικών ταξιδιών -η ACS κατέγραψε αύξηση 49% στις αναζητήσεις από την περίοδο πριν από την πανδημία, το 2019- οι ειδικοί της ACS παρουσιάζουν τις τάσεις για το 2021 και το 2022, με βάση τα στοιχεία και τη συχνή αλληλεπίδραση με  τους ταξιδιώτες.

Οι τάσεις αυτές είναι:

Υπερπολυτελή ταξίδια για κατοικίδια 
Σύμφωνα με την έρευνα 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν υιοθετήσει κατοικίδια από την έναρξη της πανδημίας και η επακόλουθη αύξηση στα πολυτελή ταξίδια με κατοικίδια είναι εγγυημένη το 2022. Έχοντας καταγραφεί σημαντική αύξηση στη ζήτηση για πτήσεις με κατοικίδια σε επιβατικά αεροσκάφη -συμπεριλαμβανομένων Υπερατλαντικό -, η ACS προβλέπει ότι οι εμπειρίες πολυτέλειας, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στο εξωτερικό, για τους ιδιοκτήτες και τα αγαπημένα τους κατοικίδια θα αυξάνονται σε αριθμό μέσα στο 2022.

Προορισμοί με ιδιωτικά τζετ το 2022
Καθώς τα ταξίδια στις ΗΠΑ και την Ασία ανακάμπτουν με βραδύτερους ρυθμούς, η ACS ανέφερε ότι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί το 2021 για τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου, με βάση τα αεροδρόμια στα οποία κανείς ταξίδεψε με ιδιωτικό τζετ ήταν: Νίκαια και Κάννες, Γαλλία, Φάρο, Μαγιόρκα, Ίμπιζα και ελληνικά νησιά.

Λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη δημοτικότητα των ταξιδιών μικρών αποστάσεων και την πρόσφατη “άνθηση” της βιομηχανίας yachting, η ACS προβλέπει ότι αυτοί οι προορισμοί θα συνεχίσουν να είναι δημοφιλείς το 2022, παράλληλα με τις πόλεις-λιμάνια Όλμπια, Αζαξιό, Σαρδηνία,Αντίμπ και Μονακό.

Κίνημα μηδενικών εκπομπών άνθρακα
Ο κόσμος αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση ​​και η ACS προβλέπει ότι το νέο “κύμα” πελατών στην ιδιωτική αεροπορία θα οδηγήσει σε αυξημένη απορρόφηση της αντιστάθμισης άνθρακα. Γίνεται σαφέστερο ότι σε αντίθεση με πολλές άλλες βιομηχανίες, η τεχνολογία που θα καταστήσει την αεροπορία ουδέτερη σε εκπομπή άνθρακα δεν είναι ακόμη διαθέσιμη, ωστόσο, υπάρχουν βιομηχανίες όπου υπάρχει η τεχνολογία για την αντιστάθμιση του άνθρακα, αλλά όχι τα κεφάλαια. Τα συστήματα πίστωσης άνθρακα είναι ένας τρόπος χρηματοδότησης επενδύσεων σε “πράσινα έργα”, τα οποία διαφορετικά δεν θα λάμβαναν την επένδυση που χρειάζονται. Ως αποτέλεσμα, η αντιστάθμιση άνω του 100% του άνθρακα από πτήσεις ιδιωτικής αεροπορίας θα είναι μια επιλογή που θα υιοθετήσουν περισσότεροι πελάτες, είτε απευθείας μέσω παρόχων τσάρτερ, είτε μέσω των δικών τους προγραμμάτων.

Η ACS ξεκίνησε το δικό της πρόγραμμα αντιστάθμισης άνθρακα, τον Φεβρουάριο του 2020, για να επιτρέψει στους πελάτες να αντισταθμίσουν τις εκπομπές άνθρακα από τις πτήσεις τους, προσθέτοντας ένα τέλος 0,5% στην επόμενη πτήση τους, μια συνεισφορά που επενδύεται -χωρίς καμία προμήθεια- από την ACS στην αγορά πιστώσεων άνθρακα από συστήματα αντιστάθμισης άνθρακα πιστοποιημένα από τα Ηνωμένα Έθνη και το Gold Standard.

Υπερπολυτελείς lifestyle υπηρεσίες concierge
Η πανδημία έχει προκαλέσει μια μνημειώδη αλλαγή στις προτεραιότητες του εξαιρετικά πλούσιου ταξιδιώτη, με παράγοντες όπως το απόρρητο, η ασφάλεια και η αξιοπιστία να υπερισχύουν του κόστους. Καθώς τομείς εκτός της φιλοξενίας (π.χ. ναύλωση ιδιωτικών αεροσκαφών) σημείωσαν επακόλουθη “έκρηξη” στη ζήτηση, η ACS σημείωσε ότι οι ταξιδιώτες αναζητούσαν κάτι περισσότερο από μια πτήση -με τους πελάτες να λένε ότι προτιμούν ένα σημείο επαφής για ολόκληρο το ταξίδι, συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων ξενοδοχείων και εμπειρίας- και τώρα, οι επιχειρήσεις που θα ξεχωρίσουν είναι εκείνες που όχι μόνο φρόντισαν την πτήση, αλλά παρέχουν πολυτελείς υπηρεσίες θυρωρείου στον πελάτη, που διασφαλίζουν ότι αισθάνεται προστατευμένος και ικανοποιημένος καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Το επόμενο έτος, η ACS προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις εκτός της φιλοξενίας θα συνεχίσουν να εξελίσσονται και να δημιουργούν ομάδες διαχείρισης τρόπου ζωής για να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες “πάνω και πέρα” του ταξιδιώτη UHNW και να αναπτύσσουν ειδικότητες εκτός των συνηθισμένων αρμοδιοτήτων τους.

Air Charter Service: 30ετή εμπειρία

Η Air Charter Service είναι μια βραβευμένη εταιρία ναυλώσεων αεροσκαφών, που παρέχει ναυλώσεις ιδιωτικών τζετ, εμπορικών αεροσκαφών και αεροσκαφών φορτίου, σε όλο τον κόσμο. Ιδρύθηκε στο υπόγειο του σπιτιού του προέδρου, Chris Leach με τον CEO Justin Bowman, το 1990, και σήμερα οργανώνει πάνω από 23.000 πτήσεις τσάρτερ ετησίως και απασχολεί περισσότερους από 500 υπαλλήλους, σε ένα παγκόσμιο δίκτυο 27 γραφείων, που εκτείνονται και στις έξι μεγάλες ηπείρους.

Εκτός από τις λειτουργίες της εταιρίας μόνο για πτήσεις, η ομάδα Travel & Concierge δημιουργεί ειδικά πακέτα ιδιωτικών τζετ, που καλύπτουν όλες τις πτυχές των πολυτελών διακοπών, από πτήσεις με ιδιωτικό τζετ μέχρι αποκλειστική διαμονή και μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *