sani
Sani Resort

Νέες επενδύσεις 520 εκατ. € από τον όμιλο Sani/Ikos

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Τέσσερα νέα σημαντικά ξενοδοχειακά ακίνητα σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία έχει αποκτήσει ο Όμιλος Sani/Ikos, που μαζί με την επέκταση δύο υφιστάμενων θερέτρων, συμποσούνται σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 520 εκατ. ευρώ.

Τα νέα ακίνητα του ομίλου και η επέκταση των υφιστάμενων θέρετρων αναμένεται να δημιουργήσουν περισσότερες από 2.600 θέσεις εργασίας.

Η μεγάλη διεθνής -πλέον- ελληνική ξενοδοχειακή εταιρεία, όπως αποκάλυψε το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, προχώρησε στην εξαγορά του Blau Porto Petro στη Μαγιόρκα, το οποίο θα μετατραπεί έναντι 100 εκατομμυρίων ευρώ σε ένα all-inclusive resort πέντε αστέρων, υπό το brand Ikos Resorts.

ikos ariaΤο δεύτερο θέρετρο του ομίλου στην Ισπανία, μετά το Ikos Andalusia,  πρόκειται να ανοίξει το 2023 με 324 δωμάτια, σουίτες και βίλες.

Το Alfamar Beach Resort στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας πρόκειται να ανακαινιστεί ριζικά με ένα πρόγραμμα ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ και θα επαναλειτουργήσει ως all-inclusive με το όνομα Ikos Cortesia το 2024. Το νέο θέρετρο θα περιλαμβάνει 448 δωμάτια, σουίτες, μπανγκαλόου και βίλες.

Νέα ξενοδοχειακά ακίνητα – εκτάσεις όμως έχουν αποκτηθεί και στα νησιά της Κέρκυρας και της Κρήτης.

Το πρώην Club Med στην Κέρκυρα θα μετατραπεί με κόστος 125 εκατομμυρίων ευρώ, σε ένα υπερσύγχρονο ξενοδοχείο, πολύ κοντά στο Ikos Dassia.

Το Ikos Odisia θα ανοίξει το 2023 με 395 νέα δωμάτια, σουίτες και μπανγκαλόου.

Περισσότερα από 30 οικόπεδα έχουν αποκτηθεί στον κόλπο της Κισσάμου, για να δημιουργηθεί το πρώτο θέρετρο της εταιρείας στην Κρήτη με κόστος 125 εκατ. ευρώ που θα ανοίξει το 2025 με 400 νέα δωμάτια, σουίτες και μπανγκαλόου.

Ο όμιλος συνεχίζει επίσης να επικεντρώνεται στην επέκταση των υφιστάμενων ακινήτων του με την περαιτέρω ανάπτυξη τόσο του Ikos Andalusia στην Ισπανία όσο και του Porto Sani στην Ελλάδα.

Το Ikos Andalusia, Marbella/Estepona, που εισέρχεται τώρα στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του, θα προσθέσει 19 νέες πολυτελείς βίλες και σουίτες και νέες πισίνες και εστιατόρια έως το 2023, με μια επένδυση 17 εκατομμυρίων ευρώ.

ikos Sani / IkosΟι νέες βίλες τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων θα είναι οι μεγαλύτερες σε όλα τα ακίνητα της Ikos και η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει επίσης νέες πισίνες και εστιατόρια.

Η δεύτερη φάση ανάπτυξης του Porto Sani αναμένεται για τον Μάιο του 2022 με επιπλέον επένδυση 13 εκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνει 50 νέες σουίτες, δύο εστιατόρια, εξωτερικές πισίνες και έναν νέο χώρο για παιδιά με βρεφονηπιακό σταθμό.

Το επενδυτικό σχέδιο στοχεύει να συμβάλει στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, στην καταπολέμηση της ανεργίας και στην ενίσχυση της προσφοράς φιλοξενίας σε όλη τη Μεσόγειο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Στοχεύει ακόμη στην επίτευξη ενός στόχου αειφορίας – μηδενικό έως το 2030, καθώς και μηδενικά πλαστικά και μηδενικά απόβλητα έως το 2024.

Ο Όμιλος Sani/Ikos

Ο Όμιλος Sani/Ikos είναι ένας καινοτόμος, δυναμικά αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός όμιλος. Μέσω των εμπορικών σημάτων του, Sani Resort & Ikos Resorts, o όμιλος λειτουργεί και συνεχώς αναπτύσσει 10 μοναδικά, ιδιόκτητα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ελλάδα (Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κως) και την Ισπανία (Marbella/Estepona), τα οποία συγκαταλέγονται στα κορυφαία resorts πολυτελείας παγκοσμίως.

Τη διοίκηση του Ομίλου Sani/Ikos ασκούν ως co-managing partners οι κκ. Σταύρος Ανδρεάδης, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin, με τη στήριξη κορυφαίων επενδυτικών σχημάτων.

Στόχος του Ομίλου Sani/Ikos είναι η επέκταση των Sani & Ikos Resorts και σε άλλες υψηλού προφίλ τοποθεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέσα από τη λειτουργία των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων του, ο όμιλος παραμένει συνεπής στις δεσμεύσεις του για την υιοθέτηση βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών, καθώς και για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής και προϊόντων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ταυτόχρονα με την επίτευξη ισχυρών αποτελεσμάτων.

Ο όμιλος διεκδικεί ηγετική θέση στο χώρο του αειφόρου τουρισμού στη Μεσόγειο και έχει βραβευτεί για τα εμβληματικά του προγράμματα βιωσιμότητας, Sani Green και Ikos Green. Ο όμιλος έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για τη συμβολή του στην κοινωνία, το περιβάλλον και την εταιρική διακυβέρνηση (ESG), όπως η επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2030 (net zero στρατηγική), η κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης (zero plastic) και τα μηδενικά απόβλητα (zero waste) για τις εγκαταστάσεις του μέχρι το 2024. Όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες Sani/Ikos χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές με εγγυήσεις προέλευσης, ενώ ανακυκλώνεται το 100% των λυμάτων τους. Ταυτόχρονα, ο όμιλος στηρίζει ένα δίκτυο 40 οργανώσεων με σκοπό την προστασία της βιοποικιλότητας σε στεριά και θάλασσα, καθώς και την παροχή βοήθειας σε ευάλωτα παιδιά και οικογένειες. Sani/Ikos

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *