spain
Photo by Julian Dik on Unsplash

Ακυρώνει η TUI UK τα ταξίδια στην Ισπανία έως τις 9 Αυγούστου| Καραντίνα επιβάλλει η βρετανική κυβέρνηση| Εκτός “λευκής” λίστας η Ισπανία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ισπανία, η κυβέρνηση της Βρετανία αποφάσισε την αφαίρεση μέχρι νεοτέρας, της χώρας, από τη “λευκή λίστα”.

Η απόφαση αυτή επισημοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου μέσω της ιστοσελίδας του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με την οποία όλοι οι εισερχόμενοι ταξιδιώτες από την Ισπανία θα πρέπει να τελούν υπό 14ημερη καραντίνα κατά την άφιξή τους σε βρετανικά αεροδρόμια.

Η εξέλιξη αυτή προφανώς και θα έχει επιπτώσεις στις τουριστικές ροές από την Βρετανία και μένει να αποδειχθεί, αν θα υπάρξει αύξηση στις κρατήσεις προς την Ελλάδα. 

Η απόφαση αυτή ισχύει για τις αφίξεις από όλη την Ισπανία, αλλά υπάρχει και μία αμφισημία στη νέα αυτή οδηγία, καθώς συνίσταται να μην πραγματοποιούνται ταξίδια προς την ηπειρωτική Ισπανία, παρά μόνο αν συντρέχει σημαντικός λόγος. Αντιθέτως, για τα Κανάρια και τις Βαλεαρίδες δεν υπάρχει αυτή η οδηγία, αλλά και πάλι εφαρμόζεται η 14ημερη καραντίνα κατά την άφιξη στη Βρετανία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν συνιστά στους Βρετανούς τουρίστες που βρίσκονται ήδη στην Ισπανία να διακόψουν άμεσα τις διακοπές τους και να επιστρέψουν, αλλά προτείνει ψυχραιμία και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών υγειονομικών αρχών, ενώ τους ενημερώνει πως κατά την άφιξη στη Βρετανία θα πρέπει να τελούν υπό 14ημερη καραντίνα.

Το είπε και το έκανε η TUI Βρετανίας

Η TUI Βρετανίας παρακολουθώντας τις εξελίξεις και την έξαρση της πανδημίας στην Ισπανία ήταν έτοιμη και είχε δηλώσει πως θα ανέστειλε τα δρομολόγιά της προς την Ισπανία σε περίπτωση που η Βρετανική Κυβέρνηση εκδώσει νέα ταξιδιωτική οδηγία.

Όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του μεγάλου tour operator θα ακυρωθούν οι πτήσεις από τη Βρετανία προς την ηπειρωτική Ισπανία έως και τις 9 Αυγούστου. Ωστόσο, δε γίνεται αναφορά στα Κανάρια και στις Βαλεαρίδες, ενώ οι πτήσεις από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία θα πραγματοποιούνται κανονικά.

ksd
adv
Απειλές και ευκαιρίες για την ελληνική αγορά

Ο κ. Δημήτρης Μπούχαλης, καθηγητής στο Bournemouth University, Director eTourism Research Lab,International Centre for Tourism and Hospitality Research, σε δημοσίευσή του στο Facebook σχετικά με την εξέλιξή αυτή καταλήγει σε 2 συμπεράσματα.

Το πρώτο είναι ο κίνδυνος να χαθεί η εμπιστοσύνη για τα ταξίδια στο εξωτερικό καθώς ήδη αρκετοί Βρετανοί που βρίσκονται στην Ισπανία θα αναγκαστούν να μπουν σε 14ημερη καραντίνα κατά την επιστροφή στην πατρίδα τους παρά το γεγονός πως όταν είχαν αναχωρήσει κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, και κανείς δεν αποκλείει πως κάτι τέτοιο δε θα συμβεί και σε άλλους προορισμούς.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι πως αν ξεπεραστεί το εμπόδιο της απώλειας της εμπιστοσύνης για τα διεθνή ταξίδια οι Βρετανοί θα στραφούν προς άλλους δημοφιλείς μεσογειακούς προορισμούς, όπως η χώρα μας και η Κύπρος δεδομένου πως η Πορτογαλία δεν συμπεριλαμβάνεται στη νέα λίστα της βρετανικής κυβέρνησης.

Συνολικά στην Ισπανία έχουν καταγραφεί 319501 κρούσματα και 28432 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας, ενώ από τις 10 έως τις 24 Ιουλίου παρατηρείται ένα δεύτερο κύμα έξαρσης με τον χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων ανά ημέρα να ανέρχεται στα 670 και τον μεγαλύτερο στα 2615.

ksd
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *