photo alltours
O κ. Willi Verhuven | Photo Alltours

Alltours: Αισιόδοξες οι προοπτικές για το 2024 | Η Ελλάδα στους “κερδισμένους” του 2023 | Υποχωρεί η κατακόρυφη αύξηση των αεροπορικών ναύλων

ΓΝΩΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αισιόδοξοι για τις κρατήσεις του 2024 εμφανίζονται οι επικεφαλής του κορυφαίου, γερμανικού τουριστικού πράκτορα Alltours, Willi Verhuven και Georg Welbers σε συνέντευξη στη γερμανική ιστοσελίδα fvw, τονίζοντας ότι η Ελλάδα τα πήγε πολύ καλά το περασμένο καλοκαίρι.

Ο ιδιοκτήτης και ο επικεφαλής πωλήσεων του ομίλου με έδρα το Ντίσελντορφ, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης την αλυσίδα ξενοδοχείων Allsun με 30 καταλύματα μαζί με 172 ταξιδιωτικά γραφεία, μιλούν για την αύξηση του κύκλου εργασιών του Alltours κατά 7% το περασμένο έτος, αναλύουν τις ταξιδιωτικές τάσεις που φαίνεται να κυριαρχούν, αναφέρονται στην εξέλιξη των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων και περιγράφουν τις προσδοκίες τους για το 2024.

Σύμφωνα με τον κ. Verhuven, ο όμιλος αύξησε τον κύκλο εργασιών του το 2023, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και οι λόγοι γι’ αυτό είναι πολλοί. “Η Alltours είναι μια πολύ καλά τοποθετημένη μάρκα με επίπεδο αναγνωρισιμότητας πάνω από 90%. Διαθέτουμε εξελιγμένα τεχνικά συστήματα που μας επιτρέπουν να αντιδρούμε γρήγορα. Και το πιο σημαντικό, έχουμε μια ομάδα με υψηλά κίνητρα, με ένα καλό μείγμα από μακροχρόνιους, έμπειρους υπαλλήλους και πολλούς νέους συναδέλφους με φρέσκες ιδέες. Δεν αισθανόμαστε σχεδόν καθόλου την έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων. Σίγουρα πληρώνουμε υψηλότερους μισθούς από τους άλλους και προσφέρουμε πρόσθετες παροχές για τους υπαλλήλους μας”, υποστηρίζει.

Έτσι, ο όμιλος έχει ξεπεράσει τα προ-πανδημικά μεγέθη, τόσο από πλευράς κερδοφορίας, όσο και αριθμού επισκεπτών.

Ωστόσο, το 2023 δεν κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών κατά 20%, όπως αρχικά σχεδίαζε. Η εξήγηση γι’ αυτό ήταν οι εξωπραγματικά υψηλές τιμές των αεροπορικών εταιριών. “Η καμπύλη των κρατήσεων ήταν τόσο υψηλή τον Ιανουάριο του 2023 που αναμέναμε περαιτέρω αύξηση για το έτος. Μετά τη λήξη των πρώιμων εκπτωτικών τιμών των ξενοδοχείων τον Απρίλιο και την επιβολή εξωπραγματικά υψηλών τιμών από τις αεροπορικές εταιρίες, οι κρατήσεις ήταν πολύ πιο συγκρατημένες από ό,τι αναμενόταν”, σημειώνει ο κ. Verhuven. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο, τόσο υψηλές αυξήσεις δεν ήταν αναμενόμενες.

Ενώ, για το πως βλέπει να εξελίσσονται οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων εφέτος, ο ίδιος προβλέπει ήπια αύξηση της τάξης του 3% με 4%.

Αναφερόμενες στις τάσεις που ξεχωρίζουν ο ίδιος λέει ότι οι οικογένειες αναζητούν όλο και περισσότερο ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας, σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους. Ωστόσο, από την άλλη, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για premium προσφορές. Ο tour operator, ανταποκρινόμενος σε αυτές τις τάσεις, προχώρησε στη διεύρυνση της γκάμας των οικογενειακών ξενοδοχείων τριών αστέρων, όσο και των πολυτελών, πεντάστερων ξενοδοχείων που προσφέρει.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Welbers μιλάει για τους προορισμούς που ξεχώρισαν πέρυσι και αναλύει τις προσδοκίες για το 2024. Ειδικότερα, για τους προορισμούς που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της γερμανικής, ταξιδιωτικής αγοράς το 2023,  αναφέρει τα Κανάρια Νησιά και την Αίγυπτο κατά τη χειμερινή περίοδο 2022/23 και την Τουρκία και την Ελλάδα το περυσινό καλοκαίρι.

“Ορισμένοι προορισμοί μακρινών αποστάσεων, από την άλλη πλευρά, έκλεισαν πιο συγκρατημένα λόγω των υψηλότερων τιμών των πτήσεων και του αδύναμου ευρώ, αλλά τώρα καλύπτουν το χαμένο έδαφος”, υποστηρίζει.

Για τη νέα χρονιά ο tour operator αναμένει αύξηση 3% στους επισκέπτες και 6% στις πωλήσεις, σύμφωνα με τον κ. Welbers. “Για τη χειμερινή περίοδο, βλέπουμε ήδη διψήφια ποσοστά αύξησης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα Κανάρια Νησιά, τη Μαγιόρκα και την Τουρκία. Η Αίγυπτος, από την άλλη, σημείωνε καλές επιδόσεις, αλλά αμέσως μετά το ξέσπασμα του πολέμου στο Ισραήλ, υπήρξε μια προσωρινή μείωση στις βραχυπρόθεσμες κρατήσεις, επηρεάζοντας σίγουρα την εξέλιξη της χειμερινής περιόδου”, λέει ο επικεφαλής πωλήσεων του Alltours.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *