Photo by picjumbo.com on Pexels

Amadeus: Σε ανοδική τροχιά ο μουσικός τουρισμός στην Ευρώπη το 2024 | Καθιερώνονται τα ταξίδια με κίνητρο τη μουσική

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυξημένη είναι η ζήτηση για ταξίδια με κίνητρο τη μουσική τον τελευταίο χρόνο, τάση, η οποία προβλέπεται πως θα επιταχυνθεί εφέτος, με πολλούς Ευρωπαίους ταξιδιώτες να σχεδιάζουν ταξίδια για να παρακολουθήσουν ένα μουσικό φεστιβάλ ή μια συναυλία, σύμφωνα με νέα έρευνα που διενήργησε η YouGov για λογαριασμό της Amadeus.

Ειδικότερα, με βάση τα ευρήματα της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε τέσσερις ευρωπαϊκές αγορές, διαπιστώνεται ότι περίπου το 49% των Ισπανών έχουν ταξιδέψει στο παρελθόν για να παρακολουθήσουν μια συναυλία ή ένα φεστιβάλ, πραγματοποιώντας τουλάχιστον μία διανυκτέρευση μακριά από το σπίτι τους. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους Βρετανούς ταξιδιώτες διαμορφώνεται στο 48%, για τους Γερμανούς στο 44% και για τους Γάλλους στο 34%.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι Γερμανοί μουσικόφιλοι ήταν, ωστόσο, οι πιο τολμηροί όσον αφορά τα διεθνή ταξίδια, με το 18% να κατευθύνεται στο εξωτερικό για μια συναυλία, σε σύγκριση με το 11% των Ισπανών ταξιδιωτών, το 9% των Βρετανών και μόλις το 7% των Γάλλων ταξιδιωτών.

Οι δαπάνες

Όσον αφορά το ποσό που θα ξόδευε ένας ταξιδιώτης, οι Βρετανοί ήταν οι πιο φειδωλοί, καθώς περίπου το 58% των Βρετανών μουσικόφιλων που είχαν ταξιδέψει στο παρελθόν για να παρακολουθήσουν μια συναυλία ή ένα φεστιβάλ να αναφέρουν ότι θα ήθελαν να ξοδέψουν λιγότερες από 300 λίρες στο μέλλον για ένα αντίστοιχο ταξίδι (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το κόστος του εισιτηρίου της εκδήλωσης), σε σύγκριση με μόλις το 40% των Γάλλων και των Ισπανών ταξιδιωτών και το 39% των Γερμανών.

Αντίθετα, το 15% των Γερμανών και το 13% των Ισπανών και των Γάλλων, που είχαν ταξιδέψει στο παρελθόν για ένα live μουσικό γεγονός θα ήταν διατεθειμένοι να ξοδέψουν πάνω από 600 ευρώ για να επαναλάβουν ένα τέτοιο ταξίδι, σε σύγκριση με μόλις το 9% των Βρετανών.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Ισπανοί σε ποσοστό 79% ήταν οι πιο πρόθυμοι να εξερευνήσουν τον προορισμό όταν ταξιδεύουν για να απολαύσουν ζωντανά έναν καλλιτέχνη, έναντι του 67% των Γάλλων ταξιδιωτών, του 64% των Βρετανών και του 58% των Γερμανών.

Ομοίως, το 43% των Ισπανών θα ταξίδευαν μαζί με φίλους για μια μουσική εκδήλωση, σε σύγκριση με το 38% των Γάλλων, το 37% των Βρετανών και το 32% των Γερμανών.

Μίλησαν τα δεδομένα αναζήτησης πτήσεων της Amadeus 

Επιπλέον, τα δεδομένα αναζήτησης πτήσεων της Amadeus παρέχουν περαιτέρω στοιχεία για την πρόθεση ταξιδιού γύρω από σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις. Ειδικότερα, για την περιοδεία Eras της Taylor Swift το 2024, τα δεδομένα έδειξαν ότι:

-Οι διεθνείς αναζητήσεις για ταξίδια στο Παρίσι για επτά ή περισσότερες ημέρες που συμπίπτουν με τις ημερομηνίες των συναυλιών αυξήθηκαν κατά 21%, κατά τις εβδομάδες 27-28 του 2023.
-Οι χώρες με αξιοσημείωτη αύξηση στις αναζητήσεις πτήσεων προς το Παρίσι που συνέπεσαν με τις ημερομηνίες των συναυλιών της Taylor Swift ήταν η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ελβετία, η Γερμανία, η Δανία, η Φινλανδία, η Ιρλανδία, η Ολλανδία, η Νορβηγία και οι ΗΠΑ.
-Τα ταξίδια διάρκειας επτά ή περισσότερων ημερών αποδείχθηκαν πιο δημοφιλή στους διεθνείς επισκέπτες της Μαδρίτης. Ο όγκος αναζητήσεων πτήσης για ένα ταξίδι αυτής της διάρκειας αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 23%, τις εβδομάδες 23-28 του 2023. Ενώ οι εγχώριοι ταξιδιώτες στην Ισπανία προτιμούσαν τα μικρότερα ταξίδια, τα οποία αυξήθηκαν κατά 18% την ίδια περίοδο.
-Μεταξύ της ανακοίνωσης των ημερομηνιών της περιοδείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και της έναρξης της πώλησης εισιτηρίων, οι εγχώριες αναζητήσεις πτήσεων για διάφορες χρονικές περιόδους, που κάλυπταν τις ημερομηνίες της συναυλίας αυξήθηκαν κατά 80%, τις εβδομάδες 26-28 του 2023.

Σημειώνεται ότι, όλα τα στοιχεία βασίζονται σε μέσες εβδομαδιαίες συγκρίσεις αναζήτησης πτήσεων το 2023.

Ο Daniel Batchelor, επικεφαλής του τομέα Εταιρικού Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Amadeus, δήλωσε: “Απαραίτητη προϋπόθεση για την οικοδόμηση μιας καλύτερης ταξιδιωτικής εμπειρίας είναι η κατανόηση της σκέψης των ταξιδιωτών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προωθούμε τη σκέψη “Πρώτα ο ταξιδιώτης” σε ολόκληρο τον κλάδο. Η έρευνα καταναλωτών δείχνει ότι φέτος οι ταξιδιώτες αναζητούν νέες εμπειρίες. Και ποια καλύτερη εμπειρία μπορεί να υπάρξει από το να μοιραστούν ένα μουσικό φεστιβάλ ή μια συναυλία με φίλους, την οικογένεια ή ομοϊδεάτες οπαδούς; Με καλλιτέχνες όπως η Taylor Swift και οι Coldplay να εμφανίζονται το 2024, βλέπουμε μεγάλη ζήτηση σε όλη την Ευρώπη για ταξίδια, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με τους μουσικόφιλους να σχεδιάζουν να απολαύσουν μια σειρά από εμφανίσεις σε όλη την ήπειρο”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *