money tourism copyright photo
money tourism copyright photo

Αντιδράσεις, δηλώσεις και συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μ. Μουζενίδη

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Πλήθος αντιδράσεων και δηλώσεων έχει προκαλέσει η είδηση του αδόκητου θανάτου του οραματιστή Μπόρις Μουζενίδη.

Μουζενίδη«Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ομίλου Μουζενίδη εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του ιδρυτή και Προέδρου του Ομίλου μας, Μπόρις Μουζενίδη. Ο Πρόεδρός μας υπήρξε πάντοτε για όλους μας πηγή έμπνευσης για το έργο που ξεκίνησε και εκτελούσε πιστά όλα τα χρόνια της πορείας του. Η αγάπη του για την Ελλάδα και το όραμά του μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο του», αναφέρουν σε ανακοίνωση οι εργαζόμενοι του ομίλου Μουζενίδη.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε δήλωσή του αναφέρει: “Θλίψη και οδύνη, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Μπόρις Μουζενίδη. Ένας άνθρωπος που εργάστηκε σκληρά για τον ελληνικό τουρισμό, ένας πρωτεργάτης και πρωτοπόρος του κλάδου. Με μεθοδικότητα, πείσμα και σκληρή δουλειά υλοποίησε το όραμά του και δημιούργησε γέφυρες μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στους συνεργάτες του”.

Με αφορμή τον αδόκητο χαμό του ιδρυτή του Ομίλου Μουζενίδη και μεγάλου οραματιστή του ελληνορωσικού τουρισμού, Μπόρις Μουζενίδη ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση :   ” Ο αναπάντεχος χαμός του Μπόρις Μουζενίδη, είναι απώλεια για την χώρα μας και πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό. Αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό! Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους και συνεργάτες του.”

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε το Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος για την απώλεια του Μπόρις Μουζενίδη, το οποίο ως εξής: “Με μεγάλη θλίψη  πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Μπόρις Μουζενίδη. Ενός αυτοδημιούργητου επιχειρηματία με διορατικότητα και  τόλμη, στον οποίο ο ελληνικός τουρισμός οφείλει πολλά και κυρίως το άνοιγμα της ρωσικής αγοράς. Η μεγάλη  προσφορά του έγραψε σελίδες επιτυχιών στη σύγχρονη τουριστική ιστορία της χώρας, ιδίως στην Βόρεια Ελλάδα. Είναι μια μεγάλη απώλεια που μας  βυθίζει στο πένθος. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε και ο ΣΕΤΕ, το οποίο έχει ως εξής: “Η οικογένεια του ΣΕΤΕ, το διοικητικό συμβούλιο και τα στελέχη του οργανισμού, το ΙΝΣΕΤΕ και η Marketing Greece, εκφράζουμε τα ειλικρινή και βαθιά μας συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μπόρις Μουζενίδη, στην οικογένεια, τους οικείους και τους συνεργάτες του.

Aυτοδημιούργητος, ξεδίπλωσε την επιχειρηματική δράση του σε σειρά δραστηριοτήτων στον χώρο του τουρισμού, αναπτύσσοντας ένα περιφερειακό δίκτυο σε πολλές χώρες με κέντρο αναφοράς την Ελλάδα. Η πορεία του συνδέθηκε άρρηκτα με την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας και ιδιαίτερα με την καλλιέργεια των τουριστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

Ο Μπόρις Μουζενίδης θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας για την πολυσήμαντη προσφορά του”.

Ο προέδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε για την απώλεια του Μπόρις Μουζενίδη: «Με απέραντη θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα τον πρόωρο χαμό του αγαπημένου μου φίλου Μπόρις Μουζενίδη,  εξαίρετου ανθρώπου και εμβληματικού συνεργάτη που υπερασπίστηκε με πάθος την τουριστική μας ανάπτυξη, κάτι για το οποίο η Ελλάδα, η επιχειρηματική μας κοινότητα και όλοι οι άνθρωποι του χώρου θα είμαστε πάντοτε ευγνώμονες.

Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψει κανείς όσα νιώθει μπροστά στο άκουσμα μιας τέτοιας τεράστιας απώλειας. Με την πρωτοπορία του, τη μεθοδική δουλειά και την επιμονή του κατάφερε να χτίσει γερά θεμέλια για τον κλάδο και να επεκτείνει μοναδικά επενδυτικά σχέδια, δημιουργώντας μια ισχυρή αλυσίδα στην υπηρεσία των ταξιδιών και της φιλοξενίας. Αυτοδημιούργητος, ανήσυχος και πολυπράγμων βρισκόταν πάντα ένα βήμα μπροστά από την εποχή του, κατάφερνε να ανοίγει καινούργιους επιχειρηματικούς δρόμους και να σφυρηλατεί ακόμα περισσότερο τους δεσμούς που έχει αναπτύξει η χώρα μας με τη Ρωσία, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προσέλκυση επισκεπτών.

Θα μας λείψει πολύ στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Θα μας λείψουν το όραμά του και οι άοκνες προσπάθειές του για την τουριστική μας εξέλιξη.  Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι.

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και εγώ προσωπικά, εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του και στον Όμιλο Μουζενίδη».

Η ΕΞΡ

Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου σε ανακοίνωσή της αναφέρει: “Η συγκίνηση είναι μεγάλη στο άκουσμα της απώλειας του Μπόρις Μουζενίδη. Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου εκφράζει τη βαθιά θλίψη της, για τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πράκτορα του ελληνορωσικού τουρισμού, τον άνθρωπο που εργάσθηκε σκληρά με όνειρα, και με συνεχή κινητικότητα, τον οραματιστή του ελληνικού τουρισμού στη Ρωσία.

Αιωνία σου η μνήμη.

Η ιστορία του τουρισμού θα σε έχει πάντα στις πιο λαμπρές σελίδες της”.

Η Χριστίνα Τετράδη

mouzenidis tetradiH αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ξενοδόχος και κουμπάρα του εκλιπόντα, Χριστίνα Τετράδη, έγραψε: “Στη χορεία των Αθανάτων περνά από σήμερα ένας μεγάλος Έλληνας. Ο Αγαπημένος Φίλος και Κουμπαρος μας, ένας ακούραστος και αυτοδημιούργητος άνθρωπος, που πρόσφερε τα μέγιστα στην Ελλάδα και τον Ελληνικό Τουρισμό. Είναι μεγάλο το κενό για τον Ελληνικό Τουρισμό και μεγάλο το πλήγμα για όλους εμάς που σε αγαπήσαμε. Καλό ταξίδι ΜΠΟΡΙΣ”.

Η Διοίκηση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» εκφράζει “τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μπόρις Μουζενίδη ενός ανθρώπου που συνέβαλε στην ανάπτυξη των εμπορικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, ενός δραστήριου επιχειρηματία, λάτρη της ιδιαίτερης πατρίδας του, σταθερό στις ιδεολογικές του πεποιθήσεις και στενό συνεργάτης μας. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του για να αντιμετωπίσει τη μεγάλη αυτή απώλεια”.

Από ολόκληρη την Ελλάδα επώνυμοι και ανώνυμοι άνθρωποι του Τουρισμού, εκφράζουν την βαθύτατη λύπη τους για τον θάνατο του μεγάλου αυτού Έλληνα.

ksd PRIMAGEL Μουζενίδη
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *