Με απεργία απειλείται το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ στην κορύφωση της σεζόν

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Με απεργιακές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της υψηλής θερινής περιόδου απειλούν οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ, στο πλαίσιο της σύγκρουσης για τους μισθούς.

Περίπου 100 υπάλληλοι στον τομέα της ασφάλειας και τεχνικοί στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου σχεδιάζουν να ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 18 Ιουλίου, με σοβαρές συνέπειες στις υπηρεσίες ασφαλείας και συντήρησης του αεροδρομίου του Μπέρμιγχαμ, οδηγώντας σε καθυστερήσεις πτήσεων μεγάλων αερομεταφορέων, όπως η TUI Airways, η easyJet, η Wizz Air, η Ryanair, η Lufthansa και η Emirates, υποστήριξε το συνδικάτο των εργαζομένων Unite.

Οι εργαζόμενοι προβαίνουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας αυξήσεις στις αποδοχές τους, στις οποίες πραγματοποιήθηκαν σημαντικές περικοπές κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα τρία τέταρτα όσων συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις  είναι εργαζόμενοι στην ασφάλεια, οι οποίοι εργάζονται σε ακαθόριστες βάρδιες, για 11,50 λίρες την ώρα.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι χωρίς σημαντική αύξηση των μισθών, τα προβλήματα πρόσληψης και διατήρησης ανθρώπινου δυναμικού στο αεροδρόμιο θα επιδεινωθούν. Πέρυσι έλαβαν αύξηση μισθού 2,8% και φέτος τους προσφέρθηκε αύξηση 7,75% και εφάπαξ πληρωμή 850 λιρών.

Ο περιφερειακός εκπρόσωπος του Unite, Sulinder Singh, επέρριψε ευθύνες για την απεργία στο αεροδρόμιο, τονίζοντας πως “φέρει πλήρη ευθύνη για την αναστάτωση των επιβατών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τώρα το ενδεχόμενο σοβαρών καθυστερήσεων στον τομέα της ασφάλειας στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ”.

“Αυτή η διαμάχη θα μπορούσε να είχε επιλυθεί πολύ νωρίς, αν το αεροδρόμιο είχε υποβάλει μια μισθολογική πρόταση, που να αντικατοπτρίζει την επιδείνωση των μισθών, που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοί του. Υπάρχει ακόμη χρόνος για να συμβεί αυτό, αλλά το αεροδρόμιο πρέπει να υποβάλει μια συμφωνία που τα μέλη μας μπορούν να αποδεχθούν”, πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου τόνισε ότι το συνδικάτο, που εκπροσωπεί μια μειοψηφία του εργατικού του δυναμικού, απειλεί με απεργία από τις 18 Ιουλίου, παρά το γεγονός ότι η αύξηση στην τρέχουσα πρόταση μισθών είναι πολύ πάνω από τον τρέχοντα μέσο όρο στο Ην. Βασίλειο.

Σημειώνει δε ότι η έκκληση του συνδικάτου για απεργία παραβιάζει τους όρους της συμφωνίας διαπραγμάτευσης, και υπογραμμίζει πως ακόμα κι αν η απεργία πραγματοποιηθεί, ο αντίκτυπός της θα είναι περιορισμένος και ότι δεν θα προκαλέσει ακυρώσεις πτήσεων.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *