Απεβίωσε ο επιφανής ομογενής επιχειρηματίας και ξενοδόχος Δημήτρης Καλοειδής

ΦΟΡΕΙΣ

Σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου θα ψαλεί στον μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, η εξόδιος ακολουθία του Λάκωνα επιφανούς ομογενή Δημήτρη Καλοειδή, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Ο Δημήτριος Καλοειδής στα 21 του χρόνια, το 1955, από την Πετρίνα Λακωνίας μετανάστευσε στην Αμερική ταξιδεύοντας με το πλοίο «Olympia». Ξεκίνησε να δουλεύει σε ανθοπωλείο στο Μανχάταν και έπειτα σε εστιατόριο στο Μπρούκλιν ως βοηθός σερβιτόρου. Πολύ σύντομα άνοιξε το δικό του μικρό εστιατόριο.

Στην Λακωνία έκανε δεκάδες δωρεές προς Συλλόγους και φορείς ενώ ανέγειρε το πεντάστερο ξενοδοχείου Mystras Grand Palace Resort & Spa.

Συλληπητήρια από την ΕΞΛ

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Δημήτρη Καλοειδή, εξέδωσε και η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας με μεγάλη συγκίνηση και σεβασμό αποχαιρετούμε σήμερα έναν πρωτοπόρο Λάκωνα πατριώτη, με έμπρακτα μεγάλη προσφορά και αμέριστη αγάπη προς τον τόπο καταγωγής του, το Δημήτρη Καλοειδή, έναν ξεχωριστό, ταλαντούχο και επιτυχημένο άνθρωπο της Ομογένειας, μα πρωτίστως αποχαιρετούμε έναν υποδειγματικό και άξιο επιχειρηματία.

Πνεύμα δημιουργικό ο Δημήτρης Καλοειδής, οραματίστηκε και δημιούργησε το πεντάστερο ξενοδοχείο Mystras Grand Palace Resort & Spa, ένα πρότυπο χώρο φιλοξενίας, ανοίγοντας έτσι νέους δρόμους στον τουρισμό υψηλού προφίλ, στη Λακωνία.

Η πρόσφατη απώλεια του Δημήτρη Καλοειδή συγκλόνισε βαθύτατα όλους μας και δύσκολα αναπληρώνεται. Αφήνει  πίσω του όμως ως παρακαταθήκη, μία διαδρομή συνέπειας και υποδειγματικής προσφοράς στον τομέα της ξενοδοχίας.

mystrasΑποχαιρετούμε σήμερα αυτόν τον σπουδαίο Άνθρωπο και ευχόμαστε ολόψυχα το σπουδαίο έργο του να είναι φάρος έμπνευσης για τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και πυλώνας σταθερότητας στην δύσκολη εποχή που βιώνει η χώρα μας.

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Γεωργία, στους οικείους του και στους συνεργάτες του.

Να είναι αιωνία η μνήμη του”.

Και η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Λακωνίας

“Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Λακωνίας εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του ευπατρίδη ομογενή Δημητρίου Καλοειδή.

Ο εκλιπών, αυτοδημιούργητος και με σκληρή εργασία κατέκτησε στον υπέρτατο βαθμό το Αμερικανικό Όνειρο, αφού η επικερδής επαγγελματική-επιχειρηματική δραστηριότητά του τον κατέταξε ως έναν από τους επιτυχημένους και επιφανείς Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες.

Περαιτέρω, ο Δημήτριος Καλοειδής, εμφορούμενος από πανανθρώπινα ιδανικά που χαρακτηρίζουν την ελληνική ψυχή, αυτά της φιλανθρωπίας, της προσφοράς στον ελληνισμό και στην πατρώα γη, ενήργησε πολύ συχνά ως δωρητής σε οργανισμούς, φορείς και ιδρύματα. Κορυφαία επιχειρηματική δράση του, που κύριο σκοπό είχε την πολύπλευρη ανάπτυξη της Λακωνίας, είναι η δημιουργία και λειτουργία της πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας Mystras Grand Palace Resort & Spa στο Μυστρά.

Στη συνοδοιπόρο του στη ζωή, στις επιχειρηματικές δραστηριότητες και στα αισθήματα προσφοράς τη σύζυγό του Γεωργία, καθώς στους οικείους και τους συνεργάτες του, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια!”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *