©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: “Τι θα κάνετε με τις πολυκατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης” | Παρέμβαση της ΠΟΞ προς Κ. Χατζηδάκη

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Έντονη παρέμβαση προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και τον Χάρη Θεοχάρη υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, την οποία κοινοποιεί στην υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, ενόψη της ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου, πραγματοποίησε σύμφωνα με πληροφορίες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) για το θέμα των πολυκατοικιών που στο σύνολό τους αποτελούνται από διαμερίσματα που μισθώνονται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Ως γνωστόν μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε η ΠΟΞ, προκειμένου να τεθεί ένα ουσιαστικό νομοθετικό πλαίσιο στη λειτουργία της βραχυχρόνιας μίσθωσης, ήταν και η αντιμετώπιση του προβλήματος των πολυκατοικιών διαμερισμάτων, οι οποίες επί της ουσίας λειτουργούν ως μη αδειοδοτημένα τουριστικά καταλύματα. Πρότεινε μάλιστα η Ομοσπονδία να προβλεφθεί ρητά πως σε περίπτωση που το σύνολο των διαμερισμάτων πολυκατοικίας ή συγκροτήματος κατοικιών εκμισθώνεται με βραχυχρόνιες μισθώσεις, τότε αυτό θα πρέπει να θεωρείται τουριστικό κατάλυμα, το οποίο θα πρέπει να διαθέτει την αντίστοιχη αδειοδότηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, στην παρέμβασή της η ΠΟΞ επικαλείται την ρητή αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο ζήτημα, τόσο στο πλαίσιο της ΔΕΘ, όσο και στην τοποθέτησή του επί του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ωστόσο, και δεδομένου πως σχετική ρύθμιση που να αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν περιλαμβάνεται στο ανωτέρω σχέδιο νόμου, η ηγεσία της Ομοσπονδίας ζητά από τον υπουργό να φέρει τροπολογία στην Βουλή, που θα προβλέπει την περίπτωση αυτή, όπως και περιπτώσεις που το 90% των διαμερισμάτων μισθώνεται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης. Ερωτά δε αν θα θεωρείται και αυτή μη αδειοδοτημένο τουριστικό κατάλυμα και αν θα προβλεφθούν συγκεκριμένοι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των προσώπων που διαμένουν σε αυτή;

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *