©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αθλητικός προορισμός η Τουρκία | Οι προσφορές των κορυφαίων tour operators

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε αθλητικό προορισμό, πέραν των άλλων, έχει καθιερωθεί η Τουρκία τα τελευταία χρόνια, με αθλητικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των αθλητών του γκολφ και του ποδοσφαίρου, και όλο και περισσότερο τριαθλητών και αθλητών του στίβου, να επιλέγουν τη χώρα για την προετοιμασία τους. Άλλωστε, οι κορυφαίοι τουριστικοί πράκτορες προσφέρουν μια σειρά από ολοκληρωμένες προτάσεις και επιλογές, που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των αθλητών, είτε πρόκειται για επαγγελματίες, είτε για ερασιτέχνες.

Πιο αναλυτικά, τα αθλητικά προγράμματα για την Τουρκία, ανά tour operator:

Alltours
Με την Alltours, μια ομαδική κράτηση ξεκινά από δώδεκα συμμετέχοντες σε μια εκδρομή. Οι αλλαγές ονομάτων είναι δυνατές χωρίς χρέωση έως και 30 ημέρες πριν από την αναχώρηση. Ο ταξιδιωτικός πράκτορας προσφέρει επίσης τη δυνατότητα παρατεταμένων περιόδων επιλογής. Οι αθλητικές και ειδικές αποσκευές μπορούν να δηλωθούν για τη μεταφορά από/προς το αεροδρόμιο μέσω της ειδικής κράτησης Alltours.

Ειδικά για ποδοσφαιρικούς συλλόγους, ο tour operator προτείνει το Miracle Resort (πέντε αστέρων) στην Antalya Lara. Το ποδοσφαιρικό κέντρο του ξενοδοχείου και συνολικά πέντε γήπεδα ποδοσφαίρου (δύο στο ξενοδοχειακό συγκρότημα, τρία στο ποδοσφαιρικό κέντρο) προσφέρουν σε επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σωματεία ένα επαγγελματικό περιβάλλον προπόνησης.

Anex
Στην Anex, οι ομαδικές εκδρομές μπορούν να κλειστούν μέσω και των τεσσάρων εμπορικών σημάτων: Anex Tour, Bucher, Neckermann, Öger Tours. Απαραίτητη προϋπόθεση η διαμονή τουλάχιστον 14 ατόμων στο ίδιο ξενοδοχείο, με πλήρη οικονομική επιβάρυνση.

Όπως και με τους άλλους tour operators, η σημαντικότερη ομάδα πελατών είναι οι αθλητές, με το ποδόσφαιρο, το τένις και το βόλεϊ να έχουν μεγάλη ζήτηση.

Για την εξυπηρέτηση αθλητικών ομάδων, η εταιρία προτείνει τα ξενοδοχεία Limak Arcadia Golf & Sport Resort, Simena Comfort Hotel και τα Gloria Hotels.

Οι φιλοξενούμενοι σε αυτά τα ξενοδοχεία μπορούν να χρησιμοποιούν το τεράστιο αθλητικό συγκρότημα των Gloria Hotels με εκ των προτέρων κράτηση και με επιπλέον χρέωση (μέρος των πρόσθετων αιτημάτων).

Bentour
Ως ειδικός για την Τουρκία, η Bentour προσφέρει όλο το φάσμα των αθλητικών δραστηριοτήτων, από ορεινή ποδηλασία και ποδηλασία, πεζοπορία, τένις, ιστιοπλοΐα, ποδόσφαιρο και βόλεϊ. Το χαρτοφυλάκιο του tour operator περιλαμβάνει επίσης προσφορές για ομάδες στίβου, καλαθοσφαίρισης και τριάθλου (συμπεριλαμβανομένης της κολύμβησης), καθώς και τοξοβολία και αθλήματα κλειστού χώρου, όπως πυγμαχία.

Η Bentour προσφέρει μια ιδιαίτερα εκτεταμένη γκάμα για τους παίκτες του γκολφ: ένα ξεχωριστό τμήμα φροντίζει αυτή την “απαιτητική ομάδα-στόχο”, όπως λένε στη Ζυρίχη. Τα πακέτα γκολφ με εξασφαλισμένες ώρες γκολφ είναι “αυτονόητο” για την Bentour.

Εκτός από τις συνήθεις υπηρεσίες του ξενοδοχείου, η Bentour διοργανώνει επίσης φιλικούς αγώνες για ποδοσφαιριστές με ομάδες από άλλα ξενοδοχεία, μεταφορές σε εκτός έδρας αγώνες, χρήση προβολέων και θεραπείες στον χώρο του σπα.

Dertour
Η Dertour Sports επικεντρώνεται σε προπονητικά καμπ ποδοσφαίρου στην Τουρκία, με τελευταία προσφορά τον Μάρτιο του 2023. Οι επόμενες ημερομηνίες έχουν προγραμματιστεί μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου του 2024

Μπορούν να γίνουν κρατήσεις σε διάφορα ξενοδοχεία. Στις ομαδικές εκδρομές για προπονητικά προγράμματα περιλαμβάνονται συνήθως επτά διανυκτερεύσεις, γεύματα all-inclusive, ένα πακέτο προπονήσεων με δύο προπονήσεις την ημέρα σε καθορισμένες ώρες και, εάν είναι απαραίτητο, μεταφορές από το ξενοδοχείο στους χώρους προπόνησης.

Επιπλέον, περιλαμβάνεται υπηρεσία αθλητικού πλυντηρίου: Τα ρούχα προπόνησης πλένονται έως και δύο φορές την ημέρα δωρεάν.

FTI
Σύμφωνα με πληροφορίες της, η FTI διοργανώνει ταξίδια για περίπου 400 ομάδες στην Τουρκία κάθε χρόνο. Το μέγεθος των γκρουπ ξεκινά από δέκα άτομα που έχουν πλήρη οικονομική συμμετοχή και συχνά πρόκειται για μεγαλύτερες οικογένειες ή συνδυασμός οικογενειών και φίλων.

Η διεκπεραίωση του ομαδικού ταξιδιού -από την έρευνα μέχρι την παράδοση των εγγράφων- γίνεται πάντα από έναν υπεύθυνο επικοινωνίας. Αυτό ισχύει και για τα γκρουπ που κάνουν κράτηση σε ταξιδιωτικά γραφεία μέσω του Toma ή άλλων συστημάτων κρατήσεων. Εάν αυτές οι κρατήσεις κατανέμονται σε διάφορες διαδικασίες κράτησης, συνδυάζονται και επεξεργάζονται ως μία συναλλαγή.

Το τμήμα ομάδων της FTI απασχολεί 13 υπαλλήλους.

Schauinsland-Reisen
Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που θα ήθελαν να δημιουργήσουν προσφορές για αθλητικές ομάδες με τη συμμετοχή τουλάχιστον δώδεκα ατόμων που έχουν ολική οικονομική επιβάρυνση και ίδιες ημερομηνίες ταξιδιού μπορούν να βρουν τις απαραίτητες πληροφορίες στην πύλη ταξιδιωτικών πρακτόρων του tour operator. Εκεί μπορούν να συμπληρώσουν μια φόρμα με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να στείλουν τα αιτήματα ως απλό μήνυμα. Μεταξύ άλλων, ζητούνται τα αεροδρόμια αναχώρησης και προορισμού, το επιθυμητό ξενοδοχείο, η ημερομηνία του ταξιδιού, η διάρκεια της διαμονής, ο αριθμός των δωματίων και των ατόμων και η διαρρύθμιση του δωματίου. Είναι επίσης σημαντικό να διευκρινιστεί η επιθυμητή διάρκεια διαμονής.

Εναλλακτικά, τα ταξιδιωτικά γραφεία μπορούν να κάνουν κράτηση μέχρι και 18 ατόμων σε μία συναλλαγή μέσω του συστήματος κρατήσεων.

Αιτήματα για αθλητικές ομάδες με λιγότερους από δώδεκα επισκέπτες μπορούν να αποσταλούν απευθείας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο τμήμα της Τουρκίας.

TUI
Το ομαδικό τμήμα της TUI επικεντρώνεται κυρίως σε αιτήματα για αθλητικές ομάδες στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων του γκολφ, του χορού, της γιόγκα, της ποδηλασίας και του ποδοσφαίρου. Οι ιδιόκτητες προπονητικές εγκαταστάσεις δεν αποτελούν μέρος του χαρτοφυλακίου, αλλά η παροχή συμβουλών σχετικά με τα κατάλληλα προϊόντα της TUI αποτελεί. Αυτό περιλαμβάνει επίσης ομαδικές εκπτώσεις και δωρεάν θέσεις καθώς και “πολύ ευέλικτες δυνατότητες επιλογής”, σύμφωνα με δήλωση της εταιρίας.

Το τμήμα της TUI που ασχολείται με ομαδικές κρατήσεις αποτελείται από περίπου 20 υπαλλήλους, με επικεφαλής την Jutta Teichmann.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *