ΑΒΤΑ: Αυτοί είναι οι 12 Top προορισμοί για τους Βρετανούς τουρίστες το 2018

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H Ελλάδα απουσιάζει από τους προορισμούς που θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Βρετανών τουριστών το επόμενο έτος, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ένωσης Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων – ΑΒΤΑ, η οποία παρουσιάζει τις τάσεις που θα επηρεάσουν τις συνήθειες των Βρετανών παραθεριστών κατά τη διάρκεια του 2018 και αποκαλύπτει τους 12 προορισμούς που θα κυριαρχήσουν στις προτιμήσεις τους.

Σύμφωνα με την έκθεση, παρά τα ευρύτερα οικονομικά ζητήματα και τις περιορισμένες δυνατότητες των νοικοκυριών, οι διακοπές εξακολουθούν να αποτελούν προτεραιότητα για τους Βρετανούς καταναλωτές. Τα στοιχεία των κρατήσεων για την επόμενη τουριστική περίοδο αποκαλύπτουν αύξηση κατά 5%, σε σχέση με πέρυσι, αντανακλώντας την αυξανόμενη τάση για έγκαιρες κρατήσεις, καθώς ολοένα και περισσότεροι εν δυνάμει ταξιδιώτες αναζητούν να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις που τους εξασφαλίζουν οι έγκαιρες κρατήσεις.

Η έρευνα της ABTA διαπιστώνει ότι το 2018 το 27% των παραθεριστών σκοπεύει να επισκεφθεί μια χώρα στην οποία δεν έχει ταξιδέψει κατά το παρελθόν και το 32% προγραμματίζει να επισκεφθεί ένα νέο θέρετρο ή πόλη.
Επίσης, τρεις στους δέκα (31%) σχεδιάζουν να ξοδέψουν ένα αυξημένο ποσό κατά 6% για τις διακοπές τους το νέο έτος.

Ο περιορισμένος προϋπολογισμός των νοικοκυριών αναδεικνύει ως τη δημοφιλέστερη επιλογή για διακοπές στο εξωτερικό τα οργανωμένα πακέτα, ενώ στην κορυφή των προτιμήσεών τους βρίσκονται τα πακέτα all-inclusive, που τους εξασφαλίζουν τον απόλυτο έλεγχο του προϋπολογισμού που έχουν για τις διακοπές τους και πλέον αφορούν εύρος επιλογών, είτε πρόκειται για παραποτάμιες κρουαζιέρες, είτε για διαμονή σε πεντάστερα θέρετρα της ανατολικής Μεσογείου.

Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι, θα υπάρξει αύξηση στις πτήσεις χαμηλού κόστους για μακρινές αποστάσεις το 2018, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να πάνε επισκεφθούν πιο μακρινούς προορισμούς χωρίς να δαπανήσουν μία περιουσία.

Το value for money, ο υπεύθυνος τουρισμός -ο τουρισμός δηλαδή που διασφαλίζει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους ντόπιους, ενισχύοντας παράλληλα τις τοπικές οικονομίες, χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον- πρόκειται επίσης να διαμορφώσει τις επιλογές των Βρετανών για τις διακοπές τους.

Οι 12 προορισμοί που αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Βρετανών παραθεριστών το 2018, είτε προσφέρουν μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, είτε πρόκειται να φιλοξενήσουν μια ειδική εκδήλωση το επόμενο έτος, είτε είναι πλέον εύκολα προσβάσιμοι.

Οι 12 προορισμοί, με αλφαβητική σειρά, είναι:

Αγία Λουκία
Αργεντίνη
Αριζόνα
Βρετανική Κολομβία
Γερμανία
Μάλτα
Μαυροβούνιο
Νέα Ζηλανδία
Νεπάλ
Ρουάντα
Σουηδία
Τουρκία

«Ενώ το value for money σίγουρα θα επηρεάσει τις επιλογές διακοπών πολλών ανθρώπων, κάποιοι θα προβληματιστούν επίσης για τον αντίκτυπο των διακοπών τους στους ντόπιους και τις τοπικές κοινότητες.

Αναμένουμε από αυτούς τους παράγοντες να διαμορφώσουν τις επιλογές των ανθρώπων για το πού και πώς θα κάνουν διακοπές το επόμενο έτος, με μεγαλύτερη ζήτηση για διακοπές σε ένα ευρύ φάσμα εναλλακτικών προορισμών», είπε ο επικεφαλής της ABTA, Mark Tanzer.

Η ABTA ανέφερε ότι πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες, ξενοδόχοι και προορισμοί έχουν σημειώσει θετική πρόοδο όσον αφορά τα θέματα βιώσιμου τουρισμού και αναμένει πολλές ακόμη πρωτοβουλίες να ακολουθήσουν το 2018.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *