ΕΕ: Νέες οδηγίες για τα δικαιώματα των επιβατών

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Σε νέα οδηγία για τα δικαιώματα των επιβατών προχωράει η ΕΕ, λόγω της συνεχούς αλλαγής των ταξιδιωτικών περιορισμών και του κλεισίματος συνόρων, εξαιτίας του Κορωνοϊού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε σήμερα νέες οδηγίες με στόχο να εφαρμόζονται ορθά τα ταξιδιωτικά δικαιώματα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς οι κυβερνήσεις έχουν εφαρμόσει διαφορετικά μέτρα.

Η Επίτροπος Μεταφορών, Adina Valean, αναφέρει: “Υπό το φως του πλήθους ακυρώσεων πτήσεων και καθυστερήσεων που αντιμετωπίζουν οι επιβάτες λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, η Επιτροπή επιδιώκει να παρέχει νομική βεβαιότητα ως προς την εφαρμογή των ταξιδιωτικών δικαιωμάτων στην ΕΕ.

Σε περίπτωση ακύρωσης της μετακίνησης, ο πάροχος οφείλει να προχωρήσει σε αποζημίωση ή να αλλάξει το δρομολόγιο. Εάν οι ταξιδιώτες ακυρώσουν την μεταφορά, η αποζημίωση θα εξαρτάται από τον τύπο του εισιτηρίου, και οι εταιρίες μπορεί να παρέχουν πιστωτικά για μελλοντική χρήση”.

Η οδηγία αυτή θα βοηθήσει τους επιβάτες, τον κλάδο και τις εθνικές αρχές σε αυτή την άνευ προηγουμένου κατάσταση, η οποία έχει σοβαρό αντίκτυπο σε όλη την Ευρώπη. Επιδιώκεται, επίσης, η υποστήριξη της μείωσης του κόστους για τον τομέα των μεταφορών, ο οποίος έχει πληγεί.

Ταυτόχρονα, οι περιστάσεις χαρακτηρίζονται ως έκτακτες και ως εκ τούτου συγκεκριμένα δικαιώματα, όπως η αποζημίωση σε περίπτωση ακύρωσης της πτήσης εντός 2 εβδομάδων από την αναχώρηση, ενδέχεται να μην τεθούν σε εφαρμογή.

Δείτε ΕΔΩ τις νέες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *