lemonde

Εκπαιδευτικός Όµιλος LE MONDE: Οι κορυφαίοι των τουριστικών σπουδών από το 1996

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Εκπαιδευτικός Όµιλος LE MONDE έχει απόλυτη εξειδίκευση στις ξενοδοχειακές, τουριστικές και γαστρονοµικές σπουδές, έχοντας ήδη µια µακρά και επιτυχηµένη ιστορία 25 ετών.

Μάλιστα, στην διάρκεια αυτής της ιδιαίτερης περιόδου που διανύουµε τον τελευταίο χρόνο, ο Εκπαιδευτικός Όµιλος LE MONDE στέκεται στο πλάι των σπουδαστών του, συνεχίζοντας τα προγράµµατα σπουδών µε τη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, µέσω ψηφιακής πλατφόρµας.

Με γνώμονα τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τους σπουδαστές ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE έχει δημιουργήσει ένα ψηφιακό περιβάλλον εκπαίδευσης, μέχρι να υπάρξει επιστροφή στα δια ζώσης μαθήματα.

LE MONDE_1Ακόμη, είναι πιστοποιημένο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (U.N.W.T.O), μέλος της ένωσης EuroCHRIE (European Council of Hotel, Restaurant & Institutional Education) και της WACS (World Association of Chef Societies) και προσφέρει στους σπουδαστές του εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου, διαμορφώνοντας άριστα καταρτισμένους επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας. Επίσης, τα βασικά προγράμματα εκπαίδευσης του ΙΕΚ είναι αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Παιδείας.

Η άριστη υλικοτεχνική υποδομή και τo καταξιωμένο διδακτικό προσωπικό, εξασφαλίζουν μία εξαιρετική σταδιοδρομία καθώς και τη διαρκή αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Εκατοντάδες απόφοιτοι του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE εργάζονται ως καταξιωμένα στελέχη σε ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σημεία Υπεροχής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE

 • Απόλυτη εξειδίκευση στον τουρισμό και τη γαστρονομία
 • Τίτλοι σπουδών υψηλού κύρους με σεβασμό και αποδοχή από τις τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις
 • Πρότυπες, σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, μοναδικές στην Ελλάδα
 • Τίτλοι σπουδών αναγνωρισμένοι από το κράτος στα προγράμματα βασικής εκπαίδευσης του Ι.Ι.Ε.Κ. LE MONDE
 • Μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (U.N.W.T.O)
 • Προγράμματα σπουδών με έμφαση στα εργαστηριακά μαθήματα
 • Επιλεγμένο προσωπικό που συνδυάζει την ακαδημαϊκή κατάρτιση με την καταξιωμένη επαγγελματική εμπειρία σε διακεκριμένες τουριστικές επιχειρήσεις
 • Διασύνδεση σπουδαστών και αποφοίτων με κορυφαίες τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό από το Γραφείο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας
 • Υποστήριξη μαθημάτων με εξειδικευμένη βιβλιογραφία από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme
 • Εμπλουτισμός του προγράμματος σπουδών με σεμινάρια, ημερίδες, διαλέξεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις.
 • Δυνατότητα συνέχισης των σπουδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε ελβετικές, γαλλικές σχολές και βρετανικά πανεπιστήμια για τους σπουδαστές και αποφοίτους των προγραμμάτων διετούς φοίτησης
LE MONDE
Εταιρία του Μήνα στο τεύχος Φεβρουαρίου 2021 του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, η LE MONDE

Προγράμματα – Ειδικότητες

Στο Ι.Ε.Κ. LE MONDE πραγματοποιούνται διετή αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών στις ειδικότητες:

Hotel Management – Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Το πρόγραμμα σπουδών στην ειδικότητα Hotel Management προετοιμάζει τους νέους επαγγελματίες που θέλουν να στελεχώσουν τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Απευθύνεται σε όσους έχουν επικοινωνιακές δεξιότητες και άνεση στις συναναστροφές.

Το πρόγραμμα δημιουργεί ολοκληρωμένους επαγγελματίες που μπορούν να απασχοληθούν σε ένα ξενοδοχείο σε όλους τους τομείς. Η απασχόληση στον τομέα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων προσφέρει δυνατότητες για μια επιτυχημένη καριέρα σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον εργασίας στο οποίο λειτουργούν διαφορετικά τμήματα όπως η reception, το εστιατόριο, το bar, το τμήμα οργάνωσης ημερίδων και εκδηλώσεων, προσωπικών ή εταιρικών, το τμήμα οροφοκομίας, το marketing και το τμήμα πωλήσεων. Οι απόφοιτοι του τμήματος Hotel Management της σχολής LE MONDE μπορούν να στελεχώσουν με επιτυχία όλα τα παραπάνω τμήματα. Μετά την απόκτηση της ανάλογης επαγγελματικής εμπειρίας, οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να αναλάβουν διοικητικές θέσεις ή και να διευθύνουν τη δική τους ξενοδοχειακή επιχείρηση.

LE MONDEΤο πλήρες πρόγραμμα σπουδών της σχολής LE MONDE συνδυάζει τη θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική εκπαίδευση, η οποία πραγματοποιείται σε εργαστήρια που προσομοιάζουν τους πραγματικούς χώρους ενός ξενοδοχείου δημιουργώντας άρτιους και ολοκληρωμένους επαγγελματίες, έτοιμους να αναλάβουν τα καθήκοντά τους σε οποιοδήποτε τμήμα ενός ξενοδοχείου.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2021

Tourism Management – Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού.

Σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο διεθνές τουριστικό περιβάλλον, οι σύγχρονοι τουρίστες έχουν απαιτήσεις όσον αφορά τις προσφερόμενες υπηρεσίες στον τομέα της επιλογής ή προσφοράς τουριστικού προορισμού. Το στέλεχος της ανάλογης τουριστικής επιχείρησης πρέπει να έχει βαθιά γνώση τόσο των προγραμμάτων ηλεκτρονικών κρατήσεων και διαχείρισης καθώς και παρεμφερών θεμάτων όπως τουριστική γεωγραφία, διεθνείς σχέσεις, περιβαλλοντική πολιτική και ιστορία. Αποκτώντας όλες αυτές τις γνώσεις ο απόφοιτος του προγράμματος μπορεί να στελεχώσει με επιτυχία οποιοδήποτε τουριστικό γραφείο, πραγματικό ή ηλεκτρονικό ή να δημιουργήσει ένα δικό του αντίστοιχο γραφείο και κυρίως να κερδίσει την εμπιστοσύνη όσων τον εμπιστεύονται για τη δημιουργία ενός ονειρεμένου ταξιδιού.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2021

Chef-Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας.

Ο chef είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει τη διοίκηση μιας οργανωμένης κουζίνας με απώτερο στόχο τη δημιουργία πρωτότυπων και γευστικών συνδυασμών που θα προσφερθούν σε μια οποιαδήποτε επιχείρηση εστίασης. Το επάγγελμα του chef είναι απαιτητικό καθώς συνδυάζει γνώσεις τεχνικές όσο και οργανωτικές. Ο τομέας εκπαίδευσης chef ακολουθεί δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Υπάρχει η πρακτική εκπαίδευση που επιτρέπει στον κάθε σπουδαστή να γνωρίσει όλες τις τεχνικές που απαιτούνται προκειμένου να δημιουργήσει νόστιμα πιάτα αλλά και να μάθει τα μυστικά για τον σωστό συνδυασμό πρώτων υλών ώστε να διαμορφώσει ο κάθε ένας τη δική του γαστρονομική ταυτότητα. Η δεύτερη κατεύθυνση, κυρίως θεωρητική, αφορά στον συντονισμό του προσωπικού κουζίνας, στη σύνθεση εδεσματολογίου, στην οργάνωση των προμηθειών, στη σωστή διατήρηση των πρώτων υλών καθώς και στην επίβλεψη της υγιεινής και της ασφάλειας στον χώρο της κουζίνας.

LE MONDEΟ σύγχρονος chef είναι περισσότερο από ένας απλός μάγειρας, είναι ένας κοσμοπολίτης που γνωρίζει και ενημερώνεται για τις νέες τάσεις στη μαγειρική, γνωρίζει για λεπτομέρειες που αφορούν στον συνδυασμό φαγητού και κρασιού ακόμα και για το στήσιμο του τραπεζιού ενός εστιατορίου. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Chef – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης στη LE MONDE είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που προσφέρει συνδυασμό θεωρητικών και πρακτικών γεύσεων σε όλα τα παραπάνω πεδία, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους όσους αγαπούν πραγματικά τη μαγειρική να ακολουθήσουν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2021

Pastry Chef-Τεχνικός Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής.

Ο pastry chef είναι ο επαγγελματίας που μπορεί να εργαστεί σε οποιαδήποτε επιχείρηση εστίασης, ξενοδοχείο, εργαστήριο ζαχαροπλαστικής ή αρτοποιίας, catering και μπορεί να δημιουργεί σε επαρκείς ποσότητες γλυκίσματα και αρτοσκευάσματα με εκλεπτυσμένη γεύση και άρτια εμφάνιση. Το επάγγελμα του ζαχαροπλάστη απαιτεί έμφαση στη λεπτομέρεια και πολύ καλή γνώση των τεχνικών ζαχαροπλαστικής. Στο σύγχρονο επαγγελματικό πεδίο υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις για πρωτότυπες γεύσεις, για σύγχρονο dessert styling , για ιδιαίτερες εφαρμογές ζαχαροπλαστικής όπως η διακοσμητική ζαχαροπλαστική αλλά και η κάλυψη ιδιαίτερων διατροφικών αναγκών (π.χ. γλυκά χωρίς θερμίδες, αρτοσκευάσματα χωρίς γλουτένη κ.α.). Ο συνδυασμός πρακτικής εκπαίδευσης και θεωρητικής κατάρτισης στο πρόγραμμα Pastry Chef – Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής της LE MONDE δημιουργεί έτοιμους επαγγελματίες για να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στη ζαχαροπλαστική – αρτοποιία.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2021

Ακόμη, ο  Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE παρέχει ταχύρυθμο πρόγραμμα ταχύρρυθμο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης για στελέχη της τουριστικής και ξενοδοχειακής βιομηχανίας. Το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων & Ποτών – Food & Beverage Management απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του χώρου της φιλοξενίας και της εστίασης, σε απόφοιτους γαστρονομικών ειδικοτήτων (chef, pastry chef), τουριστικών σχολών ή σχολών Οικονομίας & Διοίκησης που επιθυμούν να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους και να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους εξασφαλίζοντας μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στη διοίκηση επισιτιστικών επιχειρήσεων ή ακόμη και να αναδιοργανώσουν κοστολογικά τη δική τους επιχείρηση. Το πρόγραμμα προσφέρει εξειδίκευση στην οργάνωση, λειτουργία και αποτελεσματική διαχείριση των επισιτιστικών τμημάτων μιας επιχείρησης εστίασης, εξασφαλίζοντας στους συμμετέχοντες την επαφή με διακεκριμένα στελέχη της αγοράς καθώς και τη δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις τους μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους.

Διάρκεια: 12 εβδομάδες

Έναρξη online προγράμματος: Μάρτιος 2021

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ LE MONDE

Θεσσαλονίκης 45, 183 46 Μοσχάτο (παράλληλα στην οδό Πειραιώς και ακριβώς απέναντι από τον ΗΣΑΠ Μοσχάτου)

Τ.: 210 4830500 | www.lemonde.edu.gr | www.lemondecentre.gr | https://www.facebook.com/LE.MONDE.Institute/

ksd PRIMAGEL
adv
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *